Un tată și cei patru copii pe care-i crește singur au rămas pe drumuri și au fost nevoiți să doarmă în cort după ce și-au pierdut casa

Un tată și cei patru copii pe care-i crește singur au rămas pe drumuri și au fost nevoiți să doarmă în cort după ce și-au pierdut casa

Redactor Divahair.ro

Soarta este imprevizibilă și putem pierde absolut tot ce avem într-o secundă. Acesta este motivul pentru care prezentul ar trebui să fie cel mai important. De ce să alergăm pentru un viitor plin de bogăție dacă nu știm nici măcar ce ne rezervă ziua de mâine? O familie din California a învățat această lecție când un eveniment neașteptat i-a dat întreaga viață peste cap.

Familia Hatch trăia fără probleme în zona Grizzly Flats din California. Deși Eric avea grijă singur de cei patru copii, acestora nu le-a lipsit niciodată nimic. A muncit din greu pentru a le oferi confortul de care aveau nevoie, având în vedere că ei erau totul pentru el. Din păcate, munca lui de-o viață a fost distrusă de un incendiu devastator numit Caldor, care a ars aproximativ 89.773 de hectare în anul 2021. Zona în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări, astfel că locuința lor s-a făcut scrum. Pagubele au fost imense, pentru că au rămas fără bunurile strânse în ani de zile.

„Chiar ne-a distrus pe toți, pentru că acum suntem cu toții cam pierduți, dar încă ne avem unul pe celălalt, indiferent de situație.”, a spus Layla, fata cea mare a lui Eric.

Layla Hatch în fața corturilor în care au dorimit timp de șase luni
Layla Hatch, fata cea mare a lui Eric Hatch

Unul dintre frații ei mai mici a recunoscut că trezitul de dimineață era cel mai greu după ce au fost nevoiți să se mute în corturi pentru șase luni. În toată această perioadă, au îndurat condițiile meteo extreme și uneori le-a fost imposibil să se încălzească.

Tot Layla a dezvăluit cum și-au petrecut acele zile grele, fără acces la o baie și fără căldură:

„Ne luptăm cu vremea în cea mai mare parte a timpului. Încerc să gătesc, să fac duș, să îi pregătesc pentru școală și să îi ajut să își facă temele.”

În ciuda circumstanțelor, cei patru copii au rămas concentrați pe studii și nu au lipsit deloc de la școală. Eric s-a asigurat că toți copiii lui merg în continuare la cursuri și își fac temele în fiecare zi. Alți copii aflați într-o situație similară ar fi putut folosi cele întâmplate pe post de scuză pentru a se sustrage de la activitățile școlare. Dar ei nu au făcut asta. 

Layla este un exemplu de putere, fiindcă s-a ambiționat să obțină aceleași rezultate bune, deși eforturile depuse erau mult mai mari. A vrut din tot sufletul să își ajute familia, iar dorința ei arzătoare se reflecta în notele de 10 pe care le lua de fiecare dată.

Într-o zi, tânăra chiar a reușit să schimbe în bine viața familiei sale. Unul dintre profesorii ei a aflat cât de mult se plimba prin cartier pentru a prinde semnal la Internet, astfel încât să își poată face temele. Cadrul didactic a rămas impresionat de străduința fetei, așa că a decis să o răsplătească. A contactat asociația Emergency RV care oferă adăpost celor care și-au pierdut casele în urma dezastrelor naturale.

Familia Hatch a primit o rulotă de 60.000 de dolari, un spațiu pe care îl puteau numi „acasă”, după șase luni în care au trăit sub cerul liber și au îndurat multe greutăți. Impresionant este că locuința mobilă a fost umplută cu toate cele necesare, astfel încât Eric și copiii să își poată lua viața de la zero.

Deși pentru ei nimic nu va mai fi la fel de acum înainte, au avut puterea de începe o nouă etapă. Și, bineînțeles, au fost cu toții extrem de recunoscători pentru binele ce le-a fost făcut.

Eric Hatch a fost puternic și a reușit să meargă mai departe pentru copiii lui. Deși s-a confruntat cu o pierdere imensă, nu s-a lăsat învins de greutăți și a continuat să le fie alături celor patru suflete pe care le avea în grijă. Bunăvoința unor străini i-a salvat și i-a ajutat să trăiască din nou în condiții decente.

Eric Hatch alături de fiica lui cea mare, fericiți, în noua lor locuință
Eric Hatch alături de fiica lui cea mare în noua lor locuință

Cazul lor a impresionat foarte multă lume după ce a fost făcut public de mai multe ziare și televiziuni. Iată ce au comentat oamenii din mediul online la postările despre această poveste cu final fericit:

  • „Impresionantă poveste și minunat cadou pentru o familie extraordinară aflată în nevoie! E uluitor să vezi o adevărată binecuvântare!”,
  • „Cei de la EmergencyRV sunt cu adevărat minunați pentru tot ceea ce au făcut!”,
  • „Mă bucur să văd pe cineva care dă o mână de ajutor.”.

Cei din această familie sunt un exemplu pentru oricine. În ciuda problemelor, nu au renunțat să își desfășoare activitățile normale și au sperat că într-o zi totul va fi mai bine. În cele din urmă au fost răsplătiți de Univers și de Cel de Sus. Nu-i așa că totul e bine când se termină cu bine?

Citește și: Un tată singur s-a prezentat în rochie la școala fiilor dintr-un motiv înduioșător

Surse foto: iStock, Youtube

Surse articol: AmomamaCaliforniaNewsYoutube

Articolul urmator
Și-a scos fiica adolescentă din testament și a lăsat-o pe drumuri, fără milă, pentru că a rămas însărcinată cu iubitului din liceu
Și-a scos fiica adolescentă din testament și a lăsat-o pe drumuri, fără milă, pentru că a rămas însărcinată cu iubitului din liceu
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.