La ce vârstă începe premenopauza

La ce vârstă începe premenopauza

Redactor Alexa Galgau

Pentru o femeie tânără, menopauza este ceva ce ține de viitorul îndepărtat și nu merită foarte multă atenție până nu începe să se instaleze. Totuși ea poate începe mult mai devreme decât cred cele mai multe femei, totul depinzând de fiecare organism în parte. Prima etapă a menopauzei este definită ca „premenopauză” și se prezintă la rândul ei cu simptome specifice, pe care le putem identifica dacă suntem atente la corpul nostru.

Află la ce vârstă se instalează premenopauza!

La ce vârstă apare premenopauza

Premenopauza este prima dintre cele patru etape ale procesului numit „menopauză”. Ea începe, de fapt, atunci când o femeie intră în perioada fertilă a vieții și se termină cu primele semne ale menopauzei. Începutul premenopauzei este prima menstruație, atunci când o fată devine capabilă să poarte un copil. Sfârșitul premenopauzei variază de la o persoană la alta - de multe ori, primele simptome ale menopauzei apar în jurul vârstei de 40 de ani.

Adesea, termenii „premenopauză” și „menopauză” creează confuzie, deoarece sunt atât de similari. Este bine să știi că orice femeie fertilă, care încă nu a prezentat simptome ale menopauzei, este la premenopauză. Menopauza este definită ca o încetare completă a ciclului menstrual pentru mai bine de 12 luni. Ea poate fi acum detectată prin diferite teste, care arată dacă o femeie mai este la premenopauză sau dacă a intrat în următoarea etapă.

femeie cu dureri menstruale

Pentru ca o femeie să își dea seama dacă mai este la premenopauză sau dacă a intrat deja în procesul menopauzei, ea poate să facă următoarele teste:

  • de sarcină: în momentul când ciclul întârzie, trebuie să fie exclusă sarcina, în primul rând.
  • de tiroidă: este foarte posibil ca o dereglare ce ține de tiroidă să provoace simptome care ar putea fi confundate cu începutul menopauzei;
  • hormonale: în mod normal, se măsoară nivelul unul anumit hormon (FSH), care reglează ciclul menstrual al unei femei. În funcție de cantitatea prezentă în organism, medicul poate să spună în ce fază a premenopauzei sau a menopauzei este pacienta.

Premenopauza poate fi perturbată și de obiceiuri nesănătoase, precum consumul de alcool sau fumatul, dar și de anumite deficiențe în organism, motiv pentru care este important să ai o dietă variată și sănătoasă.

Așadar, vârsta la care începe premenopauza este cea la care îți vine prima menstruație, iar cea la care se termină această etapă variază de la femeie la femeie.

Articolul urmator
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.