Ashwagandha, puternic antistres natural, dar și plantă a sexualității

Ashwagandha, puternic antistres natural, dar și plantă a sexualității

Redactor Divahair.ro

Sexualitatea este un aspect natural al vieții, cu implicații importante pentru sănătate și starea de bine. Manifestarea sănătoasă a sexualității, însă, este adesea perturbată de ceea ce definește stilul de viață modern pentru cei mai mulți dintre noi: joburi solicitante, limitarea perioadei de odihnă, stres. Același stil de viață care, în mod paradoxal, integrează toate libertățile și deschiderea necesare pentru a avea o viață sexuală împlinită. În tot acest context, întoarcerea la natural, la natură, la manifestarea neîngrădită a stării de bine este alegerea ce poate schimba totul.

Vigoarea armăsarilor

Ai observat cum expresile populare pentru trăirile umane, pentru ceea ce ne definește, pentru lucrurile care ne fac bine, pentru sentimente, dorințe, idealuri sunt adesea de o simplitate extraordinară, dar reușesc, cumva, să surprindă esența? În limbă sanskrita, „ashwagandha” înseamnă „miros de cal”.

Asocierea este evidentă și vorbește de la sine: efectele acestei plante asupra sănătății și sexualității sunt asemănate cu vigoarea, cu energia, cu puterea armăsarilor. Și, deși este folosită de mii de ani în medicina ayurvedică, nicicând Ashwagandha nu ar fi putut avea o importanță și o utilitate mai mare decât în zilele noastre, în era omului modern.

Antistres Natural

Ashwagandha (lat. Withania somnifera) este cunoscută și sub denumirea de „Ginseng indian”, datorită proprietăților sale revitalizante, deși, din punct de vedere botanic, cele două plante nu sunt înrudite. Este încadrată ca plantă adaptogenă, ce protejează organismul împotriva stresului și îl ajută să se adapteze și să reacționeze eficient la provocările fizice, psihice, chimice din mediul înconjurător. Substanțele active sunt withanoidele, ce tonifică organismul și îl ajută să facă față stresului. Ashwagandha înlătură anxietatea, reduce oboseala, revitalizează organismul, crește nivelul de energie și conferă, în același timp, o stare de bine și de calm. Toate aceste beneficii, cumulate, dau un impuls libidoului și îmbunătățesc performanțele sexuale și satisfacția, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

femeie in natura

Stimulează dorința sexuală și libidoul

Cercetările moderne au demonstrat că Ashwagandha stimulează fluxul de sânge în întreg organismul și implicit la nivelul organelor sexuale. Persoanele care au luat Ashwagandha au raportat o creștere a dorinței sexuale și o stimulare mai puternică în timpul actului sexual. Ashwagandha detensionează corpul și mintea și permite participarea totală în actul sexual prin deconectarea de probleme și preocupări și ancorarea la prezent.

Sporește fertilitatea

Aswagandha contribuie la sporirea fertilității prin acțiune eficientă din mai multe direcții:

Înlăturarea stresului – se fac cercetări continue în ceea ce privește efectele stresului asupra fertilității, însă un lucru este cert: cei mai mulți medici le vor recomanda cuplurilor care își propun să aibă un copil să elimine orice factor stresor din viața lor pentru a-și spori șansele de procreere. Ashwaganda contribuie la înlăturarea stresului, a anxietății și susține adaptabilitatea organismului la factorii de mediu nocivi.

Stimularea libidoului – în momentul în care își propun să aducă pe lume un copil, cele mai multe cupluri au tendința de a se arunca într-un cerc vicios: partenerii sunt stresați de orice eventuală problemă ar putea apărea în tot acest proces, iar stresul și presiunea îi împiedică să aibă o viață sexuală activă, esențială, în mod evident, pentru procreere. Ashwagandha stimulează apetitul sexual, detensionează organismul și îmbunătățește performanțele sexuale.

Echilibrare hormonală – echilibrul hormonal este foarte important atât pentru starea de spirit și apetitul sexual, cât și pentru reglarea ciclului menstrual și crearea oportunității de a calcula eficient zilele fertile și de a spori, astfel, șansele de a rămâne însărcinată.

Stimularea producerii de lichid seminal – studiile au arătat că Ashwagandha influențează pozitiv producerea de lichid seminal prin acțiune directă asupra tubulilor seminiferi datorită unui efect similar cu cel al testosteronului.

Efectul asupra sexualității este potentat în cazul folosirii împreună cu Shatavari, denumită în Ayurveda plantă fertilității și a stimulării lactației.

aswagandha

Îmbunătățește starea psihică

Există astăzi suficiențe dovezi științifice că Ashwaghanda este eficientă în tratarea anxietății și a depresiei. Într-un studiu recent, Ashwaganda este dovedită a fi la fel de eficientă precum medicamentele lorazepam și ipiramina, fără efecte adverse.

Un alt beneficiu al Ashwagandha este că nu are reacții adverse comparativ cu medicația chimică, ale cărei efecte sunt extrem de periculoase pentru creier.

Energizare și rezistență fizică

Cercetările au demonstrat faptul că Ashwaghanda poate crește considerabil rezistența organismului la efort fizic. Datorită efectelor de calmare dar totodată de energizare a creierului și a abilității sale de a scădea hormonii stresului, Ashwagandha contribuie la îmbunătățirea concentrării, motivării și la creșterea vitalității și energiei pentru grupurile de pacienți asupra cărora au fost făcute studii clinice.

Regenerarea creierului

În Ayurveda, Ashwagandha este folosită că și tonic adaptogen și antistres pentru tratarea debilității, a epuizării, insomniei și a disfuncțiilor memoriei. Este recomandată ca medicament natural pentru afecțiuni neurologice precum accidentele traumatice ale creierului, tumori cerebrale și diverse alte patologii neurodegenerative. În modele științifice experimentale referitoare la maladii precum Alzheimer și Parkinson care au la bază degenerarea legăturilor de la nivelul rețelei neuronale și moartea prematură a neuronilor, extracte din compoziția Ashwagandhei au confirmat un potențial terapeutic bun care include formarea dendritelor și inducerea somnului și a relaxării, similar cu GABA (aminoacid și neurotransmițător).

Excelent tonic neuronal atunci când este combinată cu Brahmi – Gotu Kola.

Ayurveda este cel mai vechi sistem medical al lumii. Are o abordare holistică a sănătății și a bolii care se concentrează pe menținerea sănătății prin prevenție și practici de stil de viață sănătos – ce include consumul regulat de plante adaptogene  care au capacitatea de a îmbunătății considerabil abilitatea corpului de a-și menține echilibrul într-o lume plină de componente stresante. Din acest motiv, specialiștii recomanda consumul regulat de Ashwagandha ca parte esențială a unui stil de viață preventiv, sănătos.

Descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale indiene., certificate organic, oferite cu iubire și conștiință de ORGANIC INDIA și intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine.

Toate produsele ORGANIC INDIA, suplimente alimentare, pudre și ceaiuri Tulsi, au în compoziția lor cele mai renumite și eficiente plante medicinale indiene utilizate de mii de ani și în Ayurveda, 100% certificate organic în Europa, SUA și India. Nu sunt folosite în niciun stadiu al producției pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente chimice și produsele nu conțin organisme modificate genetic (Certificare Non-GMO), iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare le protejează integritatea nutrițională. 

Fii activă în protejarea sănătății tale și a celor dragi ție și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în propria ta viață, cât și în jurul tău!

Surse

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0197018615300437

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11282435

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.