Adevărat sau fals? Cele mai cunoscute mituri despre albirea dinților, luate la bani mărunți

Adevărat sau fals? Cele mai cunoscute mituri despre albirea dinților, luate la bani mărunți

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Albirea dentară profesională poate fi o soluție la îndemână dacă vrei un zâmbet perfect într-un timp foarte scurt. Înainte de a recurge la această procedură ar fi bine, totuși, să cauți informații și să decizi dacă această variantă ți se potrivește sau nu.

Albirea dinților e o procedură care distruge smalțul

Fals, spun medicii stomatologi. Albirea dinților e o procedură sigură și nu distruge smalțul. Practic, atunci când medicul îți albește dinții, el deschide porii și lasă peroxidul să pătrundă în structura lor internă. După un timp, porii se închid din nou, așa că nu există niciun pericol ca smalțul să fie distrus. Singurul lucru la care ar fi bine să ai grijă: să verifici înaintea procedurii propriu-zise dacă faci sau nu parte din grupul persoanelor cu dinți sensibili. Dacă stomatologul îți va confirma asta, atunci va fi nevoie să faci un tratament special pentru reducerea sensibilității. De regulă, specialistul îți va recomanda să faci acest tratament cu cel puțin două săptămâni înainte de procedură.

Doar tratamentele profesionale dau rezultatele dorite

Parțial adevărat. Și tratamentele alternative pot da rezultate, însă tratamentele realizate acasă cu benzi, geluri sau stilouri sunt riscante deoarece concentrația de peroxid influențează atât rezultatul, cât și sensibilitatea smalțului dinților. Medicul stomatolog controlează în cabinet orice sensibilitate dentară care poate apărea. Albirea dentară profesională presupune folosirea unei substanțe care conține peroxid de hidrogen într-un procent mult mai mare decât cel găsit în produsele din farmacii, care, de obicei, nu sar de o concentrație (maximă) de 10%. Deși produsele din comerț nu au o concentrație foarte mare de peroxid de hidrogen, abuzul de produse pentru albire dentară poate cauza în timp sensibilitate dentară. La fel stau lucrurile și cu pasta de dinți pentru albire: rezultatele pot fi bune, dar trebuie să ții cont că pasta de albire curăță mai mult petele de suprafață, însă nu schimbă, per total, culoarea dinților.

Va trebui să îți iei „la revedere” pentru totdeauna de la băuturile acidulate, cafea, ciocolată și vin

Fals. Deși e adevărat că specialiștii recomandă să nu consumi sucuri acidulate, cafea, vin, sos de soia sau ciocolată, recomandarea lor vizează mai mult primele zile după procedură. Asta nu înseamnă că nu o să mai poți bea niciodată cafea, de exemplu. Vei putea să o savurezi în continuare, cu condiția să ai grijă la felul în care o bei. Dacă folosești un pai, de exemplu, lichidul nu va lua foarte mult timp contact cu dinții tăi și, astfel, efectul dăunător va fi atenuat. La fel stau lucrurile și în cazul vinului sau al consumului de ciocolată, care pot fi consumate, câtă vreme ai grijă să fii cumpătată.

Albirea dentară profesională e dureroasă, dar e pe viață

Fals. Și fals. Oricât de eficientă ar fi procedura, stilul de viață își va spune, în cele din urmă, cuvântul. De exemplu, dacă vei continua să fumezi, dinții tăi vor reveni, în timp, la culoarea inițială și vei avea nevoie de un nou tratament. Cât despre durere, ea nu e nici mai mică și nici mai mare decât în cazul unei intervenții dentare obișnuite. Medicii stomatologi spun că singura situație în care ai putea simți o oarecare durere ar fi cea în care nu ți-ai tratat înainte de albirea propriu-zisă eventualele carii sau afecțiuni gingivale.
Toți ne dorim să avem un zâmbet care să ne scoată din mulțime. Acum că ai aflat adevărul din spatele câtorva dintre cele mai întâlnite mituri referitoare la albirea dentară profesională, poți alege dacă să faci sau nu următorul pas: programarea la un cabinet de specialitate.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
50 de întrebări importante care te ajută să realizezi dacă ești sau nu victimă a unui abuz emoțional
50 de întrebări importante care te ajută să realizezi dacă ești sau nu victimă a unui abuz emoțional
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.