De ce să nu sufli niciodată lumânările de pe tort

De ce să nu sufli niciodată lumânările de pe tort

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Aniversarea unei zile de naștere nu este completă fără prieteni și fără... suflatul în lumânări. Facem acest gest cu gândul că dorința noastră va deveni realitate.

Noile studii arată însă că delicata ”adiere”, deși simbolică, poate strica orice petrecere, deoarece poate avea consecințe negative asupra celor din jurul tău și îi poate pune în pericol. Cum este posibil acest lucru? Află în rândurile de mai jos.

petrecere cu tort

De ce nu este bine să sufli în lumânările de pe tort!

Conform studiilor, suflatul lumânărilor poate crește numărul de bacterii de pe suprafața tortului cu 1400 de procente. Suntem învățați să strănutăm cu mâna la gură și să nu folosim obiecte folosite de cei din jurul nostru. Însă nimeni nu ne învață că nu este bine să le dăm tort contaminat invitaților noștri.

Cercetătorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au publicat un studiu care explică exact ce se întâmplă atunci când cineva trage aer în piept și apoi îl elimină pe suprafața tortului. Oamenii de știință au folosit un tort fals, asupra căruia o persoană aleasă a suflat, și l-au comparat cu un alt tort, care nu a intrat în contact cu aerul expirat șu cu saliva nimănui. Nivelul de bacterii de pe tortul care a avut lumânări, așa cum bănuiești deja, era mult mai mare decât nivelul tortului intact.

Deși nu toate bacteriile pe care le expirăm sunt periculoase, există anumite bacterii care îi pot îmbolnăvi pe cei din jurul nostru. Mai ales atunci când suntem răciți, avem șanse mari să ne îmbolnăvim invitații dându-le felii de tort contaminate.

maini pe burta

Suflatul lumânărilor de pe tort trebuie să fie cu atât mai mult interzisă în cazul copiilor, care nu dețin tehnica suflatului atât de bine. De multe ori, suflatul celor mici conține și o mare cantitate de salivă, salivă care ajunge pe feliile de tort ale celor care participă la acest eveniment.

Ce rămâne de făcut? Rămânem fără dorințe îndeplinite?

O soluție la această problemă este tăierea unei felii separate, felia sărbătoritului, pe care să fie aprinse lumânările. În acest mod, ceilalți nu vor fi contaminați, și toată lumea va fi în siguranță. Nu trebuie să sufli o mie de lumânări pentru a fi sigur că dorința ta va deveni realitate, ci doar una. În fond, suflatul lumânărilor de pe tort este doar un gest simbolic. Dacă nu vrei ca nici felia ta de tort să fie scuipată sau să aibă ceară, ia lumânarea în mână și stinge-o la distanță.

Aceste descoperiri ar trebui să tragă un semnal de alarmă și o regândire totală a petrecerilor zilelor de naștere. Sănătatea este extrem de importantă, iar gesturile mărunte ne pot ajuta să ne protejăm de nenumărate bacterii pe care le putem contacta.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Nouă lecții de viață prețioase învățate atunci când treci prin doliu
Nouă lecții de viață prețioase învățate atunci când treci prin doliu
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.