Un bărbat în vârstă stă pe plajă îmbrățișând o fotografie înrămată și plânge - Un străin se apropie pentru a-i asculta povestea

Un bărbat în vârstă stă pe plajă îmbrățișând o fotografie înrămată și plânge - Un străin se apropie pentru a-i asculta povestea

Redactor Divahair.ro

Nu știi niciodată ce se ascunde în sufletele celor care îți apar în față zi de zi. Un proprietar al unei pizzerii a învățat o lecție prețioasă de viață din partea unui străin oarecare. Bărbatul l-a observat pe bătrân în timp ce stătea singur pe plajă și plângea. S-a apropiat de acesta pentru a-i afla povestea, una de-a dreptul sfâșietoare, care i-a frânt inima în mii și mii de bucățele.

 Imagine cu Giuseppe care stă pe malul mării cu o fotografie înrămată în brațeSurse foto: Facebook/Facebook/Facebook

Mulți dintre noi își doresc să trăiască o poveste de dragoste ca în filme, o poveste de dragoste în care el și ea nu pot rezista unul fără celălalt și ajung să îmbătrânească împreună, liniștiți și fericiți.

În ziua de astăzi, devine tot mai greu să trăim astfel de experiențe, dar asta nu înseamnă că iubirea adevărată nu există. Chiar și așa, oricât de frumos ar fi să-și trăiești întreaga viață alături de dragostea ta supremă, la un moment dat, realitatea cruntă te va lovi în față. Oricât de greu ți-ar fi să accepți asta, va veni și clipa în care soarta vă va despărți. Unul dintre voi va închide ochii înaintea celuilalt...

Giuseppe Giordano, un bărbat din Italia, a cunoscut-o pe aleasa sa, Ida, pe când era doar un adolescent, în 1961. Spre dezamăgirea părinților lor, tânăra a rămas însărcinată cu acesta înainte de a se căsători. Chiar și așa, cei doi îndrăgostiți au reușit să depășească momentul și, mai târziu, în 1969 și-au jurat iubire veșnică în fața altarului și au mai adus alți doi copii pe lume. Au trăit o viață superbă împreună până când, la un moment dat, moartea i-a despărțit.

În anul 2018, Giuseppe a început să viziteze zi de zi, la apus, o plajă din Gaeta. Aducea cu el, de fiecare dată, o fotografie înrămată și obișnuia să o privească și uneori chiar să plângă.

Într-o zi oarecare, Giorgia Moffa, proprietarul pizzeriei, cel care observase obiceiul misterios al bătrânului, s-a hotărât să afle ce dramă se ascunde în spatele lacrimilor sale. Bărbatul în vârstă de 54 de ani s-a apropiat de Giuseppe, care atunci avea 70 de ani, și l-a întrebat ce se întâmplă.

Acesta i-a explicat că în fotografia pe care o poartă cu el zi de zi este chiar soția sa, Ida, care a murit în urmă cu mai mulți ani, răpusă de cancer. Cei doi obișnuiau să petreacă timp împreună pe malul mării, tabiet pe care el l-a păstrat chiar și după moartea sa. Locul în care venea de fiecare dată nu a fost ales la întâmplare, ci chiar acolo se întâlnea cu partenera sa la începutul relației lor.

Pe lângă despărțirea sfâșietoare de soția sa, bătrânul a mai avut parte și de alte tragedii pe parcursul vieții. Aceasta și-a pierdut și cei doi frați mai mici.

Giorgia Moffa a fost foarte impresionat de povestea lui Giuseppe, mai ales pentru că bărbatul avea curajul de a vorbi despre durerea sa, de a-și scoate la iveală vulnerabilitățile. Capacitatea lui de a-și deschide inima în fața durerii este, probabil, și motivul principal pentru care a putut trăi o poveste pură de iubire alături de Ida. Până la urmă, puterea de a accepta pe deplin întunericul din viața noastră reflectă și capacitatea fiecăruia de a îmbrățișa lumina cu inima deschisă.

Citește și: Prietene din copilărie si vecine află, după 60 de ani, că sunt, de fapt, surori

Surse articol: Amomama, Dailyadvent, Newscolony

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Un bărbat își sacrifică cariera pentru a avea grijă de soția aflată de ani de zile în stare vegetativă
Un bărbat își sacrifică cariera pentru a avea grijă de soția aflată de ani de zile în stare vegetativă
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.