Află răspunsurile întrebărilor nerostite despre igiena intimă!

Află răspunsurile întrebărilor nerostite despre igiena intimă!

Eugenia Dinescu, redactor

Știm prea bine că despre igiena intimă nu îți vine să discuți cu oricine. Uneori, chiar și celei mai bune prietene îți e puțin jenă să îi povestești ce probleme sau nedumeriri ai legate de acest subiect. În ziua de azi, însă, noroc că informațiile sunt mult mai la îndemână, chiar la un click distanță.

Cel mai căutat subiect tabu pe internet este legat de igiena intimă. O igienă intimă corespunzătoare este principala armă împotriva apariției infecțiilor și a disconfortului cauzat de acestea. Dar ce implică o igienă intimă corespunzătoare? Mituri am tot citit peste tot, dar am preferat să ne informăm corect. Așa că Anca Murariu, medic specialist obstetrică-ginecologie, ne-a împărtășit câteva sfaturi despre cum să avem grijă ca echilibrul zonei intime să nu fie afectat:

 • lenjerie intimă din bumbac menținută uscată
 • evitarea spray-urilor și parfumurile locale
 • dușuri externe cu apă și loțiune/gel pentru igienă intimă care au un pH apropiat de cel vaginal
 • spălături vaginale nu foarte dese, făcute doar la indicația medicului
 • folosirea tampoanelor sau absorbantelor potrivite fluxului menstrual
 • urinarea înaintea și după contactul sexual
 • evitarea pe cât posibil a stresului

Recomandarea medicului

„Menținerea pH-ului vaginal optim scade riscul infecțiilor. Aici intervine rolul acidului lactic, regăsit în produsele dedicate îngrijirii zonei intime, ce acționează ca un adjuvant în ecosistemul vaginal. Gelul de duș nu este suficient în ritualul zilnic de îngrijire intimă, ba chiar poate provoca dezechilibre ale pH-ului natural, din cauza parfumurilor sau săpunului. Tocmai de aceea sunt recomandate întotdeauna produse cu pH acid sau care favorizează colonizarea vaginului cu lactobacili. În situațiile în care nu se pot menține condiții optime de igienă, șervețelele intime cu acid lactic pot constitui un minim necesar pentru a asigura echilibrul local” adaugă dr. Murariu.

Lactacyd îți face zilele mai frumoase și confortabile cu o gamă de produse pe care le găsești atât în farmacii, într-o gamă dedicată, cât și în supermarket – loțiune intimă zilnică, loțiune sensitive, gel fresh și servețele umede. Produsele Lactacyd sunt testate clinic, conțin acid lactic natural și au un pH fiziologic echilibrat, respectând astfel aciditatea naturală a zonei intime.

Un ritual zilnic de igienă intimă cu Lactacyd va:

 • ajuta la menținerea pH-ului natural al florei vaginale;
 • încuraja dezvoltarea bacteriilor bune (lactobacili);
 • preveni creșterea și răspândirea altor agenți patogeni;
 • ajuta la reducerea și controlul mirosurilor neplăcute;
 • elimina iritațiile.

Lactacyd poate fi folosit în fiecare zi ca săpun lichid pentru zona intimă externă, atunci când faci duş sau baie.

Știm prea bine, cu Lactacyd, e o simplă stare de bine.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.