Care sunt semnele că ești alergică la deodorant

Care sunt semnele că ești alergică la deodorant

Sorina Corneanu

Corpul uman este făcut să reziste expunerii la diferite substanțe. Unele nu provoacă nicio problemă, dar uneori corpul poate reacționa chiar și la prezența unor mici molecule ale unei substanțe care nu-i este pe plac. Aceste substanțe pot fi iritante sau alergene. În cazul iritării, substanța dăunează unei părți a corpului și provoacă inflamații locale, pe o durată scurtă.

În cazul în care suferi de alergie la deodorant, semnele sunt mult mai evidente, iar simptomele, mult mai agresive. Alergia apare atunci când sistemul imunitar reactionează la o substantă care, în mod normal, este inofensivă. Substanța, în acest caz, este cunoscută sub numele de alergen. Motivul pentru care unii oameni dezvoltă alergii la anumite substanțe inofensive nu este cunoscut încă. 

simptome alergie deodorant
  

Dacă simți un disconfort la nivelul pielii atunci când folosești deodorant,e  posibil să ai alergie la deodorant.

Semnele care îți spun că te confrunți cu alergie la deodorant

Roșeața pielii este, probabil, unul dintre cele mai frecvente semne pe care majoritatea oamenilor le asociază cu alergia la deodorant. Pentru că aceasta se poate dezvolta într-o erupție cutanată, utilizarea deodorantului ar trebui oprită cât mai curând și urmată de vizita la medicul dermatolog.

Totodată, dacă observi că pielea înroșită este însoțită de mâncărime, uscăciune, erupție cutanată și aspect de coajă de portocală, e un alt semn că suferi de alergie la deodorant și ar fi bine să iei măsuri. Primul pas ar fi să încerci să îl schimbi cu un deodorant fără parfum, eventual un deodorant natural, iar dacă simptomele persistă, mergi la medic pentru a rezolva problema.

Vezi care sunt pericolele folosirii deodorantului nepotrivit!

Neașteptat, alergia la deodorant se poate manifesta și prin înroșirea și curgerea ochilor. Dacă observi aceste semne după ce ai folosit deodorant, e foarte posibil să fii alergică. Probabil parfumul sau orice alți compuși din deodorant nu sunt foarte prietenoși cu organismul tău, iar acesta se apăra așa cum poate. Caută o soluție de moment, înlocuiește deodorantul cu un stick, fără parfum, vezi dacă problema trece în câteva zile, iar dacă nu, consultă urgent medicul dermatolog.

Întunecarea zonei în care ai folosit deodorant poate fi semn că suferi de o alergie ceva mai tăcută, care s-a manifestat îndelung, iar acum rezultatul este schimbarea culorii pielii. Decolorarea pielii este adesea mai proeminentă pe axile. În mod ideal ar trebui să eviți aplicarea deodorantului direct pe piele, de aproape. Corect, acesta se aplică de la distanță! Dacă disconfortul persistă, mergi la medic. El va găsi soluția care ți se potrivește!

alergie la deodorant

O situație care nu trebuie ignorată este aceea în care, în urma folosirii deodorantului, te confrunți cu senzație de sufocare, înec, respirație dificilă, mâncărime a nasului și a ochilor. Atunci, vizita la cabinetul medicului ar trebui să fie urgență! Astfel de reacții anunță o alergie severă, care se poate transforma în astm bronșic!

Când particulele din parfum sau deodorant intră în contact cu mucoasa căilor respiratorii, reacția alergică apare foarte rapid. Există mai multe semne și simptome pe care le poți urmări când vine vorba de o alergie de deodorant. Mai întâi apare o schimbare a culorii și texturii pielii în zona care a intrat în contact cu deodorantul. Aceasta poate include senzație de arsură,  iritație, mâncărime, umflături sau apariția unei erupții pe piele.

Semnele mai grave ale unei alergii la deodorant includ umflarea limbii sau a gâtului, dificultăți de respirație, modificarea ritmului cardiac, durere abdominală, diaree, respirație șuierătoare sau amețeli.

Pentru a evita situațiile neplăcute, disconfortul la nivelul pielii, dar și pentru a te asigura că nu dezvolți și nu întreții alergia, încearcă un deodorant fără parfum, conservanți și paraben, precum Perspirex Comfort Roll-on-20ML, care oferă protecție superioară și de lungă durată împotriva transpirației și mirosului neplăcut, cu capacitate sporită de protejare a pielii.

Perspirex Comfort Roll-on-20ML, preț 58.31 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.