6 vitamine care te ajută să oprești menstruația

6 vitamine care te ajută să oprești menstruația

Alexandra Dragoi

Ciclul menstrual presupune o perioadă nu tocmai plăcută, pe care o femeie o trăiește în fiecare lună. Apariția ciclului poate să aibă loc de la vârste fragede, de 13-14 ani, chiar și la 8 ani în cazuri rare, și dispare odată cu intrarea femeii la menopauză.

De câte ori nu te-ai gândit că ratezi o petrecere sau chiar o vacanță din cauza menstruației? Trebuie să știi că există anumite metode care îți opresc sângerarea lunară, dar este absolut necesar să discuți cu medicul tău înainte să iei o decizie. 

De pildă, unele vitamine te pot ajuta să oprești menstruația pe o perioadă limitată. Descoperă mai jos despre ce vitamine este vorba!

Iată ce vitamine îți pot opri menstruația!

pastile

Vitamina K

Vitamina K este cunoscută pentru rolul ei în prevenirea sângerării excesive. De asemenea, vitamina K poate fi utilizată pentru a opri sângerarea menstruală severă. Cercetările arată că această vitamină este solubilă în grăsimi care se găsesc în intestine. Doza zilnică recomandată este de 65 de micrograme.

Fier

Sângerarea menstruală severă este o cauză frecventă a deficitului de fier, care afectează milioane de femei. Specialiștii de la Universitatea din Maryland afirmă că există două forme de fier sub formă de suplimente: feros și feric. Fierul feros este mai bine absorbit și este forma preferată a tabletelor de fier. Fierul feric este disponibil în trei forme: fumarat feros, sulfat feros și gluconat feros. Doza zilnică recomandată de fier este de 60 până la 200 de miligrame.

Vitamina C

Vitamina C ar putea duce la stoparea hemoragiei menstruale severe. Potrivit Mother Nature Network, sângerările menstruale excesive ar putea fi cauzate de vasele sangvine fragile. Vitamina C poate să consolideze aceste vase sangvine fragile și să le facă mai puțin susceptibile la leziuni. Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 200 de miligrame.

Vitamina A

Medicii afirmă că vitamina A este un antioxidant care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, vitamina A este necesară pentru a ajuta la replicarea cu succes a celulelor roșii din sânge. Deficitul de vitamina A poate duce la sângerări menstruale abundente la unele femei. Doza zilnică recomandată de vitamina A este de 1 miligram.

Vitamina B

Vitamina B este indicată pentru ameliorarea durerilor menstruale. Ea este folosită de ficat pentru a transforma excesul de estrogen în forme mai slabe și mai puțin periculoase. Experții susțin că vitamina B6 este necesară pentru producerea de prostaglandine, care favorizează coagularea sângelui. Doza zilnică recomandată de vitamina B6 este de 100 de miligrame.

Vitamina D

Vitamina D ameliorează sângerarea menstruală severă prin echilibrarea hormonilor. De asemenea, are un rol important în prevenirea cancerului de sân, de colon, ovarian și de prostată. Cea mai bună modalitate de a obține o cantitate adecvată de vitamina D este să petreci cel puțin 10 minute în soare, de 2-3 ori pe săptămână.

Riscurile opririi menstruației

Riscurile la care te supui sunt:

  • dereglări hormonale mai mult sau mai puțin grave
  • accentuarea unor afecțiuni preexistente (fibroame uterine, chisturi ovariene)
  • infertilitate prin blocarea trompelor uterine 
  • nu poți concepe un copil în următoarele 12 luni

Ca să îți faci o idee despre ce înseamnă în detaliu oprirea menstruației, sfatul nostru este să discuți cu medicul tău, care va decide ce este mai bine pentru tine.

Dacă nu îți place să înghiți pastile, încearcă să mănânci fructe care conțin din belșug vitamine!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Terapia vibrațională prin sunet: ce este și cum te ajută
Terapia vibrațională prin sunet: ce este și cum te ajută
Care este cel mai mare secret al tău?
Incepe quiz
Care este cel mai mare secret al tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.