DIVA a încercat: Am descoperit magia iridologiei la Clinica Eliade și întreg corpul meu îmi mulțumește pentru asta

DIVA a încercat: Am descoperit magia iridologiei la Clinica Eliade și întreg corpul meu îmi mulțumește pentru asta

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Avertizare: această recenzie este una extrem de sinceră, din inimă, reală și mai mult decât entuziasmată.
Și nici nu o să vă iau pe ocolite: faptul că am aflat despre existența acestei tehnici minunate de medicină alternativă intitulată iridologie și că m-am lăsat supusă unui control amănunțit este, fără doar și poate, cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea în ultimii ani.

La începutul verii am ajuns la clinica Eliade la secția de kinetoterapie și recuperare medicală pentru a mă “căuta” de unele probleme vechi și supărătoare și, din vorbă în vorbă cu managerul clinicii, mi s-a recomandat și un consult rapid la iridolog. Recunosc: nu sunt nici pe dinafară în ceea ce privește domeniul medical și multiplele-i ramuri, dar nici nu le știu pe toate. Iridologia intra, până în acea zi, în categoria “am mai auzit acest termen dar nu știu cu ce se mănâncă treaba asta”. Și mi s-a explicat pe scurt și rapid, ca pe înțelesul oricui - “terapeutul se uită în ochiul tău și-ți citește tot ce se întâmplă în corpul tău, afecțiunile cu care le lupți, atât din punct de vedere fizic cât și psihic”. Cum să nu ți se pară vrăjitoresc de fascinantă o astfel de practică și să nu vrei să o încerci pe propria-ți piele, cât de repede posibil?

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Clinica Eliade (@clinicaeliade)

Până a vă spune ce s-a întâmplat în timpul consultului și cum se desfășoară o ședință de iridologie, este de menționat un lucru extrem de important - cei de la clinica Eliade nu aveau și încă nu au nicio informație clară despre mine, niciun istoric medical, care să ajute la stabilirea unor diagnostice.

De aici și marea (ca să nu zic supercalifragilista) mea mirare când, la câteva minute după ce (doar) am făcut cunoștință cu domnul specialist în iridologie Alin Ghinea și a început consultul propriu-zis, am început să-mi aud înșirate, din gura unui complet necunoscut, ca un pomelnic turuit de preot sâmbătă dimineața la biserici când se fac pomenile, absolut toate problemele de sănătate cu care se lupta corpul meu. Nu una, nu două, nu trei. Toate.

Probleme pe care nimeni nu le știa, nici măcar cei mai apropiați oameni mie, darmite un om care mă cunoscuse cu numai câteva clipe înainte. Știm cu toții câte probleme de sănătate am “băgat sub preș” cu toții de când a început pandemia și, pe deasupra, că noi, românii suntem mai tari din fire și nu ne ducem la specialist la prima unghie ruptă și-ncercăm să rezolvăm problema acasa). Iar eu nu fac excepție, din păcate, când vine vorba de amânat până la Dumnezeu și înapoi orice problemă de sănătate care nu arde, nu îngenunchează, nu doare de-ți taie respirația.
Astfel că, după lângă șocul inițial pe care-l ai, inevitabil, când auzi enumerate cu voce tare toate afecțiunile și supărările ce ținde sănătate pe care ai vrut să eviți a le duce la doctori și a le trata cât mai rapid, te cuprinde o liniște, dată de conștientizarea și diagnosticarea mai mult decât rapidă și deloc dureroasă a lor.

 Femeie consultata la iridologie, clinica Eliade, de catre specialistul Alin Ghinea

În acel moment m-am întrebat pe mine și - nu m-am putut abține! - l-am întrebat și pe domnul doctor Ghinea de ce nu este această practică mai cunoscută, mai răspândită și la noi. De fapt, mai ales la noi, românii, care fugim de medici, controale și ni se face rău doar când simțim acel miros specific de spital și am face orice să scăpăm cât mai rapid și mai ușor de orice experiență în acest context. De ce iridologia, care într-un consult de până-ntr-o oră îți analizează starea organelor, stilul de viață (să vă spun că domnul doctor, deși păream proaspătă ca o panseluță și cel mai calm om de pe planetă, mi-a zis clar “sunteți extrem, extrem de neliniștită, nu dormiți noaptea aproape deloc, creierul nu are odihnă, muncește și se gândește la toate relele și la lista de taskuri de a doua zi...”), bolile existente și predispoziția la dezvoltarea anumitor afecțiuni pe viitor și nu numai, nu este o practică întâlnită la o scară mai mare?

Potrivit specialistului Alin Ghinea (vă las aici profilul lui pentru a vedea experiența profesională vastă a dânsului precum și studiile care l-au pregătit atât de bine pentru ceea ce face astăzi), “în afară” iridologia nu este o necunoscută publicului larg, așa cum este la noi. Dimpotrivă. Ea se folosește cu precădere în cazul diagnosticării copiilor, deoarece este o tehnică non-invazivă, nedureroasă, poate chiar și amuzantă pentru micuți. Iei copilul (sau un adult mofturos sau speriat de tot ce înseamnă mersul la doctor, ca în cazul de față), îl duci la iridolog și afli, în câteva minute, în ce stare generală se află pacientul și, dacă sunt descoperite probleme de sănătate, afli ce poți face de atunci înainte pentru a scăpa de ele.

