Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Greșeala pe care o faci când te trezești în toiul nopții

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Pentru o viață sănătoasă, specialiștii recomandă 8 ore de somn în fiecare noapte. Totuși, ritmul de viață alert și programele încărcate ne determină să dormim mult mai puțin și să ne trezim, de cele mai multe ori, înaintea alarmei.

Pe lângă stres și program, se pare că mai există unele greșeli pe care le facem și care ne împiedică să avem un somn odihnitor. Mai mult, se pare că aceste greșeli au loc chiar în toiul nopții și ne pot împiedica să adormim. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

femeie care doarme

Iată care este greșeala pe care o faci în toiul nopții!

Indiferent care este motivul pentru care te trezești în toiul nopții, specialiștii recomandă să nu îți verifici ceasul niciodată. Deși multe persoane fac acest lucru pentru a vedea câteva ore de somn mai au, se pare că acest obicei te împiedică să mai adormi la loc. Dacă te uiți la ceas, nu faci altceva decât să te îngrijorezi în privința orelor de dormit pe care le mai ai și să pierzi minute prețioase de somn, explică Michael Breus, autorul cărții Puterea lui ”când”, cunoscut în America drept ”doctorul Somnului”.

Pe lângă acest lucru, trebuie să reziști tentației de a merge la baie (doar dacă nu este urgent!).  În timp ce dormi, inima bate cam de 60 de ori într-un minut. Atunci când te trezești și te ridici din pat, bătăile inimii cresc. Pentru a adormi la loc, inma trebuie să ajungă din nou la 60 de bătăi pe minut, ceea ce nu se poate întâmpla imediat. Așadar, acest lucru poate dura ceva timp.

Un alt sfat pe care ni-l oferă Brus, conform womansday.com, este de a încerca să ne relaxăm și de a ne elibera de gândurile de peste zi. De asemenea, dacă te-ai trezit peste noapte nu trebuie să îți verifici nici telefonul. Indiferent de cât de tentant este, trebuie să te concentrezi asupra somnului. 

Pentru un somn odihnitor, mai poți încerca yoga, meditația sau alte metode de relaxare.

Așadar, dacă vrei să dormi fără întreruperi, încearcă să nu te uiți la ceas în toiul nopții și să nu te ridici din pat!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (67)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta