Importanţa partenerului în tratarea candidozei vaginale

Importanţa partenerului în tratarea candidozei vaginale

Redactor Andreea Baluteanu

Se estimează că 75% dintre femei s-au confruntat cu candidoza cel puţin o dată în viaţă. Deşi simptomele sale sunt nesuferite în orice perioadă a anului, ele devin parcă un coşmar cu precădere în timpul verii, căldura şi umezeala întovărăşind în chip nefericit mâncărimile, disconfortul şi durerile din zona intimă.

Obişnuieşti să respecţi cu consecvenţă tratamentul recomandat de doctorul tău, dar nu îl împarţi şi cu partenerul? Este o greşeală pe care multe dintre noi o comitem şi care poate conduce la instalarea candidozei recurente, de care poți să suferi nu doar tu, ci şi iubitul tău. Află cum să împiedici proliferarea acestui fenomen nedorit!

Ce este candidoza vaginală?

Candidoza vaginală este o inflamaţie a vaginului care apare în urma dezvoltării în exces a ciupercii Candida Albicans. Nu te grăbi să o consideri singura răspunzătoare, deoarece Candida este prezentă în mod natural în corpul nostru, în cavitatea bucală, la nivelul pielii şi al tractului genito-urinar, dar şi în tubul digestiv. Problema apare în momentul în care aceasta cunoaşte o evoluţie în afara parametrilor, cauzată de un sistem imunitar slăbit, de tratamentul cu antibiotice, de contactele sexuale neprotejate sau de o alimentaţie defectuoasă, conjugată cu stres şi igienă precară.

Cum îţi dai seama că suferi de această boală atât de familiară reprezentantelor sexului feminin? Desigur, mâncărimile din zona genitală, disconfortul vaginal, iritaţiile sau usturimile se numără printre cele mai frecvente semne, care ar trebui să îţi dea de gândit. În momentul în care te confrunţi şi cu dureri în timpul actului sexual sau la urinat, trebuie să pui mâna pe telefon şi să îţi faci o programare la medicul de familie sau la ginecolog.

Nu trebuie să resimţi nicio urmă de jenă, pentru că acesta este un scenariu cunoscut majorităţii dintre noi. Ce faci atunci când, deşi tratată, candidoza se reîntoarce la tine cu familiaritatea unei prietene vechi? Dacă te confrunţi de mai mult de patru ori pe an cu infecţia cu Candida Albicans, este posibil să ai de-a face cu o candidoză recurentă. Una dintre principalele cauze ale acestui fenomen? Faptul că îţi tratezi afecţiunea cu conştiinciozitate, dar ignori faptul că şi iubitul tău poate să sufere de ea!

Și bărbaţii pot suferi de candidoză genitală

Atunci când auzi vorbindu-se despre candidoza genitală, o asociezi automat cu o afecţiune feminină. Cu toate acestea, ea nu discriminează, fiind prezentă şi la bărbaţi!

De cele mai multe ori, candidoza genitală masculină este asimptomatică, ceea ce înseamnă că poţi să o contactezi de la iubitul tău sau să i-o transferi tu, dacă suferi de ea, fără să aveţi nici cea mai mică idee. Tocmai de aceea, este foarte important să îi menţionezi medicului dacă întreţii sau nu contact sexual.

Candidoza genitală poate evolua în balanită, o afecţiune a glandului penian şi a prepuţului. Această inflamaţie este mai frecvent întâlnită la bărbaţii necircumcişi, dar şi la cei care suferă de diabet sau au un sistem imunitar deficitar. De asemenea, tratamentul cu antibiotice pe durate prelungite, igiena precară şi obezitatea sunt alţi factori care au un aport considerabil în scăderea rezistenţei organismului în faţa candidozei.

Cum îţi dai seama dacă iubitul tău suferă de o formă de balanită? Urmăreşte cu atenţie dacă a dezvoltat unul dintre simptomele următoare: iritaţii sau leziuni pe gland şi prepuţ, roşeaţă, secreţii cu miros urât, dificultăţi în retracţia prepuţului sau sensibilitate dureroasă a pielii în zona intimă.

Sună cel puţin neplăcut? Odată diagnosticată, candidoza genitală este uşor de tratat, cu ajutorul medicamentelor antifungice. Dar este esenţial ca ambii parteneri să fie consultaţi, pentru a împiedica fenomenul candidozei recurente: nu vrei să deveniţi „victime” sigure în timp ale acestei afecţiuni.

Cum previi şi cum tratezi candidoza vaginală

Tratamentul prescris de medicul tău, o igienă corespunzătoare (duşuri calde, dar fără spălături vaginale, lenjerie de proastă calitate sau prea strâmtă, care nu lasă pielea să respire) şi o alimentaţie săracă în zahăr şi grăsimi îţi vor asigura o rezistenţă crescută a organismului în faţa candidozei.

Și, pentru a fi sigură că atât tu, cât şi partenerul tău veţi fi feriţi de infecţia cu Candida Albicans, Multi-Gyn FloraPlus este o soluţie pe care trebuie să o iei în considerare.

                       

Produsul conţine 5 tuburi de unică folosinţă dotate cu aplicator, a câte 5 ml fiecare, şi este eficient atât în tratarea, cât şi în prevenirea dezvoltării ulterioare a candidozei. În plus, Multi-Gyn FloraPlus va fi o adevărată alinare, uşurând simptomele specifice candidozei: mâncărimile, usturimea, scurgerile urât mirositoare sau iritaţiile.
Multi-Gyn FloraPlus – 46,93 de lei  

Grație prebioticelor conținute, produsul de îngrijire intimă îţi va deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva candidozei. Rolul acestor fibre este să stimuleze dezvoltarea bacteriilor bune, echilibrând astfel flora vaginală şi cea intestinală şi susţinând un sistem imunitar care funcţionează brici şi se opune eficient proliferării nedorite a ciupercii. Mai departe, complexul patentat 2 QR distruge microorganismele dăunătoare de la suprafaţa mucoaselor, asigurându-ţi o sănătate de fier.

Foloseşte o doză de Multi-Gyn FloraPlus înainte de culcare, pentru a trata candidoza, sau în orice moment al zilei, pentru a contracara simptomele neplăcute. Dacă te lupţi cu candidoza recurentă, va trebui să utilizezi o doză la fiecare trei zile. Curând, nu îţi vei mai face astfel de probleme!

Ai grijă de cea mai delicată zonă a corpului tău şi descoperă și alte produse specializate în igiena intimă, consultând magazinul online VavianPharma.ro!

Articolul urmator
Tămâia atacă oasele: mit sau adevăr
Tămâia atacă oasele: mit sau adevăr
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.