Nu Skin

Cele mai bune vitamine și minerale pentru oase și articulații

Redactor Alexa Galgau

Atunci când suntem tineri, ne gândim foarte rar sau chiar deloc la sănătatea oaselor și articulațiilor, pentru că ele încep să dea dureri și simptome neplăcute abia când înaintăm în vârstă. Chiar dacă acum ești sănătoasă, asta nu înseamnă că nu trebuie să îți iei măsurile de precauție necesare pentru ca sistemul tău osos să fie rezistent și sănătos mai încolo.

Prevenția începe cu administrarea unor vitamine și minerale bune pentru oase și articulații, pe care le poți lua sub formă de suplimente alimentare încă de la o vârstă fragedă.

Vitamine și minerale pentru oase și articulații

Calciu

Calciul este un mineral care contribuie la sănătatea mușchilor, nervilor și oaselor, fără de care nu am putea funcționa sau chiar trăi. Corpul nu poate să producă acest mineral, ceea ce înseamnă că trebuie să îl extragem din alimentație. Aportul de calciu este deosebit de important în copilărie, când oasele sunt în plină dezvoltare, dar și de-a lungul vieții, deoarece menține oasele dense și puternice.

Cea mai mare densitate osoasă o avem între 25 și 35 de ani; după acea vârstă, începe să scadă. La o vârstă înaintată, oasele unui corp în care nu există suficient calciu pot ajunge să se rupă chiar și fără accidentări majore. Doza zilnică recomandată de calciu este de 1200 mg/zi, alături de 600-800 unități de vitamina D.

Zinc

Despre zinc nu se vorbește adesea în relație cu importanța sa pentru oase, însă, fără acest mineral, sistemul nostru osos nu poate să fie sănătos. Nivelul de zinc din organism scade odată cu vârsta, în special în cazul femeilor la menopauză. Totodată, persoanele care fumează prezintă risc crescut de a avea deficiență de zinc și de a dezvolta probleme cu oasele din această cauză.

Zincul este necesar pentru a activa genele implicate în sinteza proteinelor, ceea ce afectează întreg organismul, inclusiv oasele. Acest mineral intră în componența celulelor care alcătuiesc oasele și previne complicațiile cauzate de pierderea masei osoase. Tot zincul ajută la echilibrarea unei gene care semnalează inflamația la nivelul măduvei osoase.

Doza zilnică recomandată de zinc este de 50-75 mg pentru femei și până la 100 mg în cazul bărbaților. Cel mai sănătos este să asimilezi zinc din alimentație, dar, în cazul în care ai o deficiență, poți apela și la suplimente alimentare.

Vitamina D

Vitamina D joacă un rol esențial în organism, iar unul dintre cele mai importante este acela de a ajuta corpul să asimileze calciul și fosforul din alimente. Așadar, nu putem separa sănătatea oaselor de nivelul acestei vitamine.

În ziua de azi, foarte multe persoane au deficiență de vitamina D, deoarece o mare parte din meseriile moderne implică statul într-un mediu acoperit, departe de razele soarelui, principala sursă de vitamina D a organismului. Pentru ca trupul nostru să producă cantitatea necesară de vitamina D, este suficient să stăm la soare 20 de minute pe zi.

Această vitamină este esențială în prevenția osteoporozei, iar studiile arată că suplimentarea calciului cu vitamina D poate să crească densitatea osoasă în cazul femeilor aflate la menopauză.

Doza zilnică minimă recomandată de vitamina D este de 600 unități pentru persoanele sub 70 de ani și peste 800 de unități pentru persoanele care au depășit această vârstă. În cazul în care ai o deficiență de vitamina D, ți se poate recomanda o doză mult mai mare de atât.

Vitamina C

Până recent, nu s-a făcut o legătură clară între vitamina C și sănătatea oaselor, însă, de curând, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ea există. Un studiu publicat în The Journal of Biological Chemistry demonstrează că acidul ascorbic, atunci când este administrat în cantități mai mari decât cele minime recomandate, scade riscul fracturilor. Vitamina C inhibă acțiunea celulelor care distrug oasele și stimulează producția de celule care intră în alcătuirea lor.

Aceste vitamine și minerale sunt esențiale pentru oase și articulații și ar trebui să fie întotdeauna la nivel optim în organism!

Vitamine Ultra D de la Vavian Pharma Administrarea timpurie a suplimentelor special create pentru întărirea oaselor și articulațiilor poate să te ferească mai încolo de boli precum osteoporoza. Ultra Vitamina D3 de la Vavian Pharma, conține vitamina D3, cea mai importantă substanță nutritivă pentru sistemul osos și articular!
Articulațiile se degradează în timp din cauza vârstei, predispoziției genetice și efortului fizic intens. Cel mai bun supliment pentru prevenția acestor probleme dureroase este Jointace, de la Vavian Pharma, deoarece conține nu doar vitaminele și mineralele de mai sus, ci și glucozamină, o substanță care susține sănătatea cartilajelor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta