Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

5 plante medicinale ayurvedice pentru 5 provocări ce apar în viața oricărei femei

Ionelia Olteanu

Dacă simți că îți trăiești viața pe fast forward, la fel ca cele mai multe dintre noi, că nu mai ai timp de absolut nimic, dar că mereu ar mai fi ceva de bifat, dacă timpul pentru tine e din ce în ce mai scurt, ai nevoie de o schimbare reală! Ai nevoie de ceva care să facă diferența, dar care să-ți permită să continui să trăiești în ritmul acesta, pentru că știi că nu poți renunța la ceea ce te face să fii TU.

Plante medicinale

Adu Ashwagandha, Shatavari, Tulsi, Brahmi și Neem în viața ta! Aceste 5 plante, folosite în medicina ayurvedică de mii de ani pentru beneficiile lor pentru sănătate, vor avea un impact uimitor și te vor ajuta să faci față celor mai comune provocări ce pot apărea în viața ta.

1. Stres – Ashwagandha și Tulsi

Este în capul listei în orice discuție ce are în vedere problemele omului modern și e parte din viața celor mai multe femei. Stresul este consecința presiunii de a duce totul la bun sfârșit în cel mai scurt timp, de a fi acolo pentru toate persoanele dragi care au nevoie de tine, de a performa în tot ceea ce faci. Uneori, această presiune vine din exterior, însă în foarte multe cazuri se naște din perfecționism sau din teama exagerată că am putea greși, că am putea dezamăgi acționând sub așteptările pe care considerăm că le au cei din jur. Stresul cronic afectează întreg organismul prin slăbirea sistemului imunitar, disfuncții ale ficatului, dereglări digestive sau tensiune arterială ridicată și degenerează adesea în episoade de panică sau anxietate

Una dintre plantele cu rezultate uimitoare în combaterea stresului este Ashwagandha. Încadrată pe lista plantelor adaptogene, Ashwagandha protejează organismul împotriva stresului și îl ajută sa se adapteze și să reacționeze eficient la provocările fizice, psihice, chimice din mediul înconjurător. O plantă adaptogenă la fel de uimitoare, de asemenea cu efect de reducere a nivelului de stres, este și Tulsi (Busuioc Sfânt), cunoscut în Ayurveda drept „Regina plantelor medicinale”. Atât Ashwagandha cât și Tulsi te vor ajuta să elimini stresul și stările de anxietate din viața ta, revitalizându-ți totodată organismul și conferindu-ți o stare generală de bine.

Tinere stand intinse la picnic

2. Tulburări de atenție, insomnii, deficiențe de memorie – Brahmi și Tulsi

Toate sunt consecințe ale stresului, oboselii, ale presiunii externe sau interne despre care vorbeam în rândurile de mai sus. Incapacitatea de a te concentra și de a funcționa la capacitate maximă reprezintă o sursă constantă de frustrări și declanșează o luptă continuă cu sine.

Tulsi este o plantă minunată pentru îmbunătățirea stării psihice, ce poate fi administrată în permanență sub formă de ceai sau de suplimente, iar pentru acțiune focalizată – asupra deficiențelor de memorie, a deficitului de atenție, a insomniilor - și pentru mai multă claritate mentală, apelează la Brahmi (Gotu kola)! Brahmi este o plantă folosită de secole în medicina ayurvedică pentru o bună funcționare a creierului și a sistemului nervos, pentru îmbunătățirea stării psihice și un somn lin.

3. Dereglări hormonale- Shatavari, Ashwagandha

Fluctuațiile hormonale fac parte din viața oricărei femei, fie că se întâmplă la adolescență sau la maturitate, drept consecință a ciclului menstrual sau în asociere cu menopauza. Aceste schimbări hormonale pot fi perfect normale sau pot fi consecința unor disfuncții ori afecțiuni. În ambele cazuri, simptomele pot fi neplăcute și greu de suportat – iritabilitate, oboseală, dureri în zona pelviană, retenție de apă, bufeuri, insomnii, anxietate, depresie. Shatavari și Ashwagandha sunt plante ce susțin sănătatea și starea de bine a femeii în toate etapele vieții prin reducerea simptomelor asociate cu menopauza, cu premenopauza și cu sindromul premenstrual. Shatavari acționează benefic pentru susținerea funcțiilor reproductive, fiind recomandată femeilor cu probleme de fertilitate, și pentru stimularea lactației, fără a influența calitatea laptelui.

produse organice

4. Disfuncții sexuale- Ashwagandha

Am vorbit despre beneficiile acestei plante pentru lupta împotriva stresului și anxietății. Ashwagandha este o plantă minunată și datorită acțiunii benefice asupra unui aspect important, dar adesea neglijat, al vieții noastre: sexualitatea. În cazul femeilor, cea mai frecventă disfuncție sexuală este pierderea libidoului. Ashwaganda energizează organismul, reduce oboseala și îți conferă o stare de bine și de calm. Cumulate, aceste beneficii dau un impuls libidoului și îmbunătățesc satisfacția sexuală. Substanțele active din compoziția Ashwagandha stimulează apetitul sexual, detensionează organismul și te ajută să te relaxezi și să te bucuri de experiențe sexuale sănătoase și satisfăcătoare. 

5. Afecțiuni ale tenului – Neem

Stresul, dereglările hormonale, alimentația dezechilibrată, anumite tratamente medicamentoase, toate au dus la înmulțirea cazurilor de afecțiuni ale tenului la femei de toate vârstele. Există o varietate mare de produse de îngrijire cu efecte benefice, însă pentru cele mai bune rezultate este nevoie de acțiune din interior. Neem, planta utilizată în India de peste 2000 de ani pentru proprietățile sale terapeutice și acțiunea benefică în afecțiuni precum acneea, psoriazisul, herpesul, eczema, purifică sângele, reglează secreția de sebum, susține procesele naturale de detoxificare și redă strălucirea și luminozitatea pielii. Neem are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante.

Pentru a profita la maximum de beneficiile acestor plante, alegeți-le în forma lor integrală, organică!

Acum, Ashwagandha, Shatavari, Tulsi, Brahmi și Neem sunt disponibile și în România în formule 100% Certificate Organic! În gama de suplimente de la ORGANIC INDIA vei găsi Ashwagandha | Antistres Natural, Shatavari | echilibru hormonal natural, gama de ceaiuri cu Tulsi (Busuioc Sfânt) pentru revigorare și efect antistres natural, WWB | Sănătatea femeii, formula complexă cu Shatavari, Tulsi și alte plante benefice pentru starea de bine a femeii în toate etapele vieții, Brahmi~Gotu Kola Pentru Creier și Sistemul Nervos și Deficit de Atenție și Neem | Antibiotic Natural pentru purificarea sângelui, detoxificare și menținerea sănătății pielii.

produs wwb

Toate produsele ORGANIC INDIA conțin plante 100% Certificate Organic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producției, iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare protejează integritatea nutrițională a fiecărei plante din compoziție.

Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale indiene, folosite și în Ayurveda de mii de ani, pe site-ul organicindia.ro!

Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMANIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!