10 lucruri care se schimbă atunci când bei apa de izvor în locul altor băuturi

10 lucruri care se schimbă atunci când bei apa de izvor în locul altor băuturi

Redactor Divahair.ro

Apa este un element vital și cel mai important catalizator al vieții. Nu conștientizăm mereu acest lucru, chiar ni se pare o resursă care ni se cuvine de drept, ceva banal și normal „simplu ca apa”; ne dăm seama de importanța ei în special în momentele de criză. Apa este lichidul vieții, noi suntem 70% apa și toate reacțiile metabolice din corpul nostru au nevoie de apă. La fel de importantă pentru sănătate este și calitatea apei pe care o bem.

barbat in pozitie de yoga care ascultă muzică

Pentru cine nu are un aparat de filtrare al apei, e foarte posibil ca singura sursă de apă care să conțină parametrii fluor, clor, bacterii în limitele legale admise sau să nu conțină rugină, este apa de masă, cea minerală, îmbuteliată în flacoane de plastic sau sticlă, sau apa de izvor, folosită în mod curent pentru dozatoare de apă sau alte variante de imbuteliere. Criteriile după care alegem cea mai bună apă sunt de obicei cele legate de preț sau de compoziție chimică, însă pentru a înțelege eticheta avem nevoie de ajutor.

De ce este apa de izvor cea mai bună apă plată

Apele minerale iau naștere în scoarța terestră, astfel că, întotdeauna, compoziția chimică a apei minerale reflectă structura geologică a zonei din care provine. Compoziția chimică a unei ape minerale rezultată din conținutul specific în săruri dizolvate, reprezintă una din principalele caracteristici ale acesteia și îi conferă efectele benefice pentru sănătate.

Apa minerală poate fi plată sau carbogazoasă, în funcție de conținutul de dioxid de carbon. Ambele au origine subterană, fiind obligatoriu să fie îmbuteliate la sursă. În starea ei naturală, apa minerală nu are miros, culoare sau un gust specific. Mai mult, ea nu trebuie să fie contaminată în niciun fel și trebuie să aibă o compoziție fizico-chimică caracteristică și constantă în timp. Practic, ar trebuie să fie, din punct de vedere al parametrilor calitativi și de conținut ca cea de la sursă, de dinainte de îmbuteliere. Datorită mineralizarii mari, majoritatea apelor minerale nu sunt indicate pentru un consum zilnic, de 2l de apa/zi, care să asigure nevoile normale de hidratare.

Apa de izvor este apa care provine dintr-o zonă curată, care se îmbuteliază în stare naturală de la sursă, fără să se intervină asupra compoziției fizico-chimice și puritatii microbiologice. Izvorul este captat în condiții de siguranță și monitorizat permanent.

cutie de la fantana in apa de izvor

Apa de izvor - puritatea transformă organismul

Apa de izvor îmbuteliată trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic în mod natural la sursă, fără a fi tratată chimic. Apa îmbuteliată cu etichetă de apă minerală carbogazoasă sau necarbogazoasă (plată) sau apa de izvor este superioară celei de la robinet, nu conține impurități, spre deosebire de cea de la robinet care este transportată printr-o rețea veche de conducte.

Cea mai bună băutură este apa de izvor, spune o vorbă înțeleaptă, și chiar așa este. Apa de izvor provenită dintr-o sursă subterană care iese la suprafaţa pământului în mod natural, este filtrată natural prin straturi de nisip, pietriş cu nisip, proces natural care îi atribuie un cumul de calităţi vitale pentru sănătate.

10 beneficii ale apei proaspete de izvor în locul altor băuturi
Pentru un metabolism fericit, un pahar de apă de izvor cristalină și răcoritoare, consumat dimineața, pe stomacul gol, va pune în mișcare organismul și îl va ajuta să funcționeze din ce în ce mai bine.

