Semnul de pe deget care anunță o boală sexuală

Semnul de pe deget care anunță o boală sexuală

Roxana Dumitrica

Când cineva te anunță că are gonoree, nu îți trece prin cap să privești mâinile persoanei respective. Dar o tânără de 20 de ani din Texas a aflat că este infectată după ce i-au apărut bubițe pe mâini, glezne, trunchi și scalp.

maini cu leziuni

Femeia s-a prezentat la urgențe cu febră și dureri musculare și le-a spus medicilor că avusese contact sexual neprotejat în urmă cu două săptămâni. Medicii i-au spus că este suspectă de gonoree, deși simptomele erau atipice. În urma analizelor, ipoteza a fost confirmată.

Tânăra avea gonoree, iar medicii i-au prescris antibiotice. Dr. Melissa Mauskar a scris despre acest caz în New England Journal of Medicine. Ea a spus că la trei luni după tratament pacienta era vindecată și nu mai prezenta leziuni cutanate.

Gonoreea este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală și afectează, în special, persoane care au între 15 și 24 de ani.

Conform OMS, peste 78 de milioane de oameni sunt diagnosticați cu această boală. Gonoreea se tratează cu antibiotice și este bine să fie depistată timpuriu, înainte să se răspândească în corp. Se localizează, în primă fază, la organele genitale, iar simptomele constau în mâncărime și senzație de arsură la urinare. De asemenea, secrețiile albicioase sau verzui indică prezența infecției, iar leziunile la nivelul pielii sugerează faptul că virusul a apucat să se răspândească în corp.

Pentru a te feri de asemenea infecții, este obligatoriu să folosești prezervativul, mai ales dacă nu ai un partener stabil. Oricât de dificil ți-ar fi, anunță-ți partenerii sexuali din ultima perioadă, pentru a lua și ei tratament, dacă este cazul. Dacă, totuși, apar simptome care indică prezența unei boli cu transmitere sexuală, mergi urgent la medic.  

Tu te-ai confruntat vreodată cu o astfel de problemă?

Articolul urmator
6 motive pentru care te trezești noaptea
6 motive pentru care te trezești noaptea
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.