Şapte semne că ai aluniţe periculoase pe corp

Şapte semne că ai aluniţe periculoase pe corp

Viorica Ghinea, redactor

Oamenii sunt obişnuiţi să vadă aluniţe pe corp încă din primii ani de viaţă, aşa că de multe ori nu le mai acordă atenţia necesară. Mai mult decât atât, aceşti nevi pigmentari sunt consideraţi semne de frumuseţe, motiv pentru care puţine persoane se gândesc la ei ca la ceva cu adevărat periculos. Este necesar totuși ca ei să fie examinaţi periodic, pentru a observa dacă se transformă în leziuni maligne ori nu.

Aşadar, iată şapte semne care te-ar putea pune în alertă! Află de mai jos dacă ai aluniţe periculoase pe corp!

Aluniţe periculoase -  semne care ar trebui să îţi dea de gândit

1. Schimbarea culorii

Unul dintre primele semne care te pune în gardă că ai aluniţe periculoase este schimbarea culorii pielii din acea zonă. Dacă nu au o nuanţă uniformă, ci prezintă tente de negru, cafeniu, albastru şi roşu, ar trebui să ceri sfatul unui medic dermatolog.

2. Modificarea diametrului

Dacă vreuna dintre aluniţele tale şi-a modificat mult diametrul în ultima perioadă, ar trebui să mergi la un consult de specialitate. De obicei, melanoamele, cele cangerigene, au peste 5-6 mm în diametru.

3. Formă neregulată

Aluniţele normale, care nu prezintă niciun risc, sunt bine definite. Cele care îţi indică faptul că ar trebui să tragi un semnal de alarmă au marginile crestate sau zimţate.

4. Durere

Orice aluniţă care te doare ori prezintă sensibilitate la atingere ar putea să fie periculoasă. Nu mai sta pe gânduri, ci mergi la un consult de specialitate, pentru a afla despre ce este vorba mai exact.

5. Asimetrie

Un alt semn care ar putea să indice că ai aluniţe periculoase pe corp are legătură cu asimetria lor. De obicei, alunițele obişnuite fie au ambele jumătăţi la fel, fie nu sunt diferite cu mult.

6. Răni care nu se vindecă

Te-ai lovit în zona aluniţei, iar rana apărută nu dă semne că s-ar vindeca prea curând? Dacă ai încercat deja să aplici diferite unguente care să grăbească procesul de vindecare, dar nu apar rezultate benefice, mergi la un specialist, pentru a afla dacă aluniţa respectivă prezintă risc de cancer.

7. Mâncărimi

Ar trebui să te pună pe gânduri şi mâncărimea unui nev, în special dacă pielea din zona respectivă este uscată. Pot fi considerate aluniţe periculoase şi cele care sângerează ori au format o crustă.

Nu întotdeauna nevii prezintă semne de îngrijorare, însă, dacă cineva din familie s-a confruntat cu unul cancerigen, este mai bine să îi monitorizezi periodic pe cei pe care îi ai. Şi factorul ereditar joacă un rol important când vine vorba despre această afecţiune nemiloasă.

Aluniţele periculoase prezintă risc de cancer, aşa că este indicat să mergi la un consult de specialitate, pentru a şti ce este de făcut în continuare. Nu îţi neglija sănătatea!

Articolul urmator
Semne ca ai parte de o trezire spirituala. Intuitia ti se adevereste!
Semne ca ai parte de o trezire spirituala. Intuitia ti se adevereste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (40)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.