5 tratamente sigure pentru negi

5 tratamente sigure pentru negi

Redactor Divahair.ro

Apariția unui neg într-o zonă vizibilă pe piele poate fi un lucru supărător și inestetic. Prin folosirea unor metode eficiente și ieftine poți scăpa ușor de această problemă. Încearcă acasă unul dintre aceste 5 tratamente sigure pentru negi.

Negii sau verucile sunt excrescențe care apar pe piele în urma infecției cu virusul papiloma uman (HPV). Pot apărea oriunde, dar mâinile şi picioarele sunt cel mai des afectate. Există peste 100 de tulpini HPV, unele fiind periculoase şi provocând chiar cancer. Însă alte tipuri sunt inofensive, ducând la apariția negilor. Chiar dacă verucile sunt considerate contagioase, vei observa că nu întotdeauna se transmit de la o persoană la alta.

De cele mai multe ori, negii se vindecă fără tratament, însă trebuie să ştii că durează până la doi ani ca virusul să fie eliminat din organism. 

Cele mai sigure tratamente pentru negi

Poți trata negii fie în cabinetul medicului, prin extirpare chirurgicală, ardere, electrocauterizare sau chiar operaţie cu laser, fie acasă, urmând un tratament sigur şi deloc costisitor.

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea negilor este tinctura de rostopască. Aplică o picătură de tinctură direct pe neg, de 2-3 ori pe zi, timp de cel puțin o săptămână.

Beneficiile usturoiului sunt, de asemenea, recunoscute în tratarea negilor. Freacă usturoi proaspăt zdrobit direct pe negi și folosește apoi un bandaj pentru a-i acoperi. Efectul caustic al usturoiului va tranforma negii într-o coajă care se va desprinde în mai puțin de o săptămână. Aplică usturoi în fiecare zi, evitând contactul cu pielea sănătoasă din jur. Poţi, de asemenea, să tai o bucată de usturoi şi să o fixezi deasupra negului cu un plasture. Schimb-o de 2-3 ori pe zi și în câteva zile negul se va usca și va cădea.

Un alt tratament sigur pentru negi constă în aplicarea unei bucăți de bandă adezivă direct pe zona afectată. Se taie o bucată de bandă adezivă de dimensiunea verucii și lasă acoperită timp de șase zile. Dacă banda cade, înlocuiește-o cu o nouă bucată. După cele șase zile, scoate banda adezivă și înmoaie în apă zona afectată. Freacă ușor suprafața verucii cu o piatră ponce şi lasă negul neacoperit peste noapte. Dimineaţă aplică o nouă bandă. Trebuie să repeţi acest proces până când negul dispare, dar nu mai mult de două luni.

Dacă ai o plantă de aloe vera în casă, rupe o frunză și stoarce câteva picături de gel direct pe neg. Repetă zilnic procedeul.

O altă metodă presupune să fărâmițezi câteva tablete de vitamina C și să le amesteci cu apă până când obţii o pastă. Aplic-o pe neg şi acoperă zona cu un bandaj. Deoarece tabletele de vitamina C au un conținut ridicat de acizi, folosirea lor nu te ajută doar să scapi de neg, ci şi să elimini virusul din organism.

Folosește cu încredere aceste tratamente sigure pentru negi şi te vei alege cu o piele frumoasă şi sănătoasă!

Articolul urmator
Fosfatază alcalină: ce este și ce indică valorile sale
Fosfatază alcalină: ce este și ce indică valorile sale
Ce gen de barbati ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce gen de barbati ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.