10 obiceiuri comune care te îmbolnăvesc

Alexandra Dragoi

Micile gesturi care ți-au intrat în obișnuință și cărora nu le acorzi deloc atenție s-ar putea să te îmbolnăvească, deși efectele nu se văd imediat. De la somn până la alimentație și chiar vestimentație, există câteva obiceiuri la care ar trebui să renunți cât de curând. 

În articolul de astăzi îți propunem să afli care sunt cele 10 obiceiuri comune care te îmbolnăvesc! Vezi în galerie toate detaliile! 

Frica să nu răcești

Frica să nu răcești

Simptomele care pot prevesti o răceală pot fi, de multe ori, înșelătoare. Teama să nu răcești poate să fie factorul care te îmbolnăvește. Specialiștii spun că pot apărea boli de inimă din acest motiv. 

Program dezorganizat

Program dezorganizat

Un program bine pus la punct și respectat poate să te ferească de stresul cotidian. Medicii avertizează că ne putem îmbolnăvi dacă luăm masa chiar și cu o oră mai târziu decât de obicei. Recomandarea este să încerci să mănânci, să dormi și să îți faci treburile zilnice în aceleași intervale orare. 

Selecția de fructe și legume

Selecția de fructe și legume

Fructele și legumele din hypermarket nu sunt cea mai bună alegere pentru o viață sănătoasă. Imaginează-ți doar că prunele nu au cum să se coacă iarna sau primăvara, deci cele pe care le mănânci sunt procesate chimic. Mănâncă fructe și legume atunci când este sezonul lor. 

Sport

Sport

Două ore petrecute zilnic la sală pot fi egale cu zero dacă în restul zilei nu te ridici de pe scaunul de la biroul tău. Încearcă să ai o viață activă în permanență și să nu te lași pradă comodității. Specialiștii spun că sedentarismul poate să crească valorile colesterolului și ale tensiunii arteriale, favorizând instalarea multor boli grave.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Zece obiceiuri ale femeilor care își conștientizează valoarea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.