Citește și DIVA a încercat: Am făcut cunoștință cu ozonoterapia la Clinica Eliade și viața nu va mai fi la fel de acum înainte!

Pe mine una m-a ajutat enorm acest consult, din multe puncte de vedere. A fost ca un apel de trezire mai mult decât necesar, un îndemn pentru a începe să am, din nou, grijă de corpul și de psihicul meu. A fost un prim pas pentru rezolvarea problemelor mele, o scanare generală a mea făcută în numai 45 de minute, fără să alerg de nebună la toți specialiștii, fără să-mi fac 15 controale și nu mai știu câte analize la care să aștept rezultatul mai ceva ca notele de la Bacalaureat. În 45 de minute am aflat, doar stând cuminte pe scaun în timp ce domnul doctor, înarmat doar cu o lupă, îmi citea toate cele în ochi, unde scârțâie treaba și ce necesită mai multă atenție din partea mea de acum încolo. Ce poate fi mai confortabil, mai ușor și mai rapid? Și atât de precis că te sperii atunci când îți enumeră, ca un magician veritabil, calm și coerent de parcă ți-ar lectura lista de cumpărături, ce vede în irisul tău.
Ca să nu mai spun că, dacă stai să compari prețul unui astfel de consult cu sumele exorbitante pe care le-ai da să te “cauți” la fiecare specialist în parte, o programare la iridologie începe să-ți surâdă și mai mult!

Femeie blonda consultata de catre iridologul Alin Ghinea

De menționat și faptul că, după diagnosticare, Alin Ghinea, care este specialist și în nutriție și încearcă, pe cât posibil, să-și vindece pacienții prin puterea naturii și neîndopându-i cu pumni de medicamente care-ți fac bine pe de-o parte și rău pe de altă parte, te ajută să îți pui viața din nou pe picioare. O face stabilindu-ți un program - sănătos și deloc restrictiv sau dur - zilnic adaptat nevoilor tale, învățându-te (cu blândețe și cu sfaturi bune și liniștitoare demne de un adevărat psiholog) ce să faci, cum să mănânci și ce suplimente să iei pentru a te pune din nou pe picioare.

Ce am uitat să menționez este că, la patru luni de la consultul mai sus menționat, am revenit la iridologie unde domnul doctor a constatat rezolvarea problemelor descoperite la prima noastră întâlnire și mi-a semnalat exact problema cu care mă confruntam de câteva zile și de care, tot așa, nu știa absolut nimeni. Că am rămas fără cuvinte și mi s-a întărit convingerea că voi reveni, de câte ori va fi nevoie, la iridologie la clinica Eliade, este mai mult decât clar!

Iridologia, pe înțelesul tuturor

Cei de la clinica Eliade ne-au spus, pe site-ul lor, mai mult decât simplu și limpede, ce reprezintă această știință. 

Iridologia interpretează semnele sau marcajele care apar pe iris în vederea stabilirii unui diagnostic. Fiind o metodă neinvazivă de diagnosticare, iridologia ne vorbește despre starea organelor interne și gradul de funcţionare al acestora. Dintre toate ferestrele corpului care ne vorbesc despre sănătate, irisului este organul care ne prezintă cel mai detaliat stadiul afecƫiunilor.

De asemenea, analiza irisului ne poate detalia și predispoziţiile moștenite și organele sensibile. În acest mod, iridologia este o metodă excelentă în profilaxia afecƫunilor moştenite.
Totodată, analiza irisului ne vorbește și despre afecţiunile care încă nu s-au manifestat clinic, îndrumând pacientul către tratament și zona ce trebuie tratată.

Dintr-o singură analiză a irisului se pot descoperi:
• Gradul de longevitate;
• Predispoziţiile ereditare la boli;
• Predispoziţii la infecƫii;
• Starea sistemului imunitar;
• Gradul de funcţionare al organelor;
• Gradul de intoxicare;
• Stadiile afecƫiunilor curente;
• Gradul de afectare al organelor în diverse patologii;
• Cauzele obezităƫii;
• Cauzele infertilităƫii și impotenƫei;
• Capacitatea moștenită de muncă și efort;
• Capacitatea de efort intelectual;
• Traumatismele obstetricale;
• Traumatismele din sfera genitală;

Fiind o metodă neinvazivă, analiza irisului se efectuează-se cu o sursă de lumină și o lupă de mărire, fără vreun risc sau efect advers asupra sănătăţii pacientului.

Nu sună deloc rău, nu? Dimpotrivă! Intri în cabinetul de iridologie plin de întrebări și necunoscute și, nici o oră mai târziu, afli, fără să fii supus unor controale deranjante, dureroase și obositoare, ce îți macină trupul și ce să faci, din acel moment, pentru a te reface. Înveți să ai, din nou, grijă de tine, fără să depui mare efort sau fără să “pierzi” prea mult timp făcând-o.

Articolul urmator
Top 6 alimente pe care să le consumi pentru a crește producția de colagen a corpului
Top 6 alimente pe care să le consumi pentru a crește producția de colagen a corpului
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.