Un văduv de 85 de ani care lucrează ca om de serviciu pentru a-și întreține nepoții adoptați primește o sumă uriașă de bani

Un văduv de 85 de ani care lucrează ca om de serviciu pentru a-și întreține nepoții adoptați primește o sumă uriașă de bani

Redactor Divahair.ro

După moartea subită a soției sale, un bătrân de 85 de ani a trebuit să își crească singur nepoții cu nevoi speciale. Fiindcă avea nevoie de bani pentru a-i îngriji pe cei doi, a continuat să meargă la muncă, în ciuda vârstei sale înaintate.

Dar viața nu a fost mereu atât de grea pentru Wendall Gill din Lexington, Kentucky. Multă vreme a avut un ajutor de nădejde, pe soția sa pe care o cunoscuse în adolescență și care i-a rămas alături toată viața. Cei doi își petreceau ziua împreună când femeia a pățit ceva îngrozitor. S-a întâmplat la finalul lunii august 2018. Era ziua lui liberă, așa că au mers la cumpărături, iar la un moment dat și-au luat o scurtă pauză de masă.

Wendall și partenera sa Della Gill au hotărât să mănânce în restaurantul în care bărbatul era om de serviciu de patru decenii. Înainte să ajungă mâncarea, Della i-a spus lui Wendall că merge până la baie și, din păcate, nu s-a mai întors. Bărbatul a așteptat-o și când a văzut că se face târziu, a mers îngrijorat să vadă ce s-a întâmplat. A găsit-o căzută în toaleta în care el făcea în fiecare zi curățenie. Inima lui s-a rupt atunci în milioane de bucăți, fiindcă și-a dat seama că iubita lui soție în vârstă de 83 de ani este în mare pericol. Se pare că suferise un anevrism, iar după câteva zile de internare și-a dat ultima suflare.

Wendall Gill plangându-și soția care a murit subit la locul lui de muncă.
Wendall Gill

Wendall și-a dat seama că soția lui nu se va mai trezi niciodată, dar a continuat să muncească de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu sufletul sfâșiat de durere, a mers la muncă și nu a lipsit nici măcar o oră din program.

Toată lumea se întreba cum de nu și-a luat concediu pentru a o plânge pe femeia care i-a fost alături 63 de ani. Din păcate, el curăța zilnic baia în care Della își găsise sfârșitul, dar nu avea încotro. Știa că nu își poate permite să renunțe la locul de muncă, fiindcă acasă îl așteptau mereu nepoții lui adoptivi care își puseseră toată speranța în el. Domnul Gill rămăsese singurul lor sprijin și trebuie să le ofere îngrijirea necesară. John Columbia, în vârstă de 33 de ani, suferea de autism, iar Justin Gill, de 20 de ani, avea din naștere sindromul alcoolismului fetal.

Wendall Gill alături de cei doi nepoți ai săi și de câțiva dintre oamenii care i-au ajutat
Wendall Gill alături de cei doi nepoți ai săi

Soții Gill și-au asumat răspundere și au decis să îi adopte în urmă cu câțiva ani, iar în 2018 toată greutatea a căzut pe umerii lui Wendall.
Bătrân și fără puteri, a muncit din greu pentru ei, până într-o zi când soarele a ieșit și pe strada lui. Un fost coleg care plecase de la acel restaurant de multă vreme a trecut din nou pe acolo pentru a lua masa.

Bătrânul îl știa pe Todd Oldfield din iunie 1978 și, cu prilejul revederii, au stat puțin de vorbă. Atunci i-a povestit acestuia că soția lui a murit într-un mod tragic și că el a rămas singur cu nepoții adoptivi. Bărbatul a sărit imediat în ajutorul său, șocat fiind de cele auzite. Nu a mai stat pe gânduri și imediat a scris un mesaj pe Facebook, din dorința de a face publică povestea bătrânului.

„Wendall este devastat; pierdut; complet neajutorat acum. Wendall trebuie să continue să lucreze chiar acolo în restaurant, să treacă pe lângă această baie, să o curețe zilnic. Nu are niciun ban. Trebuie să continue să meargă... trebuie să rămână puternic.”, a scris bărbatul.

Impactul pe care l-a avut postarea în mediul online a fost uriaș, așa că a luat naștere o campanie de strângere de fonduri. S-au strâns într-un timp foarte scurt aproximativ 75.000 de dolari. Pe măsură ce donațiile au început să curgă, Todd l-a ajutat pe Wendall să-și plătească impozitul la mașini și la casă. În plus, împreună au cumpărat și o piatră funerară frumoasă pentru Della.

„Sunt atât de fericit că un singur om s-a oferit să plătească pentru asta. Am ales o piatră funerară.”, a mai comunicat Todd pentru a-și arăta recunoștința față de oamenii care i-au ajutat prietenul.

Contul de strângere de fonduri a primit aproape 2.000 de donații și a ajuns la 115.520 de dolari înainte de a fi închis. Într-un videoclip postat tot pe Facebook, Todd și-a exprimat dorința de a-l vedea pe Wendall stând la restaurant și savurându-și cafeaua toată ziua, în loc să muncească la impresionanta sa vârstă.

De asemenea, fostul său coleg și-a dorit să-l răsplătească pe bătrân pentru cele patru decenii lucrate în cadrul aceleiași companii. Îți poți da seama ce a făcut? Ei bine, i-a organizat o „petrecere de apreciere”, pe 20 octombrie 2018, la o biserică din apropierea restaurantului respectiv din Lexington.

Evenimentul a avut un mare succes, fiindcă nu au fost prezenți doar prieteni și oameni din familie, ci și străini. Toată lumea l-a încurajat pe domnul Gill să meargă mai departe cu putere și l-a felicitat pentru munca depusă de-a lungul vieții. Wendall Gill chiar s-a simțit apreciat și iubit, așa că le-a mulțumit tuturor pentru sprijin.

Și prietenul săritor a avut un mesaj pentru cei prezenți la petrecere:

„Îmi pierdusem un pic încrederea în oameni până când s-a întâmplat acest lucru.”

Cum ți se pare această poveste? Când a avut impresia că a rămas singur și că nimeni nu-l va mai ajuta, bătrânul de 83 de ani a primit sprijin de la mii de oameni. Poate că soția a devenit îngerul său păzitor și i-a trimis această binecuvântare din ceruri.

Citește și: Un tânăr de 37 de ani i-a returnat geanta cu bani unei bătrâne de 93 de ani și au devenit cei mai buni prieteni

Surse foto: iStock, Youtube

Surse articol: AmomamaPeopleWashingtonpost

Articolul urmator
Cum a devenit soțul meu femeie după 25 de ani de căsnicie: „L-am găsit îmbrăcat în lenjeria intimă pe care mi-o făcuse cadou de Crăciun”
Cum a devenit soțul meu femeie după 25 de ani de căsnicie: „L-am găsit îmbrăcat în lenjeria intimă pe care mi-o făcuse cadou de Crăciun”
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.