O tânără a fost desfigurată de un produs de înfrumusețare. Toate femeile îl folosesc

O tânără a fost desfigurată de un produs de înfrumusețare. Toate femeile îl folosesc

Lorena Teacă

Estelle, o tânără din Franța în vârstă de 19 ani, a suferit de curând o reacție alergică aproape fatală din cauza unei substanțe chimice din vopseaua de păr. În timp ce-și aplica vopseaua pe păr, tânăra a observat cum capul a început să i se umfle, aproape dublându-și dimensiunea.

Femeie care stă pe scaun la aranjat

În ciuda faptului că Estelle a aplicat o cantitate foarte mică de colorant, scapul acesteia a reacționat imediat la substanța chimică numită parafenilendiamină (PPD). Fața sa a început să se umfle imediat după aplicare, iar tânăra a fost nevoită să-și administreze de urgență medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei.

Cu toate acestea, Estelle s-a prezentat la spital, unde a fost nevoită să rămână peste noapte sub atenta supraveghere a medicilor, deoarece o astfel de reacție chimică poate duce la complicații fatale, precum distrugerea țesutului muscular sau insuficiența renală, potrivit Jurnalului de Cercetări în Științe Medicale.

Potrivit specialiștilor, această substanță chimică se găsește atât în vopseaua de păr, cât și în produsele de makeup sau în colorantul folosit în realizarea tatuajelor.

Femeie care se dă cu ruj

Astfel, dacă observi anumite transformări în ceea ce privește aspectul sau pielea ta după ce te vopsești, machiezi sau tatuezi, trebuie să te prezinți de urgență la medic pentru a evita complicațiile, care uneori pot fi fatale.

Cu toate acestea, pentru a nu avea de-a face cu astfel de evenimente neplăcute, urmează acești 3 pași simpli înainte de a aplica produsele de înfrumusețare:

• Testează produsul întâi pe partea laterală a gâtului. Dacă produsul poate fi tolerat de gât, atunci poate fi suportat și de scalp sau de față. Pentru a fi sigură în totalitate, așteaptă 24 de ore, după care utilizează produsul, deoarece unele substanțe pot avea reacții adverse care apar mai lent.
• Citește fiecare ingredient al produsului, pentru a ști cu exactitate ce folosești.
• Asigură-te că folosești mereu produsul care îți priește. Rămâi la curent cu ultimele actualizări ale produselor preferate, deoarece producătorii schimbă des etichetele.

Surse foto: iStock, Youtube, Unsplash

Articolul urmator
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Ce produs de make-up esti?
Incepe quiz
Ce produs de make-up esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.