9 semne ca disconfortul vaginal este mai grav decat credeai

9 semne ca disconfortul vaginal este mai grav decat credeai

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Orice femeie, la primul semn de mâncărime sau disconfort vaginal, presupune că este un semn al prezenței unei candidoze vaginale. Cu toate astea, combinația de senzații neplăcute localizate în zona intimă – usturimi, mâncărime, jenă continua – poate apărea și de la alte afecțiuni, ceva mai serioase, așa că este extrem de important determinarea cauzei și diagnosticarea rapidă.

Femeie cu dureri in zona intima

Da, candidoza este o boală extrem de des întâlnită în rândul femeilor – 75% din ele o fac cel puțin o dată în viață. Și tocmai din această cauză multe dintre ele aleg să își pună singure diagnosticul, de cele mai multe ori greșit. Este extrem de ușor să confunzi simptomele și, astfel, să îți alegi tratamentul greșit, lucru care nu duce decât la agravarea problemei.

Dacă experimentați o problemă în zona intimă, este mai mult decât important să vă asigurați că tratați tipul corect de afecțiune, pentru a preveni orice complicații ulterioare pe viitor. Iar de aceea este esențial să știți cu adevărat ce se întâmplă acolo. Dacă simptomele dvs. nu se estompează în urma tratamentului urmat,este un semn clar că banala vaginită pe care credeați că o aveți este, de fapt, altceva.

1. Simptomele nu se îmbunătățesc

Ați urmat un tratament de bază pentru candidoză, cel pe care l-ați văzut recomandat de alte femei pe Internet sau cel pe care l-ați mai luat în trecut și nu ați observat nicio schimbare în bine? Semnele vorbesc de la sine: nu este un simplu disconfort vaginal. De obicei, candidozele trec prin simpla administrare de medicamente date vândute de farmacist, fără prescripție medical dată în prealabil. Dacă asta nu se întâmplă, înseamnă că folosești tratamentul greșit. Se recomandă mersul la doctor, pentru analizarea secreției vaginale.

2. Emanați un miros neplăcut

…din zona intimă. Secrețiile sunt ceva comun la candidoză, dar nu au un miros puternic. Dacă există și un miros neobișnuit, înțepător, cel mai probabil este vorba despre un dezechilibru bacterial, cunoscut sub denumirea de vaginoza bacteriană.

3. Partenerul sexual are aceleași simptome

Simptomele pe care le ai în urma disconfortului vaginal îți sunt împărtășite și de către partenerul tău? E clar că este vorba de ceva mai grav decât o candidoză, deoarece aceasta nu se transmite prin contact sexual. În acest caz, o testare de boli cu transmitere sexuală este mai mult decât necesară. Pentru amândoi, desigur. Există situații în care contactul sexual cu un nou partener poate declanșa un dezechilibru temporar al florei vaginale și stârni o candidoză. Dar, cu toate, acestea, vizita la medicul ginecolog este obligatorie.

4. Secrețiile vaginale sunt abundente

Secrețiile vaginale sunt obișnuite, da. Dar dacă ele au loc în cantități abundente, alături de alte simptome care dau o stare generală de disconfort vaginal, cel mai probabil este vorba de boală, alta decât candidoza. Aceasta este, de obicei, însoțită de secreții albe, solide, cremoase, cu consistență ca de brânză de vaci. Da, cantitatea și textura diferă, de la femeie la femeie și de la caz la caz, dar de obicei nu variază îngrijorător. Dacă secrețiile sunt anormal de abundente, programarea la medicul ginecolog trebuie făcută cât de curând.

5. Aveți și dureri abdominale

Majoritatea infeciilor vaginale se limitează la zona din jurul vulvei și a vaginului. Doar în cazuri excepționale afectează cervixul, uterul, trompele și abdomenul. Cu toate acestea, există unele boli cu transmitere sexuală – precum chlamidia și gonoreea – care afectează și acele zone. Dacă pe lângă disconfortul vaginal aveți și dureri abdominale, nu le ignorați. Netratate la timp, aceste simptome pot declanșa probleme serioase și chiar și infertilitate.

6. Aveți și febră

Un banal disconfort vaginal sau o candidoză nu declanșează și febră. Punct. Cu toate că majoritatea infecțiilor vaginale sunt extrem de enervante și inconfortabile, afectând calitatea vieții femeii, simptomele lor nu dau și stări febrile. Acestea fiind spuse, dacă o femeie se plânge, pe lângă disconfort vaginal și secreții anormale, că are și febră, varianta candidozei iese din discuție. Ar putea fi vorba de prezența unei boli mai serioase, cu transmitere sexuală, sau chiar a unei infecții la nivelul rinichilor.

7. Aveți dureri la urinare

Disconfortul vaginal face și ca urinatul să devină un proces inconfortabil, da. Deseori. Cu toate acestea, durerea și frecvența la urinare intră în discuție atunci când este vorba nu de un banal disconfort ci de o eventuală infecție a tractului urinar.

8. Apare în urma contactului sexual neprotejat

Secrețiile vaginale însoțite de mâncărime, apărute după un contact sexual neprotejat, pot fi cauzate de tricomoniază, o infecție urogenitală cu o transmisibilitate pe cale sexuală extrem de ridicată. La femei afectează uretra și vaginul, în vreme ce la bărbați numai uretra. Deși tratamentul este unul ușor, dacă nu îl urmează ambii parteneri, boala va reveni imediat.

Multi-Gyn Intiskin spray x 40 mlÎn caz de disconfort vaginal, pentru restabilirea confortului intim, se recomandă utilizarea Multi-Gyn Intiskin spray. Acesta calmează mâncărimile, iritațiile și arsurile din zona intima, elimină mirosurile meplăcute și oferă prospețime, având un efect plăcut și răcoritor datorită conținutului bogat în Aloe Vera. Acest produs se găsește pe Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.