Un băiat i-a cedat scaunul în autobuz unei bătrâne. A primit o recompensă de milioane

Un băiat i-a cedat scaunul în autobuz unei bătrâne. A primit o recompensă de milioane

Redactor Divahair.ro

Chiar când credea că viața sa va lua sfârșit fără ca măcar să fi făcut ceva remarcabil, o bătrânică singură și îndurerată are parte de o întâlnire surprinzătoare. Un băiețel bolnav, care îi oferă locul său în autobuz, o ajută să-și găsească marele scop și să-și recapete încrederea în bunătatea oamenilor. Aceasta este povestea lor:

"Te rog, ajută-mă să-mi găsesc scopul în viață", s-a rugat Barbara, o bătrânică de 73 de ani, în timp ce își ștergea lacrimile. Ea stătea de una singură într-o stație de autobuz, seara. Aștepta să plece spre casă.

"Nu vreau să mă duc în mormânt cu această goliciune în inimă", a mai adăugat ea.

În timp ce își închidea încet ochii și se pregătea de o călătorie printre amintiri, un claxon brusc a trezit-o la realitate. Atunci, speriată, s-a ridicat și și-a luat în grabă geanta și bastonul. S-a apropiat imediat de autobuz pentru a se urca în el și în timp ce privea pasagerii nerăbdători a oftat dezamăgită.

"O, Doamne!", a exclamat ea, după ce a observat că nu mai era niciun loc liber în autovehicul.

Până la urmă, bătrânică nu a avut de ales decât să călătorească în picioare în autobuzul extrem de aglomerat, căci nimeni nu și-a arătat intenția de a-i oferi locul său. La un moment dat, totuși, un băiețel zâmbăreț a început să-i facă cu mâna.

"Cine? Eu?", l-a întrebat ea. "Mie îmi faci cu mâna?", a mai adăugat.

Barbara a crezut, inițial, că micuțul o confundase cu altcineva. Însă câteva momente mai târziu, băiatul s-a înghesuit prin mulțimea de oameni din autobuz și s-a apropiat de ea.

"Bunico, ai vrea să te așezi pe locul meu?", a întrebat el, cu ochii lui mari și căprui, în timp ce o privea pătrunzător pe bunicuța aproape speriată.

"Vino, lasă-mă să te ajut. Dă-mi geanta ta", a spus el, în timp ce a condus-o, de mână, spre locul lui.

"Oh, dragă, mulțumesc! Dumnezeu să te binecuvânteze!", a suspinat Barbara, în timp ce pasagerii încercau să elibereze culoarul pentru a o lăsa să treacă.

"Mulțumesc, dragă!", a spus bătrâna, din nou, în timp ce se așeza fericită și mulțumită pe scaun.

Atunci, tânăra de lângă ea i-a zâmbit și i-a spus: "Este în regulă. Își făcea doar treaba!"

"Bună, sunt Kristen, mama lui David!", a mai adăugat femeia."Eu sunt Barbara! Mă bucur să te cunosc, Kristen", a zis și bătrâna, cu blândețe, neavând nici cea mai mică idee că întâlnirea cu mama lui David o va ajuta să-și găsească scopul în viață.

După câteva minute de tăcere, Barbara nu s-a mai putut abține și i-a zis femeii: "Ați crescut un tânăr atât de minunat. Credeam că lumea și-a pierdut compasiunea până să-l întâlnesc pe David".

Kristen a suspinat și ea, iar apoi ochii obosiți i s-au umplut de lacrimi. Barbara era nedumerită, iar instinctele ei materne îi spuneau clar că ceva nu era în regulă.

"Ce este, scumpo? De ce plângi?", a întrebat-o ea pe Kristen, care o ținea de mână ca și cum ar fi avut nevoie de consolarea sa.

Imagine cu o femeie care plânge

"Părinții mei au murit când eram mică, așa că am fost crescută într-un orfelinat. David, fiul meu, care stă acolo, este cel mai mare dintre cei cinci copii adoptați", a mărturisit femeia.

Când a auzit aceste vorbe, Barbara a simțit cum inima sa împietrește de durere.

"Soțul meu m-a sprijinit, dar după ce a murit acum doi ani, am simțit că lumea mea s-a sfârșit. Dar am găsit o nouă speranță de a trăi mulțumită copiilor. Iar acum, fiul meu cel mic, Kevin, se luptă pentru viața lui și sunt atât de speriată", a spus mămica, plângând.

Bătrânica a fost atât de emoționată de povestea femeii. La fel ca ea, în tinerețe, a avut parte de multe suferințe. În urmă cu foarte mulți ani, s-a îndrăgostit de un bărbat bogat și chipeș, pe care îl chema Frank. El i-a promis o viață frumoasă, liniștită și înfloritoare, însă nu a făcut decât să îi frângă inima. După ce a aflat că este însărcinată, a dat-o afară din casă, pur și simplu.

