Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cum să scapi de infecțiile intime repetate

Luni, 01.10.2018
de Andreea Baluteanu

Candidoza și vaginita se numără printre cele mai răspândite infecții intime, și nu avem nevoie de statistici pentru a ne demonstra acest lucru: din păcate, am experimentat fenomenul „pe propria piele”. Pe lângă faptul că ne strică zenul când ne e lumea mai dragă, aceste afecțiuni mai presupun un risc major: în cele mai multe cazuri, sunt recurente, ceea ce înseamnă că vom ajunge să suferim din cauza lor de mai multe ori.

Află care sunt motivele pentru care te confrunți cu recurența infecțiilor intime, dar și cele mai bune soluții pentru a stopa odată pentru totdeauna acest fenomen. Înțelege cum se produc vaginita și candidoza și descoperă care sunt cele mai eficiente arme împotriva lor!

Cauzele recurenței infecțiilor intime

Cu siguranță, te-ai confruntat și tu cu infecțiile intime. Însă, dacă te situezi în acest caz, te poți considera o norocoasă! Sunt femei care nu dau piept doar o dată cu vaginita și candidoza, ci devin victime ale recurenței lor.

infectii

Cum se produce fenomenul? Vaginul este populat cu lactobacili, bacterii care produc acid lactic, obligatoriu pentru a crea mediul acid, cu pH cuprins între 3,5 și 4,5, specific unui vagin sănătos. Lactobacilii sunt cheia echilibrului tău intim, deoarece formează la suprafaţa mucoasei vaginale un biofilm protector, ce împiedică dezvoltarea microorganismelor patogene responsabile cu infecțiilor urinare.

Pericolul intervine atunci când concentrația de lactobacili scade, ceea ce va deregla echilibrul vaginal. Microorganismele patogene nu mai sunt ținute sub control, se dezvoltă în exces și produc astfel infecțiile urinare. Iar atunci când tratăm superficial infecția, fără a interveni și în vederea refacerii numărului de lactobacili, recurența candidozei și a vaginitei va deveni deja un fenomen comun.

Care sunt principalele cauze ale scăderii numărului de lactobacili? În primul rând, este vorba despre tratamentul cu antibiotice. Acestea distrug agenții patogeni, dar nu reușesc să facă distincția între bacteriile nocive și cele benefice, ceea ce conduce și la afectarea stratului protector de lactobacilli. De aici și până la reinfectare nu mai e decât un pas.

De asemenea, dezechilibrele hormonale pot sta și ele la baza fenomenului recurenței infecțiilor vaginale. Acestea pot avea loc atât în timpul sarcinii sau al alăptării, dar și la menopauză.

Un factor de risc în repetabilitatea infecțiilor este considerat a fi și utilizarea ovulelor cu spermicide. De asemenea, ferește-te de dușurile interne: vaginul are capacitatea de a se curăța singur, și, dacă nu îți sunt recomandate de un medic, spălăturile interne ar trebui evitate.

Cea mai bună soluție împotriva recurenței infecțiilor vaginale

Fenomenul recurenței e cu atât mai îngrijorător deoarece se transformă rapid într-un cerc vicios: numărul lactobacililor e diminuat la fiecare infecție vaginală, ceea ce te face victima perfectă, de cursă lungă, a vaginitei și candidozei. Soluția? Trebuie să pui accent nu neapărat pe eradicarea infecției, cât pe o floră vaginală sănătoasă, cu suficienți lactobacili.

Mastrelle Symbio reprezintă aliatul tău! Suplimentul are la bază o asociere sinergică formată din complex prebiotic bio-activ și complex probiotic constituit din tulpini lactice specifice florei vaginale (L. rhamnosus + L. reuteri). Împreună, acestea întrerup cercul vicios al infecțiilor intime și îți redă echilibrul și armonia vieții.

Produsul este disponibil sub formă de capsule vaginale cu conținut de bacterii bune, ce tratează candidoza și vaginita bacteriană și previn fenomenul recurenței infecțiilor intime. De asemenea, Mastrelle Symbio restabilește echilibrul florei vaginale și al pH-ului intim, intervenind de fiecare dată când numărul lactobacililor scade.

Produsul nu doar că eradichează candida, dar și toate formele sale de rezistență. E la fel de util împotriva vaginitei bacteriene și a recurenței sale. Mastrelle Symbio poate fi administrat în timpul terapiei clasice contra infecțiilor vaginale, amplificând efectele ei. Și mai important, suplimentul poate fi utilizat în condiții de deplină siguranță în timpul sarcinii și alăptării, dar și pe perioade îndelungate, fără risc de efecte adverse.

Află tot ce trebuie să știi despre Mastrelle Symbio și toate produsele din gama Mastrelle de pe pe www.mastrelle.ro și de pe pagina de Facebook Feminitate pură. De acum încolo, infecțiile vaginale nu mai au nicio șansă împotriva ta!

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!