Cum calmezi pruritul din zona intimă? Scapă rapid de disconfort

Cum calmezi pruritul din zona intimă? Scapă rapid de disconfort

Redactor Andreea Baluteanu

Pruritul este deranjant pe orice porțiune a corpului, dar se dovedește de-a dreptul insuportabil atunci când este provocat în regiunea intimă, fie că afectează vaginul sau vulva. Simpla idee că „ne mănâncă acolo jos” este înfiorătoare, evocându-ne un disconfort pe care ne jenăm să îl alinăm și pe care ne este rușine să îl adresăm chiar și doctorului.

Deși adesea resimțit în zona intimă, pruritul nu este un simptom care ar trebui să te îngrijoreze. Îți spunem mai jos care sunt principalele sale cauze, dar și în ce produs să investești pentru a scăpa rapid de disconfort!

Cauzele pruritului: 7 afecțiuni care determină mâncărimi în zona intimă

Disconfortul fizic este dublat de cel psihic în cazul pruritului din zona intimă, ceea ce face ca fenomenul să fie și mai alarmant. Cu toate acestea, puține cazuri de paciente care se confruntă cu prurit presupun afecțiuni periculoase. În majoritatea situațiilor, senzația de mâncărime resimțită în zona intimă este rezultatul unei greșeli de igienă sau al unei boli ce poate fi vindecată.

Mai jos îți spunem care sunt cauzele principale ale pruritului în zona intimă!

Vaginoza bacteriană. Deși vaginul este populat în mod normal de bacterii, dezechilibrele care apar în populația lor sunt considerate o anomalie care poate declanșa vaginoza bacteriană. Printre simptome se numără inflamația, senzația de arsură, secrețiile abundente și mirosurile neplăcute, alături de prurit.

Boli cu transmitere sexuală. BTS-urile sunt primele afecțiuni care ne vin în minte atunci când ne confruntăm cu mâncărimi în zona intimă. Într-adevăr, chlamydia, gonoreea, herpesul genital sau trichomoniaza cauzează prurit, iritații și altfel de simptome la fel de supărătoare.

Candidoza vaginală. Specialiștii sunt de părere că aproximativ 3 din 4 femei vor dezvolta candida în cursul vieții, așa că nu e cazul să te îngrijorezi dacă ai primit și tu diagnosticul. Această afecțiune apare în urma creșterii necontrolate a ciupercii Candida albicans, în majoritatea cazurilor, deși poate fi provocată și de alte tipuri de fungi. În general, candidoza este specifică femeilor însărcinate, care iau antibiotice sau care au un sistem imunitar slăbit. Printre simptome se numără mâncărimea, secrețiile albe și cremoase și iritațiile.

Lichenul scleros. O afecțiune rară care este caracterizată prin apariția unor pete albicioase pe piele, lichenul scleros apare cu precădere în zona vulvei. În general, boala este experimentată de femeile aflate la menopauză.

Mâncărimile vaginale pot fi provocate și de alți factori, nu numai de afecțiuni. Iată despre ce e vorba!

Menopauza. În cazul femeilor care au depășit vârsta reproducerii, subțierea și uscarea pereților vaginali din cauza scăderii producției de estrogen stau la baza senzației de mâncărime. Fenomenul poate să apară însă și pe fondul dezechilibrelor hormonale din timpul sarcinii.

Iritanții chimici. Cea mai comună cauză a pruritului din zona intimă este reprezentată de utilizarea unor produse de îngrijire pe bază de substanțe chimice cu potențial iritant. Este vorba mai ales despre loțiuni parfumate pentru igiena intimă, spumant de baie, săpunuri, hârtie igenică, absorbante și tampoane. Mâncărimile pot fi provocate însă și de alergia la prezervative.

Stres. E deja ceva comun să dăm vina pe stres pentru tot ce se întâmplă în viața noastră, iar specialiștii înclină să ne dea dreptate. De data aceasta, stresul cauzează dezechilibre hormonale care mai departe dau naștere mâncărimilor și iritațiilor din această zonă delicată.

Nu mai suporți pruritul intim? Multi-Gyn Intiskin îți sare în ajutor

Pruritul intim a devenit un coșmar pentru tine, unul care îți sparge în bucăți bucuria de a trăi? Vei simți o alinare imensă odată ce vei face cunoștință cu Multi-Gyn Intiskin Spray!

 

Produsul se folosește cu precădere pentru a calma mâncărimile, iritațiile și arsurile resimțite în zona intimă, fie că acestea sunt provocate de epilat, de șervețele umede, tampoane, hârtie igienică, săpun, sport sau activitatea sexuală. Multi-Gyn Intiskin Spray ameliorează disconfortul din zona intimă, are efect plăcut și răcoritor și oferă o prospețime pur și simplu îmbătătoare.

Produsul se aplică de două până la de trei ori pe zi, câte una-două pulverizări sau ori de câte ori simți că nu mai poți. Multi-Gyn Intiskin Spray este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.