Atunci, Barbara, dezamăgită și disperată, s-a gândit că micuțul ei îi va da o speranță la viață. Însă, din păcate, el a murit chiar la naștere. Din acea zi, femeia nu a mai putut face față pierderii sale și a rămas singură și îndurerată.

În timp ce toate aceste amintiri cumplite i se derulau în minte, Barbara a fost trezită la realitate de claxonul autobuzului, care ajunsese într-o altă stație.

"Oh, dragă, îmi pare atât de rău să aud asta. Cu ce vă pot ajuta?", a întrebat-o ea, întristată, pe Kristen.

"Vreau doar să vă rugați pentru fiul meu. Am ajuns la destinație. Mi-a făcut plăcere să vă cunosc, doamnă Barbara", a adăugat mămica.

Apoi, ea și David au coborât din autobuz, fără să se uite înapoi la Barbara, care îi privea cu inima frântă. Ei au presupus că nu o vor mai vedea niciodată, neavând nici cea mai mică idee de planul pe care îl făcuse bătrâna.

A doua zi, Barbara a venit la spitalul unde băiatul era tratat și i-a făcut o surpriză incredibilă, care i-a schimbat viața.

Imagine cu o clinică, dimineața

"Doamna Barbara?!", a zis Kristen, uimită. "Ce... ce căutați aici? Este totul în regulă?", a mai adăugat ea.

Atunci, bătrâna i-a oferit lui David o cutie de prăjituri și câteva cărți și l-a rugat să stea lângă fratele lui până când ea și mama sa se vor întoarce. Voia neapărat să discute cu Kristen.

"Dar unde mergem? Doamna Barbara, unde mă duceți?", a întrebat mămica, surprinsă. "La o casă de amanet? Doamnă Barbara, de ce ne aflăm aici?", a mai zis ea, când a ajuns la locație.

Bătrânica nu a rostit niciun cuvânt. S-a grăbit să intre în amanet și a scos imediat o cutie mare din geantă.

"Vreau să vând astea!", a spus ea, entuziasmată, în timp ce deschidea cutia plină cu frumoase coliere scumpe. "Sunteți sigură că vreți să le vindeți? Acestea sunt piese rare. S-ar putea să nu le mai recuperați niciodată", i-a zis femeia care lucra la amanet.

"Da, vreau să le vând", a răspuns Barbara, zâmbindu-i, blând, lui Kristen. Câteva minute mai târziu, bătrâna i-a oferit mămicii o valiză plină de bani, estimată la aproximativ 1 milion de dolari. "V-ați vândut bijuteriile pentru mine? Doamnă Barbara, ce se întâmplă? Nu pot să iau acești bani", a oftat Kristen, șocată.

Dar bătrânica nici nu voia să audă asta. A condus-o pe mămică înapoi la spital, iar acolo i-a explicat de ce a făcut acest gest.

"Ce aș putea face cu niște bijuterii atât de scumpe? Nimic! În loc să le las uitate în seiful meu, am vrut să salvez viața fiului tău și să-ți fac existența mai ușoară... Pentru că nu vreau să regreți când vei fi de vârsta mea. Ești ca fiica mea. Am făcut doar ceea ce o mamă trebuie să facă pentru copilul ei", a povestit Barbara, înduioșată.

Lui Kristen nu i-a venit să creadă ceea ce se întâmpla. A îmbrățișat-o pe bătrână, cu ochii în lacrimi, iar apoi i-a mulțumit pentru bani.

În cele din urmă, operația pe cord a lui Kevin a fost una reușită, iar mămica adoptivă a fost extrem de fericită. În semn de recunoștință, Kristen a rugat-o pe Barbara să se mute cu ea.

"Vreți să fiți mama mea și bunica copiilor mei, doamnă Barbara?", a zis ea, iar bătrâna nu a putut rezista unei astfel de cerințe emoționante.

Și-a atins ușor inima și a suspinat de fericire: "Mi-am găsit scopul în viață, în sfârșit!".

Tu ce crezi despre această poveste emoționantă cu final fericit?

Citește și: O fetiță îngrijorată că o soră geamănă decedată se simte singură, își duce jucăria preferată la mormânt și găsește acolo o scrisoare

Surse foto: iStock, Pexels, Unsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Singura dorință a unui om bolnav de cancer și fără adăpost a fost să nu moară singur, pe străzi. Ce surpriză a primit de la viață
Singura dorință a unui om bolnav de cancer și fără adăpost a fost să nu moară singur, pe străzi. Ce surpriză a primit de la viață
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.