La ce riscuri te expui dacă folosești absorbante zilnice

La ce riscuri te expui dacă folosești absorbante zilnice

Viorica Ghinea, redactor

Prospeţime întreaga zi sau un pericol pentru sănătate? Chiar este indicat să le porţi zilnic ori doar la nevoie? Dacă obişnuieşti să folosești absorbante zilnice, trebuie să te gândeşti şi la riscurile la care te expui.

Descoperă la ce riscuri te expui dacă foloseşti absorbante zilnice!

5 probleme pe care le pot provoca absorbantele zilnice

Indiferent că eşti o împătimită a absorbantelor zilnice ori că apelezi la ele doar atunci când chiar simţi că este necesar, este important să ştii ce probleme pot provoca.

Absorbantele zilnice...

1. ... împiedică pielea să respire.

Având în vedere că spatele absorbantelor este confecţionat din plastic, nu este de mirare că pielea nu are nicio şansă să respire prin ele. Cu siguranţă ştii deja că bacteriile se înmulţesc repede într-un mediu umed şi călduros, aşa că pot să apară tot felul de iritaţii la nivelul vulvei, dar şi infecţii vaginale. De asemenea, secreţiile vaginale zilnice pot duce la înmulţirea bacteriilor „rele”, dacă nu îţi schimbi des absorbantul zilnic. Menţionăm faptul că pericolul creşte pe perioada verii.

2. ... te expun la substanţe chimice.

Protej-slipurile sunt tratate chimic, așa că nu ar trebui să le foloseşti zilnic, ci doar atunci când chiar ai nevoie, adică înainte şi după menstruaţie. Ia în considerare că ele sunt tratate chimic pentru a deveni albe. Acest procedeu se aplică şi în cazul tampoanelor interne, al vatei şi al scutecelor pentru copii.

Alt detaliu la care trebuie să fii atentă sunt aromele absorbantelor zilnice. Probabil acestea îţi atrag atenţia pentru că „ascund” mirosurile zilnice din zona genitală, însă ar trebui să le eviţi si să îţi îndrepţi atenţia spre cele fără miros.

3. ... nu oferă senzaţia de prospeţime.

Clipurile comerciale în care absorbantele zilnice sunt vedetele te pot cuceri, însă promisiunea lor nu este pusă în practică. Având în vedere că ele nu lasă pielea să respire, nu au cum să ofere senzaţie de prospeţime. Dimpotrivă, vei transpira mai rău din cauza lor şi chiar te poţi confrunta cu mâncărimi severe, cu atât mai mult dacă ai pielea sensibilă.

4. ... pot afecta sistemul imunitar.

Surprinzător, aceste produse de igienă intimă îţi pot da peste cap sistemul imunitar. Cine este de vină pentru această problemă? Nivelul mărit de dioxină, o substanţă cancerigenă. Chiar dacă absorbantele zilnice nu conţin o cantitate mare, ia în considerare cât de multe poţi să foloseşti de-a lungul vieţii. De asemenea, dioxina a mai fost asociată şi cu problemele hormonale.

5. ... pot conduce la dezvoltarea unor afecţiuni grave.

Specialiştii atrag atenţia că substanţele chimice aflate în compoziţia absorbantelor zilnice pot favoriza apariția cancerului şi a bolilor de inimă. Bineînţeles, acelaşi risc îl au şi absorbantele externe şi tampoanele, însă pe acestea le porţi doar în perioada menstruaţiei. În schimb, pe celelalte eşti tentată să le porţi zilnic, astfel că ridică mai multe probleme.

Dacă porţi absorbante zilnice, ia în considerare riscurile la care te expui şi nu merge niciodată pe principiul „nu mi s-a întâmplat niciodată nimic rău”.

Articolul urmator
Legătura dintre cafea și tensiune: ce trebuie să știi
Legătura dintre cafea și tensiune: ce trebuie să știi
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.