 1. Hidratarea adecvată este extrem de importantă pentru buna funcţionare a creierului. Când suntem bine hidrataţi, neuronii sunt alimentaţi cu nutrienţi şi sânge oxigenat, iar creierul funcţionează în parametri normali. Deshidratarea uşoară cu pierderea de 1-2% din greutatea corporală poate afecta capacitatea de concentrare, abilităţile de prelucrare a informaţiei şi memoria de scurtă durată.
 2. Fluidele sunt importante pentru funcţionarea inimii, iar menţinerea unui volum adecvat al fluidelor este esențială pentru reglarea tensiunii arteriale.
 3. Hidratarea are un rol important şi în digestia alimentelor și absorbţia nutrienţilor din tractul digestiv. Hidratarea insuficientă va încetini procesul digestiv și deshidratarea cronică poate duce la constipaţie.
 4. Un aport adecvat de lichide este esențial pentru a asigura funcţionarea rinichilor ajutând la eliminarea toxinelor și a substanţelor nutritive în exces prin urină.
 5. Apa acționează ca un lubrifiant pentru muşchi și articulaţii, ajută la formarea lichidului articular și prezervă activitatea normala a muşchilor.
 6. Hidratarea te ajută să păstrezi o greutate corporală constantă. Deshidratarea poate avea efecte negative precum pierderea în greutate și crearea țesutului adipos.
 7. Apa este esențială în procesul de termoreglare a organismului, care te face să transpiri când e prea cald şi îţi conservă căldura când e prea frig.
 8. Consumul de apă suficientă vă poate ajuta să arătați mai bine. De exemplu, apa păstrează aspectul sănătos și frumos al pielii, aceasta fiind cel mai mare organ al corpului. Când beți multă apă, mențineți pielea sănătoasă și hidratată.
 9. Cel mai mare avantaj pentru apa de izvor este conținutul scăzut de minerale, ceea ce o face potrivită chiar și pentru consumul pe termen lung. Nivelul scăzut de sodiu din apa de izvor, acesta având rolul de a reține apa în organism, face din aceasta o apă potrivită pentru orice vârstă. Calciul fortifică oasele și dinţii și ajută la buna funcționare a sistemului muscular, nervos și imunitar. Magneziul ajută la buna funcționare a sistemului nervos și la creșterea imunității, iar potasiul ajută sistemul muscular și sistemul nervos.
 10. Cei ce beau multă apă se îmbolnăvesc mai rar, pentru că sistemul imunitar devine suficient de puternic să lupte împotriva răcelilor, alergiilor și bolilor mai grave, precum cancerul și bolile de inimă.

Ce înseamnă apa de izvor la cutie La Fântâna?

Lucrăm mai mult de acasă, gătim și petrecem mai mult timp alături de cei dragi acasă. Pentru că avem nevoie de o apă sigură pentru tine și pentru cei apropiați acasă, La Fântâna vine cu o veste bună pentru nivelul de hidratare al organismului nostru: apă de izvor proaspătă, livrată la tine acasă, pe care să o bei cu plăcere în fiecare zi. Apa de izvor La Fântâna provine din Talmaciu, județul Sibiu și are un conținut echilibrat de minerale (Calciu 36,9; Magneziu 25; Potasiu 2,7), ceea ce o recomandă pentru consumul zilnic, neavând contraindicații pentru organism.

cutii de apa La Fantana

Mai mult, ai la dispoziție mai multe pachete de hidratare prin care poți comanda apă de izvor în funcție de cerințele tale, iar varianta de cutie 10 litri are câteva caracteristici speciale.

 • Sistemul bag-in-box este cea mai sigură modalitate de consum a apei. În interiorul cutiei se află o pungă specială, ce protejează lichidul și nu permite contactul acestuia cu aerul, chiar și după desigilare. Pe tot parcursul utilizării, apa ta este ferită de microorganisme.
 • Suportul cutiei La Fântâna este metalic, realizat ergonomic astfel încât să se potrivească în casa ta oriunde ai avea nevoie de apă.
 • Cutia de 10 litri este prevăzută cu robinet propriu și poate fi amplasată pe blatul de lucru sau pe un suport metalic.

Avem nevoie de apă, iar acum avem posibilitatea de a o avea în permanență la îndemâna noastră. Oferta este destul de diversă, dar designul complex al cutiei cu apă de izvor La Fântâna îți va cuceri oricum privirea. Invitația la hidratare și sănătate ale acestor cutii „îmbrăcate” cu chipuri deopotrivă grațioase și puternice, este irezistibilă. Ideea designului inspirat de o serie de picturi realizate de artista Vali Irina Ciobanu, pornește de la faptul că apa este lichidul fundamental, prin însăși esența sa o forță grațioasă, dar puternică. O prezentare frumoasă și sugestivă, care se adresează unui public educat, cu înclinație către poveste și în care delicatețea și suavitatea chipurilor feminine cu păr lung și unduitor este inspirată de grația fluidă a apei. Aceasta invită ochiul privitorului să se uite mai aproape și astfel vei vedea titulatura „apă de izvor”. Cromatica designului îmbrățișează conceptul de apă, iar grafica îl îmbracă în forme epice, portretele schimbându-se de la un anotimp la altul.

Livrarea este gratuită pentru apă, indiferent de pachetul ales. Ai grijă de sănătatea ta și hidratează-te corect, comandă apă de pe magazin.lafântâna.ro pentru că această apa de izvor este o resursă care nu trebuie să îți lipsească, indiferent unde ai fi.

Articolul urmator
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.