Tot mai multe femei tinere fac infarct, spun cercetătorii

Tot mai multe femei tinere fac infarct, spun cercetătorii

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Potrivit unui nou studiu, riscul de a face un atac de cord este în continuă creștere în rândul femeilor tinere. Cercetătorii încearcă să-și dea seama de ce se întâmplă asta.

Femeie tanara cu durere de inima

Cifrele obținute în urma acestui studiu sunt extrem de îngrijorătoare. Procentul pacienților tineri, cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani, a crescut constant de la 27% în 1995-1999 la 32% în 2010-14. Cea mai mare creștere a fost observată la femeile tinere: în intervalele mai sus menționate, internările din cauza infarcturilor au crescut de la 21% la 31% în rândul tinerelor, comparativ cu creșterea de la 30% la 33% în rândul bărbaților din același interval de vârstă.

Cercetătorii americani au studiat pacientii tineri, cu vârste cuprinse între 35 - 54, care au reprezentat 30% din spitalizări determinate de atacuri de cord. În cadrul acestui grup, incidența anuală a spitalizărilor din această cauză a scăzut între 1995 și 2014 în rândul tinerilor, însă o creștere semnificativă a fost observată în cazul tinerelor.

De menționat faptul că rezultatele acestui studiu nu sunt generalizate, ele fiind realizate pe un grup relativ restrâns de persoane. Cercetările în acest sens continuă, pentru a se încerca și o prevenire a acestei tendințe îngrijorătoare.

Află care sunt cele 7 semne care îți arată că ai probleme cu inima de aici.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.