Semne că ai circulația sângelui proastă

Semne că ai circulația sângelui proastă

Viorica Ghinea, redactor

Circulația proastă a sângelui este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, dar puține își dau seama de semnele ei. În timp, această condiție poate provoca multe probleme în organism, așa că este indicat să iei măsuri cât mai devreme dacă observi unul ori mai multe dintre simptomele de mai jos.

Așadar, iată opt simptome care indică o circulație deficitară a sângelui!

Circulația proastă și semnele ei

1. Degete amorțite

Atunci când inima nu are suficientă putere pentru a pompa corespunzător sângele prin tot corpul, degetele de la mâini și de la picioare nu sunt bine oxigenate, astfel că le poți simți amorțite. De asemenea, carența de vitamina B12 ori de magneziu poate provoca această senzație în corp, așa că ar trebui să te asiguri că astfel de substanțe nutritive nu lipsesc din alimentația ta.

2. Vene varicoase

Venele varicoase sunt umflate, moi și chiar dureroase în unele cazuri. Circulația proastă a sângelui conduce către această neplăcere. În acest caz, este indicat să nu te îmbraci cu piese vestimentare mulate, să faci sport și să urmezi o dietă pe bază de fibre și săracă în grăsimi nocive.

3. Mâini și picioare reci

Alt semn care atrage atenția asupra faptului că ai circulația sângelui deficitară este senzația de răceală la nivelul membrelor superioare și inferioare. Sângele are și rolul de a asigura o temperatură optimă organismului, iar dacă nu circulă corespunzător, extremitățile vor fi mai reci decât restul corpului. Un masaj scurt și intens va rezolva rapid această problemă. Găseși aici câteva remedii pentru mâini și picioare reci.

4. Picioare umflate

Printre simptomele unei circulații proaste se numără și picioarele umflate. Excesul de fluid va favoriza umflarea gleznelor și a labei piciorului. O soluție simplă în acest caz este să îți ridici picioarele puțin, astfel încât să fie mai sus de nivelul inimii. De exemplu, le poți așeza pe o pernă.

dureri de picioare

5. Proces de vindecare lent

O persoană care are probleme cu circulația sângelui se va îmbolnăvi mai des și va avea probleme și cu recuperarea din aceeași cauză. Sistemul imunitar nu mai reușește să acționeze eficient dacă țesuturile organismului nu sunt hrănite corespunzător cu substanțe nutritive.

6. Stare de oboseală constantă

Dacă sângele nu transportă suficient oxigen la creier, acesta nu își va mai îndeplini corespunzător funcțiile. De asemenea, nici mușchii nu vor mai funcționa corect dacă țesuturile lor nu sunt oxigenate bine. Prin urmare, se instalează o stare de oboseală și de moleșeală constantă, deși nu se depune un efort mare.

7. Presiune în zona pieptului

Senzația de durere, amorțeală și presiune simțită în zona pieptului este un alt semn că ai circulație proastă. Chiar dacă nu te confrunți mereu cu aceste simptome, este totuși indicat să urmezi un tratament recomandat de un specialist. Inima ta are nevoie de puțin ajutor, astfel că este recomandat să i-l oferi din timp, înainte ca situația să se complice.

8. Căderea părului în exces

Dacă începe să îți cadă părul dintr-odată și nu găsești nicio cauză la îndemână, ar trebui să iei în calcul circulația deficitară a sângelui. Sistemul tău circulator nu reușește să hrănească suficient de bine rădăcina podoabei capilare, astfel că ea devine tot mai slăbită. Masarea scalpului are efecte benefice în acest caz, astfel că ar trebui să îți faci un ritual de acest tip de câteva ori pe săptămână.

Dacă observi cel puțin unul dintre aceste semne, adresează-te unui specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat. Circulația proastă a sângelui poate fi provocată atât de anumite afecțiuni ale inimii, cât și de sedentarism și de lipsa unei alimentații adecvate. Dacă îți schimbi stilul de viață, vei reuși să ții totul sub control, dar urmează și sfaturile de specialitate.

Citește și cum îți dai seama dacă suferi de fragilitate capilară și la ce soluții poți să apelezi!

Articolul urmator
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.