Ho Wood - Tot ce trebuie să știm despre uleiul esențial de Ho Wood

Ho Wood - Tot ce trebuie să știm despre uleiul esențial de Ho Wood

Redactor Andreea Baluteanu

Te întrebi nelămurită despre ce ulei esențial vorbim astăzi? E cât se poate de normal, pentru că Ho Wood e încă învăluit într-o aură de mister și a început recent să se bucure de recunoaștere la scară largă datorită proprietăților sale.

Uleiul esențial de Ho Wood este extras din arborele de camfor prin distilare și are proprietăți comune cu o serie de alte uleiuri, fiind considerat o variantă nu doar mai accesibilă, dar și mai sustenabilă a uleiului esențial de lemn de trandafir, o specie pe cale de dispariție.

Am fost cucerite de frumoasa poveste a uleiului esențial de Ho Wood și abia așteptăm să îți spunem în rândurile de mai jos ce proprietăți remarcabile are!

Ce este uleiul esențial de Ho Wood?

Pe numele său latinesc Cinnamomum camphora ct. Linalool, uleiul esențial de Ho Wood este extras din fructele, asemănătoare afinelor, scoarța și o parte din frunzele arborelui de camfor, nativ din Asia de Sud-Est, dar și din Madagascar sau Australia. Crescând din abundență și considerat în anumite spații chiar o specie intruzivă, acest arbore dă naștere uleiului cu note lemnoase și florale îmbogățite și cu câteva accente lejere de citrice, care miroase ademenitor, similar cu un mix între scorțișoară, tea tree și lemongrass.

ulei esential de ho wood alaturi de frunze pe un blat de bucatarie

Ce mai e de remarcat în cazul uleiului esențial de Ho Wood este faptul că deține printre cele mai ridicate concentrații naturale de linalol, ceea ce îi aduce atât de multe beneficii.

Folosește-l în casa ta pentru virtuțile calmante, relaxante și echilibrate, și, cât îi vei inhala în piept bucuroasă aroma, vei pricepe de ce i se mai spune și „camforul alb”.

Ce beneficii are uleiul esențial de Ho Wood?

Un lichid transparent cu nuanțe de galben palid, uleiul esențial de Ho Wood se remarcă mai ales grație atributelor antibacteriene și antivirale, pe care le împarte cu camforul. Dacă te-ai săturat de aroma puternică a acestuia din urmă, des utilizat în tratamentul holistic al gripelor și răcelilor, uleiul esențial despre care îți povestim azi va reprezenta o schimbare binevenită.

Iată mai jos prin ce proprietăți se remarcă!

Antiinflamatoare. Luptând contra iritației și inflamației, uleiul esențial de Ho Wood e un excelent agent antiinflamator. Dă randament în cazul unor infecții fungice precum Piciorul de atlet, dar ai grijă să îl amesteci cu un ulei vegetal

Antibacteriană. Dacă suferi de acnee, uleiul esențial de Ho Wood poate deveni rapid prietenul tău la cataramă. Camforul, alături de nerolidol (un alcool bogat în sescviterpenă), sunt ingredientele care redau activitatea antibacteriană puternică, dar acestora li se adaugă și o capacitate ridicată de vindecare și reparare, dar și de regenerare și de îmbunătățire a circulației. Uleiul esențial de Ho Wood se diferențiază fiindcă are și un coeficient comedogenic foarte scăzut, ceea ce îl recomandă pentru aplicarea topică. Combină cu un ulei vegetal precum uleiul de cocos fracționat.

Antivirale. Răcelile nu îți mai dau pace, mai ales cele de primăvară, atât de „afurisite”? Îți sare în ajutor magicul ulei esențial de Ho Wood. E util în alinarea simptomelor de gripă, viroză sau răceală, în acest caz fiind recomandate inhalații prin băi de aburi sau prin intermediul dispozitivelor de aromaterapie.

Antiage. Poate cea mai prețioasă trăsătură a uleiului esențial de Ho Wood, care îl transformă într-un ingredient extraordinar în îngrijirea pielii, este capacitatea sa de a preveni îmbătrânirea. Întărind și regenerând dermul, relaxând grație aromei sale liniștitoare și reparând, acest ingredient „strălucește” în skincare. Poți adăuga câteva picături în crema ta de față pentru a valorifica aceste însușiri.

Totodată, pentru că deține și virtuți purificatoare, uleiul esențial de Ho Wood poate fi integrat și în tonerele homemade pentru tenul acneic și matur, un tip de piele extrem de pretenţios și destul de dificil de îngrijit.

De echilibrare. Uleiul esențial de Ho Wood posedă darul de a echilibra emoțiile și de a balansa sentimentele negative. E minunat atunci când tânjești după siguranță psihică sau emoțională și atunci când te afli într-un moment de grea încercare. Trage în piept aroma sa și amintește-ți că mai este numit și „îmbrățișare într-o sticluță”. Noi trebuie să mărturisim că ne-au copleșit emoțiile atunci când am înțeles cât de adevărate sunt aceste cuvinte și cât de potrivită această titulatură.

Susținere pentru femeile aflate la menopauză. Una dintre cele mai specifice utilizări ale uleiului esențial de Ho Wood este aceea de amic loial al femeilor care ies din perioada lor reproductivă. Calmând simțurile, hrănind emoțiile pozitive și susținând sentimentele de echilibru și armonie, uleiul îți stă aproape atunci când te simți depășită sau copleșită, constituind acel „umăr” simbolic pe care ești liberă să te descarci.

Relaxante. Admiratorii uleiului esențial de Ho Wood nu precupețesc deloc laudele la adresa sa; i se mai spune și „uleiul păcii” datorită faptului că liniștește în profunzime. Numai câteva picături sunt suficiente pentru efecte terapeutice de reducere a anxietății.

Analgezic. Suferi des de dureri de mușchi sau de articulații? Încă îți mai revii după o febră musculară care te-a pus la pământ? Întoarce privirea către nimeni altul decât uleiul esențial de Ho Wood. Fie că picuri câteva doze într-o compresă rece sau caldă sau aplici pe zona îndurerată amestecând cu un ulei vegetal, senzația de ușurare și de alinare va fi extraordinară.

uleiul esențial de Ho Wood

Bucură-te de toate înzestrările uleiului esențial de Ho Wood la Esentia! Provenit din China, acest sortiment de o calitate neîndoielnică îți va contura o stare de pace și de liniște molipsitoare, arătându-ți, inhalație cu inhalație, că viața poate fi iar strălucitoare!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.