Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cele 3 cuvinte care fac orice om să își schimbe radical viața

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Ai o singură viață și o singură șansă de a ajunge la fericirea deplină. De a-ți împlini toate visurile, de a urma toate drumurile care ți se deschid în față și de a cunoaște iubirea desăvârșită. Cu toate acestea, te regăsești adesea tărăgănând lucrurile, pierdut în amânări, justificări și lamentații, în loc să pornești, pur și simplu, în căutarea idealurilor tale. 

Dar atunci când simți că timpul tău este limitat și nu ai o infinitate de șanse, când înțelegi acest lucru în mod profund, cu toată ființa ta, nu mai aștepți ziua de mâine, nu te mai ancorezi într-un viitor incert, când vine vorba de scopurile tale. Încerci să faci maximum din ceea ce îți dorești chiar azi, chiar acum. 

culoare

Iată de ce cuvintele care îți aduc cea mai puternică motivație din viața ta sunt cuprinse în această propoziție simplă: „Urmează să mori.”

Nu este intenția noastră să te înspăimântăm. Nici să te facem să renunți la orice inițiativă, considerând că totul este deșertăciune. Ceea ce vrem este ca tu să înțelegi că dispui de o incredibilă resursă energetică și motivațională, pe care o pot stimula tocmai aceste 3 cuvinte. Conștientizarea morții poate fi punctul în care te vei decide, în sfârșit, să trăiești. 

Pleacă în căutarea fericirii tale

Prea multe persoane trăiesc pentru ceilalți, încercând să facă fericit pe altcineva, să satisfacă nevoile altcuiva. Este vremea să trăiești pentru tine. A te iubi pe tine, a-ți dori propria fericire, la fel cum o dorești pentru cei dragi, nu este dovadă de egoism. Actele altruiste pot continua și dacă tu ești fericit, dacă ai grijă de tine. 

Doar atunci când știi ce este fericirea, când propriul suflet a simțit-o, poți încerca s-o dăruiești și celorlalți. Altfel, ea rămâne doar un cuvânt gol, de care ai auzit în cărți sau în filme. 

Așa că, atunci când auzi acele 3 cuvinte și știi că și tu vei muri, primul lucru la care trebuie să te gândeși este dacă te simți împlinit. Atunci când visurile tale cele mai fierbinți au devenit realitate, acea propoziție, „Urmează să mori”, nu este ca un semnal de alarmă pentru tine. Dar, dacă îți dorești încă multe de la viață, aceste trei cuvinte sunt cele mai motivante, pentru că te fac să pornești fără întârziere în căutarea fericirii tale.

Nu-ți lăsa visurile să moară

Mulți oameni bătrâni spun adesea: „Mi-aș fi dorit...”, „Mi-ar fi plăcut...”, iar în vocea lor se simte regretul și suferința. Nu te lăsa purtat de valul lumii până în acel punct când este prea târziu să-ți mai urmezi visurile. 

Regretul întunecă seninătatea și, în loc să ajungi la vârsta înțelepciunii cu sufletui împăcat, te vei simți năpădit de disperare și angoasă. 

Indiferent că îți dorești o altă dragoste, mai multă libertate, o aventură senzațională sau mai mulți bani, nu-ți lăsa visurile să se disipeze într-un viitor îndepărtat. Ca fata Morgana, ele vor deveni de neatins, dacă nu le urmărești la momentul potrivit. Viitorul se poate termina chiar mâine, așa că încearcă să oferi cât mai mult prezent visurilor tale. 

Indiferent de vârstă, începe să trăiești

Dacă ai 20 de ani, nu-i lăsa pe alții să decidă pentru tine. Nimeni nu trăiește în locul tău, nici părinții, nici prietenii, nici măcar persoana iubită. Ai o fereastră de circa cinci ani în care te poți bucura din plin de nebunia și frumusețea vieții.

Nu lăsa grijile financiare și obiectivele de carieră să stea în calea fericirii tale. Fă ceea ce îți dorești să faci, călătorește, distrează-te cu prietenii, experimentează, pune-ți în practică talentul pe scenă sau într-un atelier de artă, comunică, lasă viața să te poarte în aventuri extraordinare. Aceasta este perioada în care ai cele mai puține griji, așa că trăiește-o din plin. 

Chiar dacă ai 40, 50, 60 sau 70 de ani, fericirea poate fi găsită într-o mulțime de lucruri. Nu te retrage și nu te izola dacă îți dorești ceva cu adevărat. Energia vieții arde în tine și te poate propulsa către visurile tale, dacă îți dorești cu adevărat ceva. Trăim într-o lume unde oportunitățile sunt mult mai accesibile, mai ales cu internetul, așa că indiferent de vârstă îți poți găsi fericirea. Deschide-ți mintea și inima și ieși din starea rigidă, de izolare și neîncredere. 

zodiac

Doar în prezent trăiești cu adevărat

Trecutul nu mai este, iar viitorul încă nu a venit. Da, toți vom muri într-o zi. Dar acum, în clipa de față, putem alege să fim fericiți. Putem face primul pas către împlinirea visurilor noastre. Avem o mulțime de oportunități, dar trebuie să avem o motivație pe măsură. Iar cele 3 cuvinte de care vorbeam sunt ca un adevărat combustibil, un propulsor către idealurile noastre. 

Nu spune niciodată că un lucru a venit în viața ta prea târziu. Dacă nevoia ta de acel lucru este încă vie, orice moment este potrivit ca să-l trăiești.

Dar nu te lăsa purtat nici de iluzia unui timp nelimitat. Oricât de multă răbdare are timpul tău, cândva se va epuiza. Să știi că vei muri îți poate aduce mai multă determinare și energie, te poate face să te trezești în fiecare zi dornic să-ți realizezi un vis. Chiar atunci, chiar în ziua aceea, poți porni pe calea spre fericire. Cea mai mare otravă pentru sufletul unui om este regretul, așa că nu mai găsi scuze și alege, chiar din acest moment, să fii fericit. 

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!