Cum să îți masezi colonul, ca să scapi de constipație

Cum să îți masezi colonul, ca să scapi de constipație

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Oricine se confruntă cel puțin o dată în această viața cu constipația. Totuși, pentru unele persoane, este o problemă constantă, care poate avea diferite cauze ce țin de alimentație, dar și de stilul de viață. Constipația nu ne afectează doar rutina zilnică, ci și sănătatea.

Atunci când ești constipat, cu siguranță primul lucru la care te gândești sunt laxativele. Cu o gamă atât de variată pe piață, nici nu e de mirare că aceste pilule nu lipsesc din nicio casă. Totuși, abuzul de laxative poate fi o cauză a constipației și din acest motiv trebuie să găsești metode alternative, care să te ajute să scapi de această problemă. O altă soluție este reprezentată de ceaiurile împotriva constipației. Apoi, dacă nici acestea nu funcționează, poți încerca un masaj abdominal, care îți va relaxa zonele blocate. Află ce trebuie să faci mai jos!

femeie care sta n pat

Iată cum trebuie să îți masezi colonul pentru a scăpa de constipație!

În cadrul acestui masaj vei urmări traiectoria naturală a resturilor de mâncare atunci când traversează colonul. După preferințe, poți sta întinsă în pat sau în picioare. Ai nevoie de o loțiune sau de un ulei de corp. Dacă nu ai nimic la îndemână, nu îți face griji. Funcționează și pe pielea uscată. Iată ce trebuie să faci:

1. Începe din zona apendicelui (în partea dreaptă jos) aplicând presiune prin mișcări mici circulare. Nu apăsa prea tare, deoarece poți risca să agravezi constipația.

Acest punct special se află lângă valva ileocecală - o deschizătură care face trecerea de la intestinul subțire spre cel gros și în care resturile de mâncare trebuie să treacă în intestinul gros. Funcționarea adecvată a acestui mușchi este esențială pentru o digestie sănătoasă.

O valvă ileocecală care nu funcționează cum trebuie sau care stă închisă împiedică eliminarea mâncării și creează un mediu extrem de toxic pentru organism. De asemenea, această valvă poate funcționa anormal și atunci când stă prea mult deschisă, ceea ce conduce la o aglomerare a materiei fecale ce poate să treacă și din intestinul gros în cel subțire.

Oricare dintre aceste două afecțiuni ale valvei ileocecale este toxică pentru organism. Așadar, masează această zonă ori de câte ori este nevoie, deoarece în acest mod ajuți la o funcționare normală a ei.

imagine a intestinelor in corpul uman

2. Mai departe, mută-te în sus spre cutia toracică continuând să faci mișcări mici circulare în aceeași direcție.

3. Continuă cu aceste cercuri micuțe și oprește-te exact lângă coasta stângă din zona inferioară.

4. După ce ai staționat în acest loc pentru câteva secunde, coboară spre zona inferioară a abdomenului.

Întreg masajul durează 2-3 minute. Pentru rezultate maxime, repetă acest masaj de câteva ori pe zi. Vei vedea care sunt pașii și în filmulețul de mai jos!

Atunci când începi masajul, aplică presiune încet și rar, continuând apoi cu mișcări ceva mai apăsate. Așa cum am mai spus, nu trebuie să apeși foarte tare, deoarece poți agrava constipația. Scopul acestui masaj este de a scăpa de blocaje, nu de a le agrava.

Când realizezi acest masaj, încearcă să vezi care sunt zonele dureroase. Dacă simți că te doare într-un loc extrem de tare, mergi la doctor.

De asemenea, dacă niciuna dintre metodele menționate în acest articol nu te ajută să scapi de constipație, consultă un medic de urgență.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (53)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.