Nu Skin

10 semne că organismul tău îmbătrânește mai repede decât tine

Lorena Teacă

Alimentația, mișcarea și starea ta emoțională îți influențează semnificativ sănătatea. Cu cât ai un stil de viață mai nesănătos, cu atât corpul tău îmbătrânește mai devreme decât ar trebui. Astfel, mulți oameni se confruntă cu un organism îmbătrânit, cu toate că vârsta din buletin îi caracterizează ca fiind încă tineri.

Pentru a nu te confrunta cu o astfel de situație, este foarte important să ții cont de cerințele organismului, să mănânci sănătos, să faci faci cât mai multă mișcare și să bei minimum 2 litri de apă pe zi.

Iată care sunt cele 10 semne care îți arată că și tu te confrunți cu un organism îmbătrânit!

Îți cade părul

Îți cade părul

Dacă observi că îți cade excesiv părul, inclusiv cel de pe mâini, picioare sau din zona inghinală, e foarte probabil ca organismul tău să fie îmbătrânit. 

Ridici greu lucruri ușoare

Ridici greu lucruri ușoare

Puterea musculară este direct proporțională cu vârsta organismului, deoarece masa musculară se pierde odată cu trecerea timpului. Cu toate acestea, masa musculară se poate redobândi prin ridicarea constantă a anumitor greutăți.

Rănile se vindecă mai greu

Rănile se vindecă mai greu

Un semn important al îmbătrânirii organismului este vindecarea lentă a rănilor și vânătăilor. Pielea este cel mai mare organ și are o abilitate uimitoare de vindecare, dar acest lucru nu se aplică și în cazul în care organismul tău este îmbătrânit.

Ai riduri timpurii

Ai riduri timpurii

Dacă te reîntâlnești cu cea mai bună prietenă din liceu și observi că ai pielea mult mai îmbătrânită decât a ei, înseamnă că organismul tău este îmbătrânit. Cu toate acestea, și genetica joacă un rol important în frumusețea pielii.

Surse foto: iStock, Unsplash, Pixabay, Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta