Alege conștient – 100% organic pentru sănătate, stare de bine și evoluție

Redactor Divahair.ro

Grija pentru sănătate a devenit, din fericire, una dintre prioritățile tot mai multor oameni. Am înțeles că este nevoie să fim mai bine informați, să fim receptivi la nevoile propriului corp, să includem în stilul nostru de viață obiceiuri care ne fac bine și să le eliminăm pe cele care ne dăunează, atât nouă cât și naturii.

În tot acest proces, am descoperit că alimentația are un rol esențial, că ceea ce introducem în organismul nostru are un impact puternic asupra sănătății, dar și asupra nivelului de energie, stării de spirit, asupra calității vieții în general. Încet, încet începem să observăm și că impactul alegerilor noastre se extinde mai departe de propria noastră persoană și că putem contribui, zi de zi, cu pași mici, la protejarea mediului înconjurător pentru generațiile viitoare.

femeie care sta jos

Efectele substanțelor chimice asupra organismului uman, încă necunoscute

Deși s-au făcut progrese semnificative, efectele folosirii substanțelor chimice în agricultură-erbicide, pesticide, fertilizatori-asupra organismului uman nu sunt cunoscute pe deplin. Un lucru însă e cert: aceste substanțe chimice pătrund în corpul nostru nu doar prin consumul alimentelor în al căror proces de obținere au fost folosite, ci și indirect, prin contaminarea solului, a apei și chiar a aerului din preajma culturilor. Cei mai expuși sunt fermierii, ce pot inhala aceste substanțe chimice sau se pot contamina prin contact cutanat.

Copiii sunt supuși unui risc mai mare, întrucât organismul lor e incapabil să elimine suficient de repede toxinele. Pesticidele pot afecta dezvoltarea copiilor în toate stadiile, pornind chiar din pântecul mamei.

Specialiștii avertizează că, chiar dacă fiecare substanță chimică este testată individual și presupunem că limitele sunt stabilite întotdeauna corect, cel mai adesea pentru fiecare cultură se folosesc mai multe tipuri de pesticide și erbicide, iar efectele interacțiunii acestora în organismul nostru sunt insuficient studiate.

Soluția 100% organic

Spălarea sau curățarea fructelor, legumelor, ierburilor poate fi utilă, însă nu este nici pe departe suficientă pentru a elimina riscul expunerii la aceste substanțe chimice. Din păcate, multe dintre dintre ele pătrund prin rădăcini în sistemul plantei și se răspândesc, făcând îndepărtarea lor imposibilă. Te poți asigura că îți protejezi organismul, însă, alegând produse organice.

Alimentele 100% certificate organic conțin exclusiv ingrediente cultivate fără fertilizatori, pesticide, erbicide sau alte substanțe chimice, pe sol netratat cu substanțe sau îngrășământ chimic de cel puțin 3 ani.

Agricultura organică respinge folosirea hormonilor de creștere, a ingineriei genetice sau a iradierii în vederea conservării alimentelor. Mai mult, aceste culturi au un impact benefic incredibil asupra mediului înconjurător – susțin regenerarea solului, protejează faună, previn contaminarea surselor de apă potabilă.

Beneficiile consumului de produse organice

Cercetările științifice confirmă faptul că există beneficii clare pentru promovarea culturii și a consumului de produse alimentare naturale, cu ingrediente certificate organic:

• Alegerea 100% organic nu înseamnă doar protejarea organismului împotriva efectelor dăunătoare și poate chiar nocive ale substanțelor chimice, ci și furnizarea de nutrienți esențiali. Plantele crescute organic conțin cantități mai mari de vitamina C – de până la 69% față de cele coventionale, fier, magneziu, fosfor și fitochimicale cu efect antioxidant (antocianine, flavonoide, carotenoide) [1]. Creșterea consumului de polifenoli și antioxidanți și reducerea expunerii la pesticide, erbicide și alte substanțe chimice au fost asociate cu reducerea riscului de apariție a bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare și neurodegenerative, dar și a riscului de apariție a unor anumite tipuri de cancer (precum limfomul non-Hodgkin). [1], [2], [3]
• Culturile convenționale conțin niveluri ridicate de metale toxice precum cadmiul, un metal cu o toxicitate foarte mare, chiar și în doze mici. Cadmiul este eliminat foarte greu din organism, astfel că se acumulează în timp și poate cauza disfuncții ale rinichilor și plămânilor sau demineralizarea oaselor. [4] Medicii și specialiștii recomandă limitarea, pe cât posibil, a expunerii la aceste substanțe toxice.
• Laptele, carnea și brânzeturile organice conțin mai mulți acizi grași omega-3, benefici pentru sănătate. În prezent, EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor) recomandă dublarea aportului de acizi grași omega-3 pentru populația Europei. [1], [5]
• Studiile atrag atenția asupra faptului că femeile însărcinate care consumă o cantitate mai mare de alimente organice au un risc mai scăzut de preeclampsie și șanse mai mici de a naște copii cu hipospadie. [6], [7]
• Consumul de produse organice a fost asociat cu o calitate mai bună a spermei [8], dar și cu un risc mai scăzut pentru apariția bolilor de inimă [3].

Suplimente și ceaiuri din plante organice, o alegere conștientă pentru sănătate și stare de bine, sunt disponibile și în România

Inspirați de această nevoie pregnantă a oamenilor de întoarcere la natură și natural, fondatorii ORGANIC INDIA au conceput un proiect holistic ce a reușit să schimbe aspectul agriculturii din nordul Indiei prin introducerea culturilor 100% organice. În timp, acest concept s-a transformat într-un model de afacere sustenabilă ce continuă și azi să ofere sprijin micilor agricultori din India și luptă să vindece pământul aridizat de suprasaturarea cu substanțe chimice. Compania distribuie azi în peste 50 de țări din întreagă lume produse ce conțin plante medicinale 100% Certificate Organic, de o calitate excepțională.

Gamele de produse ORGANIC INDIA – suplimente, pudre, ceaiuri – conțin plante medicinale indiene 100% Certificate Organic, folosite de mii de ani și în Ayurveda și ale căror beneficii pentru sănătate au fost demonstrate în numeroase studii științifice:

Tulsi (Busuioc Sfânt) – plantă adaptogena, cu efect antistres [9] și antidepresiv;
Neem – plantă cu efect de purificare a sângelui și acțiune benefică în afecțiunile pielii [10];
Ashwadandha – plantă cu acțiune anxiolitica [11] și efect benefic asupra sexualității și sănătății sistemului reproducător;
Shatavari – plantă ce echilibrează nivelul de hormoni, acționează benefic în menopauză și stimulează lactația [12];
Brahmi (Gotu Kola) – plantă adaptogena ce sprijna memoria și îmbunătățește starea psihică [13];
Turmeric – antiinflamator natural, cu acțiune benefică pentru sănătatea articulațiilor [14];
Ghimbir – plantă cu efect energizant și de stimulare a metabolismului;
Triphala – formulă ayurvedica bogată în antioxidanți [16], cu efect de curățare naturală a colonului, ce previne constipația.

ORGANIC INDIA nu folosește în niciun stadiu al producției pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente chimice și produsele nu conțin organisme modificate genetic (Certificare Non-GMO).

maini intinse

De ce să alegi 100% organic? Pentru că e singura cale prin care putem înainta frumos ca indivizi, ca specie, ca locuitori ai unei planete ce are nevoie să se vindece. Stă în puterea ta să iei decizii conștiente! Alege produse  certificate organic pentru sănătatea ta, a celor dragi și a naturii, pentru planetă, pentru speranță și viață! 

Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale indiene, folosite și în Ayurveda de mii de ani, pe site-ul www.organicindia.ro !

Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMÂNIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: Adevărata Stare de Bine!

[1] Organic Foods Contain Higher Levels of Certain Nutrients, Lower Levels of Pesticides, and May Provide Health Benefits for the Consumer

[2] Organic food consumption and the incidence of cancer in a large prospective study of women in the United Kingdom

[3] The Effects of Italian Mediterranean Organic Diet (IMOD) on Health Status

[4] Cadmium in food chain and health effects in sensitive population groups

[5] Scientific Opinion on Dietary Reference Values for fats, including saturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, trans fatty acids, and cholesterol

[6] Reduced risk of pre-eclampsia with organic vegetable consumption: results from the prospective Norwegian Mother and Child Cohort Study

[7] Organic Food Consumption during Pregnancy and Hypospadias and Cryptorchidism at Birth: The Norwegian Mother and Child Cohort Study (MoBa)

[8] High Sperm Density among Members of Organic Farmers Associations

[9] Anti-stress activity of Ocimum sanctum Linn.

[10] Chemical and biological investigations on Azadirachta indica (the neem tree)

[11] Anxiolytic-antidepressant activity of Withania somnifera glycowithanolides: an experimental study

[12] Effect of Asparagus racemosus rhizome (Shatavari) on mammary gland and genital organs of pregnant rat

[13] Effect of Centella asiatica on cognition and oxidative stress in an intracerebroventricular streptozotocin model of Alzheimer’s disease in rats

[14] Safety and Anti-Inflammatory Activity of Curcumin: A Component of Tumeric (Curcuma longa)

[15] Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: A pilot study

[16] Antioxidant properties of the ayurvedic formulation Triphala and its constituents.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.