Menopauza poate fi acum mai ușoară: află cum!

Redactor Divahair.ro

Menopauza le sperie pe femei, pentru că aduce schimbări fizice și psihice importante, unele nu chiar atât de plăcute. Dar putem schimba viziunea sumbră, dând acestei etape de tranziție un suflu de libertate și redescoperire a frumuseții vieții, mai ales că acum avem aliați de nădejde, care să facă trecerea mai lină.

 Bucurie

Cum poți face menopauza mai ușoară

În primul rând, o atitudine pozitivă și optimistă poate face minuni. Este de ajuns să privim partea plină a paharului și lucrurile vor părea mult mai ușoare. Mai puține griji în fiecare lună, mai puțin disconfort! Gata cu tampoanele, crampele, sângerările abundente sau sindromul premenstrual, care îți dau peste cap vacanțele și buna-dispoziție!

Te poți bucura de experiențe intime minunate, fără să mai fii excesiv de precaută. Nu mai asiști neputincioasă la revolta hormonilor, care îți cauzează migrene interminabile și hemoragii severe.

Menopauza reprezintă și o perioadă propice dezvoltării personale, când femeile decid că a venit vremea să se ocupe mai mult de ele însele. Ne despărțim de vechile roluri, devenim mai încrezătoare și mai deschise către noi experiențe.

De ce ne-am uita atunci înapoi, în loc să ne concentrăm pe perioada extraordinară care poate începe?

În al doilea rând, avem remedii pentru fiecare dintre simptomele menopauzei. Fie că este vorba de lipsa de energie, problemele de somn sau retenția de apă, plantele ayurvedice miraculoase de la ORGANIC INDIA ne sunt alături, pentru a trece ca niște învingătoare peste obstacolele menopauzei.

Aliați pentru o stare de bine în menopauză

Folosește fitoestrogenii pentru o stare de echilibru

La menopauză este important să ai un stil de viață sănătos, adică mișcare zilnică și o hrană echilibrată. Dar ai nevoie de ceva în plus. Pentru că nivelul estrogenului scade, pot apărea simptome precum retenție de apă, bufeurile, dezechilibrele la nivelul aparatului reproducător, apatia sau infecțiile urinare recurente. De aceea, este ideal să poți suplimenta dieta cu fitoestrogeni, care îndeplinesc roluri asemănătoare estrogenului uman.

Plante precum Shatavari sau turmericul asigură un aport crescut de fitoestrogeni, pentru a avea o menopauză mai ușoară. Capsulele de Shatavari de la ORGANIC INDIA sunt ideale pentru sănătatea aparatului reproducător, nu numai la menopauză, ci și în celelalte perioade ale vieții. În plus, împiedică retenția de apă și au efect detoxifiant.  

Ai nevoie de un plus de energie? Poți folosi un produs revoluționar de la ORGANIC INDIA, WWB, care are și alte ingrediente speciale pe lână rădăcina de Shatavari: Guduchi organic, frunze de Tulsi Vana și scoarță de Lodhra.
Cu doar două capsule în fiecare zi, poți face față cu brio menopauzei și vei avea un corp mai sănătos, o imunitate întărită și mai multă vitalitate.

Menține un echilibru între masa musculară și coeficientul de grăsime corporală

Wt Balance este un supliment alimentar din plante ayurvedice certificate organic, care te ajută să-ți menții greutatea ideală și un nivel sănătos al masei musculare. În perioada menopauzei, estrona sau foliculina, un hormon asemănător estrogenului, poate cauza dezechilibre ale nivelului de zahăr în sânge, accelerând astfell procesele inflamatoare. De aceea, este necesar să iei măsuri timpurii, pentru a te bucura de o condiție optimă în perioada premenopauzei și în menopauză. Pe lângă complexul Wt Balance, este recomandat să ai grijă de sănătatea ficatului și a rinichilor, folosind ORGANIC INDIA Liver Kidney.

Protejează-ți corpul de toxine

Corpul nostru este expus toxinelor din hrană, produse cosmetice, medicamente etc. O cură de detoxificare este cel mai bun lucru pe care îl poți face la menopauză. În organism pătrund și așa-numiții „estrogeni străini”, care produc dezechilibre grave. Ei pot afecta funcționarea aparatului reproducător, dar și răspunsul inflamator și imunitar al organismului. În plus, pot deregla echilibrul cognitiv și emoțional al femeii în perioada menopauzei.

Produsele ORGANIC INDIA sunt bogate în antioxidanți și susțin funcția ficatului, organul cel mai expus toxinelor.

Relaxare

Asigură-te că te hidratezi suficient

La menopauză este esențial să asiguri echilibrul hidric al corpului. Odată cu vârsta, cantitatea de apă din organism scade, ceea ce conduce la efecte neplăcute, precum apariția ridurilor, uscăciunea pielii, accelerarea proceselor de îmbătrânire. Ceaiurile pe bază de Tulsi (numit și Busuioc Sfânt) și ceai verde sunt un remediu remarcabil împotriva deshidratării și uscăciunii pielii, având și alte efecte benefice, precum buna funcționare a rinichilor și reducerea stresului.

Sperăm că te-am convins că menopauza nu va fi o perioadă „neagră”, ci una plină de provocări și experiențe noi. Este de ajuns să-ți propui să ai grijă de tine!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Ce este somatizarea, cum te afectează și cum se poate trata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.