Nu Skin

Ce efect au comprimatele cu eliberare prelungită

Redactor Alexa Galgau

Deși, de multe ori, medicii ne avertizează că nu este sănătos să luăm suplimente alimentare în neștire, există situații în care acestea sunt de mare ajutor organismului; de exemplu, când există o deficiență de vitamine, minerale, electroliți etc. Există o gamă largă de produse pe piață, iar alegerea unuia potrivit, care să funcționeze rapid, este tot mai dificilă din această cauză. Din cauza competiției acerbe pe această piață, apar mereu noi produse cu diferite proprietăți tot mai impresionante, dar sunt ele cu adevărat eficiente sau este vorba doar despre reclamă și atât?

Află ce efect au comprimatele cu eliberare prelungită și dacă sunt într-adevăr eficiente sau nu!

Totul despre comprimatele cu eliberare prelungită

Uneori, comprimatele de vitamine cu eliberare prelungită sunt recomandate de către medici pacienților care suferă de o anumită boală sau deficiență, dar studiile arată că folosirea acestora fără vreun motiv medical poate să fie periculoasă. Supradoza de vitamine poate să fie la fel de dăunătoare pentru organism precum deficiențele și poate să ducă la suprasolicitarea anumitor organe, îmbolnăvindu-le. 

Teoria din spatele comprimatelor cu eliberare prelungită este că acestea transmit „doze” echilibrate de vitamine pe tot parcursul zilei.

Dacă vrei totuși să iei suplimente de vitamine, specialiștii recomandă să cauți variante de multivitamine care nu depășesc doza zilnică recomandată. Dozele mari de vitamine, inclusiv în varianta comprimatelor cu eliberare prelungită, pot face rău ficatului, în special când este vorba despre vitamine solubile în apă, precum A sau E. Singura excepție de la regulă este vitamina D, pentru că oamenii au în general nevoie de o mai mare cantitate decât reușesc să producă, în special dacă au pielea închisă la culoare sau nu se expun suficient la soare. 

Ceea ce mulți medici îți vor spune vine și ca o concluzie a acestui articol: dacă nu spune specialistul că ai nevoie de vitamine, în urma unui control, probabil cel mai sigur este să nu iei multivitamine și, în special, să nu iei doze mari, în speranța că acestea îi vor da corpului „superputeri”. Cel mai important este să ai o alimentație corectă, care să includă toate grupele de alimente: legume, fructe, carne slabă, cereale, pește, semințe și fructe oleaginoase. Corpul este un mecanism suficient de performant pentru a-și extrage și produce singur toate substanțele de care are nevoie, atât timp cât îi oferi hrana potrivită. 

Ultra Vitamina C tablete 31,00 Ron

Ultra Vitamina C tablete 31,00 Ron
Aportul de vitamina C este cel mai important în sezonul rece, iar Ultra Vitamin C, pe care îl găsești pe vavianpharma.ro, îți oferă tot ce ai nevoie în peioada răcelilor. Este excelent pentru întărirea sistemului imunitar și este indicat persoanelor
care au stil de viață dezordonat, fumătorilor activi și pasivi. 

 

Iată de ce este recomandat să iei totuși suplimente de vitamina B dacă ai un regim vegetarian!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta