Hainele mulate pot provoca infecții vaginale? Ce spun specialiștii!

Hainele mulate pot provoca infecții vaginale? Ce spun specialiștii!

Redactor Andreea Baluteanu

Skinny jeans, colanții de yoga, pantalonii scurți de ciclism: iată numai trei obiecte vestimentare care au făcut furori în moda ultimilor ani și fără de care nu am mai fi ceea ce suntem azi. Deși hainele mulate sunt fără îndoială o modalitate de a arăta și de a te simți sexi, ce faci atunci când îți pun sănătatea în pericol?

Specialiștii sunt de părere că acesta este cazul! Hainele mulate pot depune presiune asupra vaginului și a ovarelor, pot intensifica sensibilitatea din aceste zone sau pot predispune la infecții vaginale. Acest ultim punct este și cel care ne interesează azi! Află de ce trebuie să fii îngrijorată în rândurile de mai jos!

Care este legătura dintre hainele mulate și infecțiile vaginale?

Infecția vaginală cu ciuperca Candida Albicans este o afecțiune comună, experții estimând că circa 3 din 4 femei ajung să sufere de ea la un moment dat pe parcursul vieții. Provocată de proliferarea bacteriilor „rele” în flora vaginală, candidoza are drept cauze principale factori precum abuzul de antibiotice, administrate necorespunzător, dar și slăbirea imunității, unele boli precum diabetul, consumul excesiv de zahăr, purtarea lenjeriei din materiale sintetice sau a costumului de baie ud, sarcina sau administrarea de anticoncepționale.

blugi stramti

Pe lângă aceste cauze, infecțiile vaginale pot apărea însă și pe fondul purtării unor haine mulate. De ce? Specialiștii nuanțează că atunci când porți jeanși skinny, de exemplu, creezi un mediu umed și cald care încurajează proliferarea bacteriilor. Cum aceste microorganisme preferă spațiile încălzite, e de la sine înțeles că hainele mulate joacă un rol important în predilecția cu care faci candidoză.

Ceea ce nu înseamnă că, dacă porți din când în când haine mulate, automat vei face de fiecare dată candidoză. Îmbrăcarea acestor articole vestimentare crește posibilitatea de infecții vaginale, acționând întotdeauna în tandem cu factorii de mai sus.

Cât de importantă este și lenjeria pe care o porți?

Mulți specialiști insistă că nu este neapărat important ce fel de haine porți, ci ceea ce incluzi sub ele. Altfel spus, lenjeria sintetică poate face mai mult rău decât colanții tăi dragi de yoga purtați în fiecare anotimp.

Acest material nu lasă pielea să respire și creează acel mediu cald și umed despre care îți vorbeam în rândurile de mai sus. Astfel, oricât de bine ar arăta acea lenjerie sexi și transparentă, ea are și partea sa întunecată.

Soluția? Apelează pe cât de des posibil la banalii chiloți din bumbac, care aerisesc și permit ventilarea zonei intime. Schimbă-i zilnic sau mai des dacă te confrunți cu secreții vaginale abundente și bucură-te de o sănătate intimă ireproșabilă.

Multi-Gyn Intiskin Spray, produsul care are grijă de zona ta intimă

Ne este imposibil să ne luăm angajamentul că nu vom mai purta niciodată blugi skinny, dar putem să ne asumăm o îngrijire mai delicată și totodată mai eficientă prin intermediul produselor dedicate zonei intime.

Multi-Gyn Intiskin spray calmează mâncărimile, iritațiile și arsurile din zona intimă, fiind ideal mai ales dacă porți haine mulate. Ameliorând disconfortul de la nivelul pielii, cucerind prin efectul său plăcut și răcoritor și eliminând mirosurile neplăcute, produsul se aplică de 2-3 ori pe zi, câte 1-2 pulverizări sau ori de câte ori jinduiești la un plus de prospețime. Multi-Gyn Intiskin spray are la bază complexul de polizaharide bio-active patentate ce echilibrează flora pielii în mod natural și sigur. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

 

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.