Eliberează-te de stres

Eliberează-te de stres

Redactor Divahair.ro

„Pfoa… uite cât e ceasul! Imediat se termină programul de muncă și am impresia că nu am făcut tot ce mi-am propus. Am alergat toată ziua ca o găină cu capul tăiat, abia am reușit să mănânc ceva, iar acasă mă așteaptă haine necălcate, lista de cumpărături, copiii cu chef de joacă și soțul care vrea să ieșim la cină cu șeful lui. Oare nu se mai termină ziua asta?” – cât de familiar ți se pare acest scenariu? Și cât de des ți se întâmplă? Poate mult prea des.

Disponibilitatea permanentă, munca în exces, efortul de a îndeplini mai multe sarcini deodată și dieta necorespunzătoare sunt principalii factori care generează stres. Din cauza lor au loc dezechilibre în organism și se declanșează un întreg efect domino cu multiple simptome:

 • Depresie
 • Dereglarea ciclului menstrual
 • Scăderea libidoului
 • Creșteri în greutate
 • Insomnie
 • Căderea părului
 • Acnee
 • Probleme digestive

 femeie care isi pune mainile in cap

Principalul efect al stresului permanent este dezechilibrul hormonal. Din construcție, corpul tău este deja echipat cu o serie de hormoni care îl ajută să facă față stresului și să își revină după perioade solicitante.

Cortizolul este cel care îți sare în „ajutor” în momentul în care corpul tău este suprasolicitat și te ajută să faci față stresului iminent. Dar dacă este secretat încontinuu, se instaurează excesul de cortizol, care îți creează o stare de agitație, irascibilitate și probleme de somn.

Cum combatem stresul?

 • Evaluează! Încearcă să identifici și să elimini factorii de stres din viața ta, să îți optimizezi nutriția, să faci sport și să îți antrenezi mintea să gândească diferit.
 • O ceașcă de cafea mai puțin. Cofeina este cea mai populară substanță psihoactivă din lume. Determină creșterea nivelului de cortizol și generează o hiperactivitate a creierului.
 • Exersează iertarea. Resentimentele acumulate cresc nivelul de cortizol. S-a demonstrat că exersarea capacității de a ierta reduce stresul și furia.

barbat care tine o femeie in aer

Elimină stresul în mod natural!

Cuvântul pe care trebuie să îl căutăm când vine vorba de soluții naturale contra stresului este „adaptogen”. Adaptogenii sunt substanțe remarcabile ce cresc abilitatea organismului de a se adapta la factorii stresori interni și externi. Datorită lor, organismul nu mai ajunge în faza de epuizare fizică și psihică cauzată de stres.

Rhodiola Rosea este o plantă remarcabilă ce conține principii active care au efect: adaptogen, antistres, antioxidant, antidepresiv și antioboseală. De asemenea, Rhodiola este și un excelent tonic natural, sporește energia creierului și îmbunătățește memoria și concentrarea.

Produsul Rhodiola 3/1 Zen Forte de la Herbagetica conține dublă standardizare a extractului de Rhodiola Rosea. Extractul standardizat în salidrozide 1% crește nivelul de energie și îmbunătățește imunitatea, iar standardizarea cu 3% rozavine reduce anxietatea și crește buna dispoziție.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.