Alexandru Rafila, declarația cu care a speriat populația: „Dacă nu ne revenim rapid, o să avem probleme!”

Alexandru Rafila, declarația cu care a speriat populația: „Dacă nu ne revenim rapid, o să avem probleme!”

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Veștile nu sunt tocmai bune, deși relaxarea e în toi în România... Țara noastră este pe locul 3 în UE, după Suedia și Portugalia la rata de infectare cu Covid-19!

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a tras un mare semnal de alarmă referitor la creșterea accentuată a numărului cazurilor noi de infectare cu Covid-19 din ultimele zile de pe teritoriul țării noastre.

”Suntem pe creștere, este adevărat, așa se întâmplă cu bolile acestea înalt transmisibile, creșterea dacă nu e controlată, este logaritmică, adică fiecare persoană infectată poate să infecteze la rândul ei mai multe persoane. Ceea ce se întâmplă în America, atât în cea de Nord, cât și cea de Sud, în Africa și în unele țări din Asia a dus la creșterea accelerată. De exemplu, în ultima zi am avut 200.000 de cazuri noi la nivel la nivel mondial. Au fost multe discuții legate de faptul că virusul își pierde capacitatea de trasmitere după un ciclu de aproximativ 10-12 săptămâni, în mare măsură, și epidemia se va opri. Se vede clar că nu este așa. În România, în ultimele 10-12 zile, asistăm la o creștere importanță ce ar trebui să ne dea de gândit, să respectăm acele câteva măsuri simple pentru a avea o vară liniștită. Ar trebui toți să milităm în acest sens”, a declarat Alexandru Rafila. 

”Ar trebui să știm că am plecat, în perioada cea mai bună, acum 4 săptămâni, ajunsesem chiar la 1,5% cazuri pozitive din totalul probelor. S-a stabilizat oarecum la 3%. Acum, zilele acestea de weekend, când se testează mai puțin, nu doar în România, vedem procente de 6%. Există transmitere comunitară, iar lumea s-a relaxat foarte mult în ceea ce privește măsurile de prevenție, dacă nu ne revenim rapid, o să avem probleme”, a completat Alexandru Rafila în interviul acordat celor de la antena3.

Incidența cumulată la nivelul UE este de 13 cazuri la un milion de locuitori, iar România este la 17. Doar Suedia și Portugalia au o incidență cumulată mai mare, iar în cazul lor izolarea de 14 zile este obligatorie la întoarcerea din orice țară. Italia a învins pandemia și acum are 5 cazuri la un milion de locuitori, conform profesorului Rafila. Acest lucru ar putea afecta călătoriile românilor în statele europene.

”Trebuie să ne uităm la câtiva indicatori: primul ar fi numărul de persoane din secțiile de terapie intensivă. Este important și numărul de cazuri externate care este mai mic decât numărul persoanelor care se îmbolnăvesc, iar asta a dus la o creștere. În parametrii aceștia, sistemul medical poate cădea, mai ales dacă creșterea înregistrează creșteri mai ridicate decât este în prezent”, explică Alexandru Rafila.

Articolul urmator
Ce să faci și ce să nu faci când vrei să scapi rapid de coșuri sau de acnee
Ce să faci și ce să nu faci când vrei să scapi rapid de coșuri sau de acnee
Care ar fi numele tău dacă te-ai naște astăzi?
Incepe quiz
Care ar fi numele tău dacă te-ai naște astăzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.