Îngrijirea medicală de rutină - există un moment „potrivit”?

Îngrijirea medicală de rutină - există un moment „potrivit”?

Redactor Divahair.ro

Din punct de vedere statistic, numărul mediu al vizitelor la cabinetul medical este de patru ori pe an, spun reprezentanții Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Unul dintre factorii care poate influența acest număr este vârsta pacientului. Spre exemplu, în cazul copiilor, numărul este de aproximativ nouă vizite pe an.

În același timp, un studiu al Kaiser Family Foundation arată un alt factor important, în funcție de care numărul poate varia: asigurarea de sănătate. Conform studiului, persoanele fizice care dețin un plan de asigurare medicală se prezintă mai des la cabinetul medical, față de persoanele neasigurate, care, de cele mai multe ori, așteaptă până când anumite simptome devin insuportabile pentru a efectua un control medical.  

Din acest motiv, rezultatul amânării constă în servicii medicale inferioare pentru un cost mult mai mare, spune Fundația Henry Kaiser Jr. pentru Familie.

Prevenția medicală nu ar trebui să fie o procedură „de urgență”, spun doctorii, ci una de rutină, efectuată în mod regulat chiar și în lipsa unor simptome evidente ale bolilor, iar procesul începe chiar în cadrul personal, cu o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

În ceea ce privește controlul medical, importanța acestuia crește în momentul în care există în familia noastră antecedente pentru boli precum alergii, probleme cardiace sau cancer, afecțiuni care pot fi detectate și tratate încă din stadiu incipient.

Principalul motiv pentru care mulți dintre noi amânăm vizita la medic îl constituie partea financiară, spune Asociația pentru Boli Cardiace. Costurile ridicate ale serviciilor medicale schimbă imaginea controlului medical dintr-o activitate obligatorie pentru starea noastră de bine într-un beneficiu la care nu apelăm decât în caz de urgență.

Tocmai din acest motiv, furnizorii de asigurări medicale includ din ce în ce mai multe servicii în planurile lor de asigurare, astfel încât să ofere, pe lângă siguranța unei îngrijiri medicale de calitate, siguranță financiară. Mare parte dintre polițe includ astăzi acoperire atât pentru situații de urgență, cât și pentru prevenția unor afecțiuni medicale mai mult sau mai puțin grave.

Mai mult decât atât, de o popularitate crescută se bucură asigurarea medicală internațională. Un astfel de plan poate fi accesat în aproape orice clinică privată din lume și oferă acoperire pentru o gamă mai largă de servicii, chiar și în timpul vacanțelor sau călătoriilor de serviciu.

Printre serviciile medicale acoperite de planurile de asigurare de sănătate privată se numără: control medical de rutină, intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată sau chiar servicii de prevenție și tratament pentru cancer și alte boli cronice.

În final, nu există niciun moment mai potrivit pentru prevenția medicală decât acum. Asigurarea de sănătate reprezintă cea mai potrivită alegere atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru stabilitatea financiară, a ta și a întregii familii.

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.