5 cauze ale libidoului scăzut. Află care e soluţia!

5 cauze ale libidoului scăzut. Află care e soluţia!

Redactor Andreea Baluteanu

Medicina ayurvedică e de părere că una dintre cele mai potente expresii ale vitalității și sănătății este libidoul sau dorința sexuală. Ce poate sta în calea interesului pentru activitățile sexuale, a unei vieți intime fericite și a fertilității? Factori precum oboseala cronică, suprasolicitarea organismului, dieta deficitară, lipsa odihnei sau abuzul de cafeină. Lipsită de energie, nu mai ai chef de sex și nici nu mai simți dorința de a te bucura de dragoste alături de partenerul tău.

Prin urmare, abordarea ayurvedică asupra sexualității, a libidoului și a fertilității este una holistică, considerând că o sexualitate sănătoasă e expresia unui organism în cea mai bună stare din punct de vedere fizic și psihic. Astfel, manifestarea sexualității e una naturală, ce vine de la sine, iar sistemul reproducător funcționează optim și sarcina se instalează la timp, fără dificultăți. Azi vom vorbi despre cei 5 factori care pot denatura libidoul, dar și despre soluția naturală pentru redobândirea dorinței sexuale!

Shatavari, soluția naturală împotriva celor 5 inamici ai libidoului

Shatavari este una dintre cele mai recomandate plante pentru stimularea libidoului și a fertilităţii în ayurveda. Asparagus racemosus, așa cum este numită Shatavari în limba latină, e o plantă adaptogenă bogată în fitoestrogeni, ce acționează în mod benefic asupra factorilor ce amenință funcțiile sistemului reproducător și sexualitatea. Iată ce minuni face Shatavari în organism și care sunt cei cinci inamici de care să te temi!

  1. Stresul

Se consideră că cel mai important organ sexual este creierul și știm deja ce efecte devastatoare are stresul asupra acestuia. Shatavari e o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că ajută organismul să contracareze efectele negative ale stresului și să se adapteze situațiilor stresante. Inducând o stare de bine, Shatavari incită dorința sexuală și prezintă rezultate foarte bune și în contracararea infertilității cauzate de stres.

  1. Dezechilibrele hormonale

Stresul, oboseala sau anumite medicamente, precum și expunerea la unele substanțe chimice pot afecta sistemul endocrin, cauzând astfel dezechilibre hormonale. Una dintre principalele sale manifestări este pierderea libidoului, alături de apariția problemelor de fertilitate. Din fericire, Shatavari conține fitoestrogeni și saponine steroidice care echilibrează nivelul de estrogen, stimulează libidoul și producerea ovulației.

  1. Oboseala cronică

E de la sine înțeles că, atunci când ajungi târziu acasă și ești complet sfârșită, nu mai ai chef de nimic. Dar oboseala cronică e o cu totul altă situație, dusă la extrem. Aceasta consumă rezervele tale de energie și de vitalitate, atât de necesare pentru libido și fertilitate. Multe femei moderne se regăsesc în acest caz, iar Shatavari poate fi soluția în cazul lor. Planta are un puternic efect revitalizant, resimțit atât asupra corpului, dar și asupra minții, care îți va oferi energia de care ai nevoie.

  1. Menopauza

Atunci când intri la menopauză, nivelul de estrogen scade, la fel și libidoul. Dar mai există o problemă: această perioadă din viață e caracterizată și prin diminuarea gradului de vascularizare a vaginului, fapt care poate cauza apariția fenomenului de uscăciune vaginală și a disconfortului resimțit în timpul sexului. Nu e de mirare că libidoul scade progresiv!

Shatavari crește nivelul de estrogen din organism și astfel ușurează simptomele asociate cu menopauza, dar include și mucilagiu, care protejează mucoasa cervicală, stimulează producția de mucus cervical și tonifiază membranele mucoase. Astfel, Shatavari ameliorează calitatea actului sexual și scade problemele de fertilitate cauzate de ceea ce specialiștii numesc „mucus cervical infertil” (afecțiune cauzată de reducerea mucusului sau a fluidului cervical, ce devine acid, ceea ce afectează lichidul seminal și, pe cale de consecință, fertilitatea).

  1. Problemele de fertilitate

E un cerc neplăcut, vicios, în care libidoul scade tocmai atunci când ne dorim să aducem pe lume un copil. Aici ne influențează însă și presiunea și frustrarea de a nu putea procrea, care se adună și afectează pe mai departe libidoul. Shatavari prezintă o acțiune triplu-benefică: stimulează fertilitatea, reduce stresul și crește libidoul.

Alte beneficii ale Shatavari pentru sănătatea ta:

  • stimulează lactația, având efect galactogen;
  • reglează ciclul menstrual și calmează simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual;
  • ușurează durerile de la menstruație, precum și senzația de oboseală și de iritabilitate;
  • diminuează simptomele de la menopauză;
  • previne retenția de apă și susține eliminarea lichidelor din organism, ajutându-te astfel să slăbești.

Alege Shatavari 100% Certificat Organic!

Shatavari, planta ayurvedică pentru sănătatea sistemului reproducător, libido, fertilitate și echilibrare hormonală e acum disponibilă și în România, la Organic India. Shatavari | Echilibru Hormonal Natural, Lactaţie, Fertilitate de la Organic India conține exclusiv rădăcină de Shatavari 100% Certificată Organic și exclude organismele modificate genetic, pesticidele sintetice, erbicidele, îngrășămintele sau orice alte tratamente chimice care pot compromite formula sau eficiența plantei. Prezentă astfel în forma sa organică, pură, Shatavari reușește să regleze nivelul de hormoni din organism, îmbunătățește funcționarea sistemului reproducător, stimulează libidoul, susține lactația și fertilitatea și ușurează simptomele asociate menstruației, sindromului premenstrual și menopauzei.

Se recomandă administrarea a 1-2 capsule de Shatavari de 2 ori pe zi, pentru minimum 3 luni, ca să te bucuri de efectele sale. Produsul nu prezintă niciun efect advers în urma utilizării îndelungate și nu dă dependență.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.