Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Meditația iubirii de sine

Marţi, 18.09.2018
de Andreea Marinescu

de Satya Dubay-Manager vânzări directe ORGANIC INDIA USA

Actul de exprimare a dragostei pentru ceilalți începe prin exprimarea dragostei pentru noi insise. Neglijăm adesea iubirea de șine, deși s-a tot zis și se repetă că dacă nu ne iubim pe noi înșine, nu putem să primim cu adevărat dragoste de la ceilalți și nici nu îi putem iubi cu adevărat.

În acest context, această întrebare apare adesea: Cum să ne iubim pe noi înșine cu adevărat? Cum să simțim asta până în măduva oaselor? Putem pretinde că ne iubim, însă acest lucru nu va transforma ceea ce simțim în dragostea reală. O modalitate simplă de a învăța să ne iubim este prin meditația direcționată către cultivarea dragostei de sine.

persoana care mediteaza

Când ai un moment doar pentru tine, găsește un loc pe care tu îl consideri sacru, în care să te poți instala, închide ochii și concentrează-te asupra respirației. Lasă-ți mintea să se relaxeze concentrându-te asupra mișcărilor diafragmei.

Acum, concentrează-ți atenția asupra inimii, asupra mijlocului pieptului tău. Fă-ți loc într-acolo, către un spațiu cu pace, liniște și împlinire.

Pe măsură ce contempli acolo, permite-i dragostei din inima ta să devină conștientă. Ce simți? Ce imagine îți apare în fața ochilor? E o culoare asociată cu ea? Are un început și un sfârșit?
Odată ce simți cu adevărat această dragoste, permite-i să se extindă mai departe de inimă, în tot corpul, în mâini, picioare și cap. Lasă această dragoste să îți cuprindă întreg organismul.

Acum, conectează-te la celulele corpului tău și permite energiei iubirii să între în fiecare dintre ele și să le umple. Permite-i să curețe orice opune rezistență în fața acestei iubiri. Permite-i acestei energii să îți îmbăieze fiecare parte a corpului și fiecare aspect al ființei și observă felul în care te simți.

Pe măsură ce practici acest tip de meditație în mod regulat, vei începe să simți o reală dragoste de sine. Asta pentru că acest tip de iubire este deja în noi, adesea ascunsă sub straturi de sentimente dificile și de amintiri pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Această practică dezvăluie blând dragostea din interiorul nostru, astfel încât să o putem experimenta direct. De aici, suntem capabili să emanăm această dragoste și asupra lumii și tuturor ființelor pe care le întâlnim, reflectând propria dragoste de sine.

Pont: aceste plante ayurvedice te pot ajuta să te destresezi și să intri în starea necesară pentru meditația iubirii de sine: Tulsi, Brahmi Gotu-Kola, Ashwagandha.

Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMÂNIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!