Ovulația

Ovulația

Alexandra Dragoi

Ovulația este fenomenul de maturare (dezvoltare) și eliberare a unui ovul din ovarele femeii.

În jurul datei de ovulație este perioada fertilă a ciclului menstrual al femeii, perioadă în care ea poate rămâne însărcinată. Uneori, cunoașterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini în cadrul unei familii.

Ambele ovare conțin între 300 de mii și 500 de mii de ovule, dar lunar se maturează numai unul. Acesta "călătorește" prin trompele uterine către uter. În drumul său, dacă se va întâlni cu spermatozoizii, va fi fecundat.

  • Ovulul trăiește aproximativ 1-2 zile.
  • Spermatozoizii pot trăi, în corpul femeii, până la 5 zile.

Ciclul menstrual

Ciclul menstrual reprezintă totalitatea fenomenelor fiziologice care apar regulat, în fiecare lună, și se caracterizează prin ovulație și menstruație.

Ciclul menstrual începe în prima zi de sângerare și se termină în prima zi a sângerării urmatoare, fără a o include și pe aceasta.

Cel mai obișnuit interval este cel de 28 de zile, dar se poate ca acest interval să fie mai scurt (22 - 27 de zile) sau mai lung (de 30 - 35 de zile), fără a fi ceva anormal.

Durata poate fi influențată de starea generală de sănătate, starea de oboseală, dieta, schimbarea de climă și cel mai adesea, de stres.

Prima menstruație apare, de obicei, la vârsta de 12 sau 13 ani, dar se poate și la 8 sau la 17 ani (odată cu pubertatea) și va continua până la menopauză, când se va sfârși.

Ciclul menstrual se poate împărți în două perioade: perioada pre-ovulatorie și perioada post-ovulatorie (sau perioada luteală).

Perioada pre-ovulatorie, cea de debut a ciclului, începe în prima zi de menstruație (sângerare) și ține până în ziua ovulației. Perioada post-ovulatorie începe odată cu ovulația și se termină la începerea unei alte menstruații.

test de sarcina

După 30 ani, cantitatea și calitatea ovulelor începe să scadă gradual, iar după 35 ani rata de avort spontan și de anomalii cromozomiale ale fătului crește.

Tulburări ale ovulației afectează 25% din cuplurile infertile.

Tratamentul hormonal asigură creșterea numărului de ovocite, dar nu și calitatea acestora.

Numeroase studii au demonstrat că mioinozitolul crește calitatea ovocitelor și crește șansa de sarcină post FIV cu 40%!

myo sun

Pentru detalii despre produs, Click Aici

MYO-SUN PLUS conține:

  • Mio-inozitol – 2g
  • N-acetilcisteină – 200mg
  • Vitamina D3 – 10 µg
  • Quatrefolic®-556 µg (echivalent la 300 µg folat)

Mod de administrare MYO-SUN PLUS:

- 2 plicuri pe zi (unul dimineață și unul seară) până la apariția sarcinii sau a efectelor dorite.

Pentru reducerea androgenismului, studiile au înregistrat rezultate satisfăcătoare după minim 6 luni de administrare. Produsul poate fi achiziționat din farmacii sau online aici: Click Aici.

Surse foto: SunWavePharma

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.