Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Ce trebuie să știi despre Triphala, remediul holistic pentru digestie și curățarea colonului

Andreea Baluteanu

Specialiștii insistă că este foarte important să avem o digestie echilibrată pentru sănătatea întregului organism. Până la urmă, aici obținem substanțele nutritive necesare pentru supravieţuire, preluate din alimente, iar flora microbiană stomacală e unul dintre primele praguri de luptă împotriva infecțiilor.

Noi îți recomandăm întotdeauna să faci apel la natură pentru a-ți menține starea înfloritoare de sănătate sau pentru a o recupera. Iar din acest punct de vedere, Triphala este o adevărată comoară. Află totul despre acest remediu holistic pentru digestie și curățarea colonului, pentru întinerire și longevitate!

8 întrebări despre Triphala: specialiștii răspund

Triphala este considerată una dintre cele mai puternice formule pentru întinerire și detoxificare, pentru curățarea colonului și pentru susținerea întregului tract digestiv. Triphala are la bază 3 superfructe: Amalaki, Haritaki și Bibhitaki. Ayurveda, sistemul antic medicinal indian, consideră că Triphala are și un alt obiectiv sacru, acela de a echilibra sistemul doshic al celor trei tipuri de energii: Vata (Aer și Eter), Pitta (Foc și Apă) și Kapha (Apă și Pământ). Prin urmare, Triphala poate fi chiar cheia acelei vieți frumoase, liniștite și binefăcătoare la care visai.

Specialiștii ne-au răspuns la cele mai frecvente întrebări despre Triphala, așa că acum vei afla tot ce trebui să știi despre acest remediu!

Ce face Triphala pentru a susține digestia și colonul?

Triphala este excelentă pentru echilibrarea tranzitului intestinal, pentru curățarea colonului, dar și pentru menținerea sănătății întregului sistem digestiv. Iată care sunt principalele arii de acțiune ale sale:

  • susținerea digestiei;
  • descompunerea substanțelor nutritive în intestinul subțire;
  • asimilarea substanțelor nutritive la nivelul colonului;
  • curățarea colonului.

Cum curăță Triphala colonul?

Ni se spune tot mai des că este importat să ne curățăm colonul. Dar cum o facem, propriu-zis? Triphala reușește acest obiectiv imperios prin intermediul tuturor plantelor care compun formula. Astfel, Haritaki funcționează pe post de laxativ blând, fructul Amla creează un pH normal la nivelul intestinului grație conținutului său ridicat de antioxidanți, iar Bibhitaki îmbunătățește metabolismul. Mai departe, concentrația ridicată de tanini din Triphala este utilă pentru tonificarea țesutului colonului și pentru a sprijini funcționarea sa normală.

Din moment ce există mai multe tipuri de Triphala, pentru care ar trebui să optez?

Ca în cazul oricărei plante, e necesar să privilegiezi mai degrabă planta sălbatică decât cea cultivată. La Organic India ai Triphala certificată organic și îți hrănești și conștiința cu gândul că astfel susții munca a mii de cultivatori și culegători. În formula Organic India vei regăsi numai pulpa plantei, deoarece semințele sunt considerate toxice. Trebuie să te atenționăm că situația este cu totul diferită în cazul altor companii, care prelucrează fructul la un loc.

Pot să iau Triphala în fiecare zi?

Firește! Triphala este chiar ideală pentru folosire îndelungată, spun specialiștii, susținând digestia și curățând colonul.

Cum iau Triphala?

Se recomandă administrarea de 2 capsule de Triphala cu un pahar de apă caldă seara, înainte de culcare, astfel încât să stimulezi activitatea colonului de peste noapte. Poți să mărești însă doza dacă vrei să ai parte și de tonificarea țesutului intestinal. Dacă optezi pentru Triphala sub formă de pudră, amestecă aproximativ 2,8 grame cu o cană de 250 ml de apă caldă ori rece sau cu suc natural de fructe, de două ori pe zi, dimineața și seara. În cazul în care te confrunți cu o situație mai delicată, în care funcțiile tale intestinale sunt serios perturbate, poți asocia Triphala cu capsulele ORGANIC INDIA Bowelcare, care au la bază Psyllium și semințe de creson, excelente în cazul sindromului de colon iritabil.

Pot să iau Triphala cu ceaiul Tulsi?

Da, spun specialiștii. Mai mult, Tulsi și Triphala acționează sinergic, îmbunătățind acțiunea Triphala.

Pot să iau Triphala dacă sunt însărcinată?

În cazul în care ești în așteptarea unui bebe, Triphala nu este recomandată. Explicația cercetătorilor e că această plantă provoacă mișcarea materiei de sus în jos.

Cum se compară Triphala cu alte fructe?

Pentru că ne dorim ce-i mai bun, vrem să aflăm cât de bine este de fapt cotată Triphala. Dat fiind faptul că procentul de antioxidanți este cel care decide statutul de superfruct, oamenii de știință s-au axat în principal pe el. Astfel, dacă afinele au un scor antioxidant de 10, iar zmeura de 15, Triphala este mult înaintea lor. Unele varietăți de Haritaki, fruct care intră în alcătuirea formulei, au un coeficient de 670, ceea ce arată cât de minunată este de fapt Triphala.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!