6 beneficii mai puţin cunoscute ale uleiului esențial de cuişoare

6 beneficii mai puţin cunoscute ale uleiului esențial de cuişoare

Redactor Andreea Baluteanu

Cu toate că nu e la fel de cunoscut precum alte sortimente, uleiul esențial de cuișoare poate face o diferență extraordinară în viața ta. De la aroma sa dulceagă și condimentată, care te învăluie într-o senzație de pace vibrantă până la numeroasele virtuți pe care le posedă, acest produs natural trebuie să se afle neapărat în casa ta.

Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile mai puțin cunoscute ale uleiului esențial de cuișoare! Vezi la ce îl poți folosi și cum îți poate schimba viața în moduri la care nu te-ai fi așteptat!

Uleiul esențial de cuișoare: 6 beneficii pe care puțini le știu

Recunoscut pentru capacitatea sa de ameliorare rapidă a durerii și pentru aportul pe care îl are în calmarea afecțiunilor respiratorii, uleiul esențial de cuișoare se remarcă de asemenea prin acțiunea sa antimicrobiană, antifungică și antibacteriană. Însă acest extraordinar remediu din natură mai are secrete de dezvăluit, oamenii de știință descoperindu-i multe alte întrebuințări.

sticluta cu ulei esential de cuisoare alaturi de cuisoare

Ești curioasă ce face acest elixir al sănătății, în nuanțe de galben pal până la galben intens, cu aromă dulceagă și condimentată? Află care sunt proprietăţile sale mai puțin cunoscute în rândurile de mai jos!

Protejează smalțul dinților și previne apariția cariilor. Uleiul esențial de cuișoare nu e numai un adjuvant ideal în tratamentul durerilor de dinți, dar poate fi folosit și pentru a preveni cariile. Astfel, în 2012, un grup de cercetători din India a analizat efectul pe care îl are uleiul esențial de cuișoare asupra eroziunii dentare provocate de băuturi acidulate precum sucul de mere. S-a observat faptul că moleculele uleiului de cuișoare protejau dinții, ceea ce i-a determinat pe specialiști să ajungă la concluzia că acest dar al naturii poate acționa similar cu fluorul din pasta de dinți, excluzând însă efectele sale adverse.

Totodată, un studiu din 2016 citat de Healthline aduna laolaltă 10 plante și analiza efectele anticarii pe care le dețineau; uleiul esențial de cuișoare s-a situat pe primul loc!

Combate iritația și mâncărimile de piele. Una dintre cele mai bune vești pe care ni le oferă uleiul esențial de cuișoare este legată de aplicarea sa cutanată. Dovedea astfel într-o cercetare din 2017 că este util inclusiv în cazul mâncărimii cronice.

Poate avea acțiune anticancer. E adevărat că despre multe plante se afirmă că pot avea efect anti-tumori; precum în cazul majorității, ceea ce lipsesc sunt studiile pe oameni care să ateste aceste proprietăți. Dar uleiul esențial de cuișoare are de partea sa o cercetare din 2014, realizată în cadrul departamentelor medicale ale Universității Padjadjaran din Indonezia. În urma testelor efectuate în vitro, s-a arătat că uleiul esențial de cuișoare era toxic față de celulele de cancer la sân.

Un alt studiu în vitro, din același an, dezvăluia aceleași proprietăți, de data aceasta uleiul esențial de cuișoare inhibând dezvoltarea mai multor celule canceroase și reușind de asemenea să stopeze diviziunea celulară în cadrul unor tumori maligne precum cele mamare, cervicale sau la colon.

Îmbunătățește circulația. Practic, prin intermediul capacității sale de ameliorare a circulației sangvine reușește uleiul esențial de cuișoare să calmeze durerea. E util mai ales în cazul migrenelor induse de tensiune și poate stimula și creierul, îmbunătățind circulația la nivelul sistemului nervos, sporind atenția și concentrarea.

Îndepărtează mirosurile grele din bucătărie. Orice ulei esențial izgonește izurile neplăcute, dar cel de cuișoare e erou împotriva mirosurilor lăsate în urma de carnea de pește sau de ficatul gătit. Presară câteva picături în difuzorul de aromaterapie și inspiră iar mireasma divină a casei tale.

Cum poți folosi uleiul esențial de cuișoare în casa ta

Am ajuns la partea noastră preferată: îți spunem cum profităm noi de magicele atuuri ale uleiului esențial de cuișoare. Nu mai e niciun secret că suntem atât de fericite că l-am descoperit.

Împrospătează camera cu un spray! La fiecare 30ml de apă adaugă 15 picături de ulei esențial de cuișoare. Poți plusa și cu câteva picături de solobul dispersant pentru o difuziune mai bună. Pulverizează prin casă; noi am utilizat acest mix și atunci când spălam pe jos, pentru a activa proprietățile antimicrobiene. Mai trebuie să menționăm cât de bine ne mirosea casa?

Folosește în difuzorul de aromaterapie. Transformă-ți locuința într-un sanctuar al emoțiilor pozitive adăugând câteva picături în difuzorul de aromaterapie.

Aplică pe piele. Uită de iritații sau de mâncărimi cu acest ulei esențial atât de apreciat. Poți de asemenea să incluzi ulei esențial de cuișoare într-o cremă neparfumată pentru o aromă încântătoare și beneficii nenumărate.

Calmează acea îngrozitoare durere de dinți. Nu degeaba e uleiul de cuișoare faimos din acest punct de vedere. Tot ce trebuie să faci este să diluezi câteva picături de ulei esențial în ulei de cocos sau măsline (poți respecta măsurile de mai sus), înmuind apoi o dischetă demachiantă în mix. Aplică pe dintele dureros, evitând contactul cu gingia. Lasă să acționeze timp de câteva minute și reaplică o dată la două ore: durerea se va calma, în cele din urmă.

Uleiul esențial de cuișoare CLOVE de la Esentia îți face viața mai frumoasă!

Provenit din Madagascar, uleiul esențial Clove de la Esentia întrunește toate calitățile de mai sus. În plus, e un sortiment de calitate, provenit din surse verificate, și produs în cele mai bune condiții. Fie că îl folosești pentru a crea o atmosferă caldă și intimă în casa ta sau pentru a atenua durerile de dinți sau a lupta contra microbilor, vei avea numai de câștigat.

uleiul esențial Clove de la Esentia

Descoperă universul aromelor și texturilor senzoriale în lumea uleiurilor de la Esentia! Ai la dispoziție uleiuri esențiale, uleiuri vegetale și dezinfectanți, numai buni să îți facă viața mai ușoară și mai frumoasă!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Iarba de grâu: beneficii și proprietăți
Iarba de grâu: beneficii și proprietăți
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.