Cinci factori care duc la uscăciune vaginală

Cinci factori care duc la uscăciune vaginală

Ionelia Olteanu

Uscăciunea vaginală poate fi cauzată de modificări hormonale, substanțe iritante, anxietate și mulți alți factori. Această afecțiune este una dintre cele mai des întâlnite cauze ale durerilor resimțite în timpul actului sexual. Ea apare de cele mai multe ori la femeile aflate la menopauză, dar poate fi întâlnită în unele cazuri și la vârste mai mici. Cifrele arată că între 10 și 40% dintre femeile aflate la menopauză experimentează uscăciunea vaginală.

Cauzele uscăciunii vaginale variază de la factori fiziologici, cum ar fi schimbările hormonale sau efectele secundare ale medicamentelor, la probleme emoționale și psihologice, cum ar fi lipsa dorinței sau chiar anxietatea. Din fericire, există aproape la fel de multe soluții pentru vindecarea uscăciunii vaginale.

semnul inimii in zona vaginului

Primul pas în tratarea uscăciunii vaginale este detectarea sursei disconfortului, mai ales dacă un vagin uscat determină și un act sexual dureros. O serie de condiții ca următoarele pot duce la o lipsă de lubrifiere vaginală:

  1. Modificări hormonale. Una dintre cele mai frecvente cauze ale uscăciunii vaginale este scăderea nivelului de estrogen în timpul menopauzei, după naștere sau în timpul alăptării. Tratamentul pentru cancer, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, poate duce, de asemenea, la scăderea nivelului de estrogen și la apariția uscăciunii vaginale.  
  2. Tratament medicamentos. Medicamentele pentru alergii sau răceli care conțin antihistaminice, precum și medicamentele pentru astm, pot cauza o lubrifiere vaginală redusă.
  3. Substanțe iritante. Substanțele chimice din produsele de igienă, cum ar fi coloranții sau parfumurile, pot provoca probleme. 
  4. Lipsa dorinței sexuale. În unele cazuri, uscăciunea vaginală poate fi cauzată de un libidou scăzut sau de probleme sexuale cu partenerul.
  5. Anxietate. Factorii psihologici și emoționali, precum stresul și anxietatea, pot să interfereze cu dorința sexuală și să conducă la uscăciune vaginală.

Tratamentele pentru uscăciunea vaginală depind de cauză. Femeile care au probleme cu lubrifierea vaginală din cauza modificărilor hormonale pot beneficia adesea de terapia cu hormoni estrogeni. În unele cazuri, medicii recomandă tratamente localizate, cum ar fi inserțiile vaginale de estrogen. Pentru alte femei, în special pentru cele care prezintă simptome precum bufeuri, o opțiune ar fi un medicament cu administrare orală sau un plasture care eliberează estrogen în organism.

Luptă împotriva uscăciunii vaginale cu MASTRELLE MADAME 45+!

Dacă ești în căutarea unui tratament eficient împotriva uscăciunii vaginale, atunci trebuie să afli despre gelul MASTRELLE MADAME 45+ care va deveni principalul tău aliat împotriva afecțiunii. Gelul tratează și previne uscăciunea vaginală, pruritul, iritația și senzația de disconfort în timpul actului sexual.

crema mastrelle

Compus doar din ingrediente naturale, precum izoflavone din soia, extract glicolic de gălbenele și de aloe, gelul MASTRELLE MADAME 45+ hidratează și lubrifiază mucoasa vaginală, normalizează aciditatea vaginală, combate durerile din timpul actului sexual, inflamația și sensibilitatea loală. Cu atât de multe funcții, va deveni indispensabil pentru sănătatea vaginului tău.

Aplicarea gelului vaginal ajută la formarea unui film protector, rehidratează, asigură o bună lubrifiere și îmbunătățește calitatea țesutului vaginal. Acțiunea sa trofică se datorează extractului de soia concentrat și standardizat în izoflavone 40% și acidului hialuronic, încorporate într-un gel-cremă cu textură ușoară; pH-ul emulsiei este apropiat de cel fiziologic pentru mucoasa vaginală. Astfel hidratată, mucoasa vaginală își reface suplețea și elasticitatea.

În ceea ce privește aplicarea gelului, aceasta se face foarte ușor. Frecvența de aplicare depinde de intensitatea uscăciunii vaginale. Se recomandă o aplicare la 3-4 zile, asta dacă medicul nu îți prescrie altfel. Este important să știi cât de gravă este problema, pentru a ști cât timp să urmezi tratamentul.

Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește aplicarea gelului MASTRELLE MADAME 45+. Nu prezintă reacții adverse și poate fi utilizat foarte ușor.

Produsul este disponibil pe FitermanPharma și va deveni ușor aliatul numărul unu al unui vagin sănătos și hidratat. Apelează la el și vei vedea cât este de ușor să te simți de milioane în pielea ta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.