Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Alimente pe care nu este bine să le speli

Joi, 22.06.2017
de Mihaela Onofrei

Suntem învățați de mici să spălăm mâncarea înainte să o consumăm, deoarece așa putem să ne protejăm sănătatea. Apa înlătură toate bacteriile și microbii de pe fructele și legumele noastre preferate și astfel suntem siguri că nu avem probleme digestive și că nu ne lăsăm organismul pradă virusurilor.

Deși ai crede că doar fructele și legumele trebuie să fie spălate, se pare că și conservele trebuie clătite înainte de a le deschide, deoarece conțin impurități și alți microbi care pot intra în interior atunci când o deschidem. Acest lucru este valabil și pentru băuturile la doză. Într-o lume obsedată de microbi și de curățenie, este ciudat să afli că sunt anumite mâncăruri care nu necesită spălare înainte de a le consuma. Spălarea acestor alimente poate, din contră, să facă mai mult rău decât bine.

În ceea ce urmează vei afla ce alimente nu trebuie să speli.

doza suc

Iată care sunt alimentele pe care nu este bine să le speli!

Carne proaspătă

Deși ai crede că trebuie să speli puiul sau orice alt tip de carne proaspătă pentru a înlătura bacteriile și pentru a te proteja de boli, adevărul este exact opusul. În cazul unei astfel de cărni, apa poate să facă mai mult rău. Aceasta răspândește bacteriile în toată bucătăria, chiar și pe suprafața corpului tău. Atunci când vei pregăti alte mâncăruri pe aceeași suprafață, o vei contamina cu microbii de la carnea spălată. United States Department of Agriculture ne recomandă să nu spălăm carnea proaspătă, așa cum este și cea de pui, oaie, vită sau porc.

Salata la pungă

Potrivit sursei citate mai sus, majoritatea salatelor la pungă sunt deja spălate înainte de ambalare. Aceste produse sunt bune de mâncat așa cum sunt, fără altă spălare. Clătirea acestora acasă crește riscul de contaminare cu bacteriile care se află la tine în bucătărie, conform foodsafety.gov. Aceste salate sunt spălate cam de trei ori, așa că nu trebuie să îți faci griji.

salata

Ouă

United States Department of Agriculture nu recomandă să speli ouăle după ce le cumperi de la magazin. Acestea sunt deja spălate cu o tehnică specială înainte de ambalare, iar spălarea lor acasă doar crește riscul de contaminare al căminului tău. Ouăle sunt curățate din fabrică, iar pe suprafața acestora este aplicat un strat de ulei mineral, care să le ofere protecție.

Pește crud

Ca și în cazul tipurilor de carne menționate mai sus, riscul de răspândire al bacteriilor este mult mai mic atunci când nu speli peștele proaspăt cumpărat și filetat. Tot ce trebuie să faci când prepari pește este să te speli pe mâini și să te asiguri că suprafața pe care îl așezi este curată.

somon

Paste

Pastele nu au nevoie de spălare, deoarece suprafața acestora este curată și pregătită pentru gătit. Amidonul se pierde prin apă. Acesta este important deoarece păstrează pastele tari, nu își schimbă forma și nu se rup în timpul fierberii. De asemenea, acesta ajută la amestecarea sosului cu pastele, și astfel obții un preparat delicios, gata de savurat.

Abilitățile tale de bucătar cu siguranță se vor schimba acum, cu aceste noi informații.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!