Obiceiul zilnic care te lasă fără dinţi. Avertismentele stomatologilor sunt clare!

Marţi, 09.08.2016
de Diva Hair

Fumatul este responsabil pentru instalarea celor mai grave boli. Printre afecţiunile cauzate de unul dintre cele mai nocive vicii, fumatul, se numără cancerul (pulmonar, faringian, gastric etc.), bronşita, infarctul, infertilitatea, impotenţa, emfizemul pulmonar, ateroscleroza, precum şi probleme la nivelul cavităţii bucale. Halena (respiraţia urat mirositoare), aftele bucale, gingiile inflamate, cariile şi infecţiile dentare sunt printre cele mai frecvente afecţiuni des întâlnite în rândul dependenţilor de tutun. Ba mai mult, studiile au demonstrat că fumătorii au mai mari şanse să-şi piardă dinţii decât cei care nu fumează!

Fumatul şi efectele sale nocive asupra danturii

Un studiu publicat recent în Journal of Dental Research, realizat pe un eşantion de 23 376 de fumători, a demonstrat faptul că, într-adevăr, dependenţii de nicotină au şanse mai mari de a dezvolta paradontita - o afecţiune care atacă gingia în profunzime. Ţesuturile care susţin dinţii se inflamează, gingia se retrage, iar aceste leziuni ireversibile conduc, în timp, la pierderea dinţilor. 

Cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: în cazul bărbaţilor fumători, riscul pierderii dinţilor este de 3,5 ori mai mare decât în rândul bărbaţilor nefumători. La femeile dependente de tutun, riscul pierderii dinţilor este de 2.5 ori mai mare decât în rândul nefumătoarelor.

Pentru a evita afecţiunile la nivelul cavităţii bucale, fumătorii trebuie să viziteze cabinetul stomatologului mai des decât cei care nu sunt dependenţi de tutun. Un control amănunţit, însoţit de un detrartraj şi un periaj profesional, diminuează riscul apariţiei problemelor dentare. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!