Cum să ai o viață fericită și plină de încredere

Cum să ai o viață fericită și plină de încredere

Redactor Andreea Baluteanu

Știi care este cheia spre o viață lungă, sănătoasă, spre tinerețe fără bătrânețe și fericire? Să dai dovadă de caracter, de grație, de încredere și de iubire față de tine. Până la urmă, când te simți cel mai bine în viața ta? Când mintea ta e plină de gânduri pozitive, când crezi că poți face orice, când ești de nezdruncinat și când radiezi de energie bună.

Toate aceste experiențe au legătură cu un singur gest, în viziunea specialiștilor în Ayurveda. Este vorba despre îmbrățișarea necondiţionată a propriului eu, așa cum spune doctorul James Rouse. Dacă vei accepta extraordinarul din tine și vei renunța la prăpastia lipsei de încredere, vei dobândi viață îndelungată, integritate, forță, pace și senzația că trăiești din plin. Află mai jos cum!

Cheia pentru o viață plină de grație și încredere: iubirea de sine

Experții în Ayurveda consideră că există tinerețea fără bătrânețe și că aceasta se află chiar în tine, în iubirea față de persoana ta. Dacă simți că nu nutrești suficientă afecțiune pentru tine, amintește-ți ceea ce ești: de sorginte divină, plină de creativitate și perfectă în toate modurile. Dând dovadă de iubire de sine și de acceptare, vei reuși să întinerești la propriu: îți optimizezi funcțiile corpului, vei îmbunătăți funcționarea sistemului nervos parasimpatic și vei echilibra producția de cortizol, numit și „hormonul stresului” care cauzează îmbătrânirea prematură, o imunitate scăzută, obezitate, depresie și boli cardiovasculare.

Cum reușești însă să scapi de neîncrederea în tine, considerată a fi cel mai mare pericol pentru grația și integritatea ce sălășluiesc în persoana ta? Învățătorul spiritual Ram Dass spune că „problema este că suntem mult prea ocupați să ținem de nevrednicia noastră”. De fiecare dată când te simți „nevrednică”, respectiv când consideri că nu meriți ceva sau că nu ești suficient de bună, alege să îți întorci privirea spre divinul din tine, să privești către persoana ta cu încredere și determinare și să îți amintești cât de mult valorezi.

Cum să obții o stimă de sine sănătoasă

E mai ușor decât ai crede. Renunță la obiceiurile nocive care te sufocă și vei vedea că ne-am născut ca să ne iubim unii pe alții.

Iată care sunt cele mai eficiente metode pentru o stimă de sine sănătoasă!

Află ce te face fericită și asigură-te că repeți acea experiență cât se poate de des, fără rezerve!

Îngrijește-ți corpul și spiritul! Ai grijă de tine mâncând alimente sănătoase (sperăm că răspunsul tău la punctul de mai sus nu a fost „o prăjitură”) și renunță la obiceiurile nocive.

Iartă-te pentru greșelile pe care le comiți. Fii prima care o face și nu uita: e mai dificil să iertăm propriile erori decât ale celorlalți.

Dacă vrei să fii sănătoasă, fă lucruri sănătoase, dacă vrei pace și liniște, fă lucruri care îți aduc liniștea. Poate părea de la sine înțeles, dar câte dintre noi chiar respectăm aceste principii?

Luptă pentru a proteja aceste înțelegeri pe care le faci cu tine. Nu renunța la ele la primul semn de opoziție, care poate veni din partea ta sau a celorlalți.

Onorează-ți cuvântul! E atât de important să fii o ființă demnă, plină de grație și de integritate.

Aminteşte-ţi mereu că eşti vie atâta vreme cât îți doreşti să fii vie! Nu trăi în trecut și nici în viitor!

A te iubi pe tine e un act care schimbă lumea din jur. Vrei un Univers mai bun și mai plin de iubire? Începe cu tine!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.