Acesta este cel mai periculos lucru pe care îl poți face în casă, spun cercetătorii

Acesta este cel mai periculos lucru pe care îl poți face în casă, spun cercetătorii

Lorena Teacă

Să-ți prăjești două felii de pâine și să le savurezi cu un ou ochi, la micul dejun, poate părea o modalitate sănătoasă de a-ți începe ziua. Cu toate acestea, cele mai noi studii arată că această modalitate de preparare a gustării de dimineață poate avea efecte dăunătoare asupra organismului.

Experții au ajuns la concluzia că prăjirea a două felii de pâine întrece de trei ori limita de poluare a aerului admisă de Organizația Mondială a Sănătății.

Două felii de pâine prăjită

Rezultatele studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado au conturat faptul că grăsimile arse în procesul de gătire și fumul provenit de la plitele de gaz rămân în aer pentru cel puțin 30 de minute.

Specialiștii avertizează că particulele ultrafine găsite în casă sunt depozitate în organe precum inima, ficatul plămânii și creierul. Din acest motiv s-a emis un avertisment către toate familiile care obișnuiesc să folosească deseori toasterul sau cuptorul. Astfel, acestea sunt rugate ca în urma gătirii să lase ferestrele și ventilatoarele deschise, pentru a se feri de particulele toxice din aer, care pot provoca afecțiuni grave.

În plus, trebuie să știi că oamenii de știință au observat o creștere surprinzătoare a nivelului de particule toxice găsite în aer în momentul în care s-au folosit spray-uri de curățare, lumânări parfumate și sobe pe bază de lemne.

Date estimative arată că aproximativ 40.000 de britanici mor anual din cauza substanțelor toxice din aer. În plus, aceste particule toxice sunt factori de risc implicați în declanșarea astmului la copii și agravarea acestuia la adulți, dar și în apariția bolilor cardiovasculare.

Prin urmare, este foarte important să aerisești constant casa și să renunți pe cât posibil la toaster și la cuptor, pentru a fi sigură că sănătatea nu îți este pusă în pericol.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.