Legătura mai puţin cunoscută dintre uleiul esenţial de eucalipt și infecţiile virale. Ce spun cercetătorii

Legătura mai puţin cunoscută dintre uleiul esenţial de eucalipt și infecţiile virale. Ce spun cercetătorii

Redactor Andreea Baluteanu

Cu mirosul său proaspăt și camforat, uleiul de eucalipt e un aliat neprețuit la curățenie. Susține și starea de bine și induce veselia, așa că, lucru nemaivăzut, poți constata că ești chiar bucuroasă să faci curățenie atunci când îl ai drept tovarăș la treburile casnice.

Însă uleiul esențial de eucalipt mai are un mare atu, adesea trecut cu vederea: e un agent antiviral cum rar ai mai întâlnit în lumea naturală. Din fericire, cercetătorii i-au intuit acest potențial și l-au testat asiduu, ajungând la o concluzie mai mult decât interesantă, acea că, pe lângă medicația recomandată de către doctorul tău, uleiul esențial de eucalipt poate fi un adjuvant valoros în tratamentul infecțiilor virale. Află de ce din rândurile de mai jos!

Cum te ajută uleiul esențial de eucalipt în infecțiile virale

Nici nu ne trece prin cap să contestăm cumva tratamentul recomandat de specialiști în cazul infecțiilor virale, dar multe dintre medicamente pot prezenta efecte adverse, riscuri la care nu ești supusă atunci când încerci un produs natural. Tocmai de aceea, uleiurile esențiale pot reprezenta un adjuvant de excepție în cazul tratamentelor infecțiilor virale.

om de stiinta care pregateste in fiole ulei de eucaliăt

Pe numele său latin, științific, Eucalyptus globulus, uleiul esențial de eucalipt e unul dintre cele mai apreciate de către cercetători atunci când vine vorba despre infecții virale. Și nici nu e de mirare! Cu atribute antivirale, antibacteriene, antiseptice și antiinflamatoare, uleiul de eucalipt cunoaște o largă utilizare în spectrul medical, după cum vom exemplifica în rândurile de mai jos. Revelator este astfel un studiu definitivat în luna august a anului trecut și realizat de către oamenii de știință de la Departamentul de Farmacologie din cadrul Facultății de Farmacie din Pakistan, alături de corespondenții lor din Malaysia.

Cercetătorii au observat că util este mai ales componentul 1,8-cineol sau eucaliptol, cel mai important ingredient din uleiul esențial de eucalipt. Acesta se remarcă în primul rând pentru că blochează sinteza citokinelor, care, deși sunt eliberate de sistemul imunitar în condiții de infecții virale severe, ajung să distrugă organismul. Mai departe, eucaliptolul are și efecte de decongestionare nazală și de eliberare a căilor aeriene. Numai datorită acestor proprietăți și deja îi intuim eficiența în cazurile de afecțiuni respiratorii cronice, dar și a altor tipuri de infecții virale.

Iar studiile in-vivo și ex-vivo nu au întârziat să apară și să demonstreze că cercetătorii nu se înșelau câtuși de puțin. Astfel s-a constatat eficacitatea uleiului esențial de eucalipt în cazurile de herpes, dar și de influenza. Tot studii efectuate în Germania au arătat că acest ingredient natural e nu numai eficient, dar și sigur la pacienții diagnosticați cu bronșită sau rinosinuzită.

Și în cazul astmului uleiului esențial de eucalipt a dat rezultate promițătoare. Astfel, într-un studiu dirijat de Juergens, s-a arătat o reducere de 36% a dozei de steroizi față de grupul de control placebo în cazul astmului, ajungându-se la concluzia că tot 1,8-cineol avea o eficacitate antiinflamatorie mai mult decât remarcabilă.

Ce mai e de precizat? Că și în cazul în care organismul a trecut deja printr-o infecție care a afectat plămânii, uleiul esențial de eucalipt și compușii săi pot avea un efect pozitiv. Astfel, studiile citate de cercetarea despre care ți-am vorbit au ilustrat proprietățile imunomodulatoare, uleiul esențial reducând sinteza citokinelor, dar nu și efectele lor fagocite, o situație de altfel ideală.

Nu în ultimul rând, uleiul esențial de eucalipt deține și capacități de dezinfectare, ceea ce îl face atât de util dacă ai un bolnav în casă și cauți să minimizezi răspândirea virusurilor și la ceilalți membri ai familiei.

Uleiul esențial de eucalipt EUCALYPTUS de la Esentia e un aliat contra răcelilor și infecțiilor virale!

Cu o aromă proaspătă, irezistibil de fresh și pe dată înveselitoare, uleiul esențial de eucalipt de la Esentia e benefic la pacienții cu afecțiuni respiratorii, așa cum am arătat mai sus, reducând inflamația și congestia, dar nu numai. Poate fi folosit și pentru proprietățile sale antibacteriene, în prevenirea și tratarea infecțiilor, dar și pentru efectul său antiseptic, ca adjuvant în tratarea rănilor, ulcerațiilor, arsurilor, înțepăturilor de insecte și a anumitor dermatite. Dacă suferi de dureri musculare sau reumatice, vei învăța să apreciezi cu recunoștință și proprietățile sale antiinflamatorii.

uleiul esențial de eucalipt de la Esentia

Poți de asemenea să folosești acest magnific ulei și la baie. De data aceasta, adaugă 4-6 picături în 2-3 linguri de lapte sau ulei de bază și toarnă în apa caldă. Îmbăiază-te timp de 10-20 de minute, inhalând aroma proaspătă care șterge parcă cu buretele problemele tale.

Firește că poți folosi uleiul esențial de eucalipt și în dispozitivele de aromaterapie, adăugând 3-5 picături. Bucură-te de atmosfera de pace și de detoxifiere și curățare fizică, mentală și spirituală inegalabilă. Uleiul mai poate fi utilizat și la masaj, în combinație cu unul din uleiurile vegetale, dar și în aplicarea de comprese.

Uleiul esențial de eucalipt de la Esentia este originar din China, brandul obișnuindu-ne cu faptul că ne pune la dispoziție numai sortimente de calitate. Testează-i puterea împotriva infecțiilor virale, dar și la curățenie sau la conturarea unei atmosfere de cămin pașnic, unde energia se întrepătrunde cu liniștea și bucuria.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.